Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Sensitive-case  (Přečteno 1413 krát)

Vojtin

• Host
Sensitive-case
« kdy: 25 Dubna 2008, 11:16:41 »
Ahoj ubunťáci, tak jsem si po pár měsících stáhnul a nainstaloval Ubuntu, ale jen do virtualizace pod OSX. Zajímá mě jestli jde v Ubuntu nebo ve Virtualboxu rozchodit něco jako má parallels desktop s windows-coherence mode, kde se dají přetahovat soubory a funguje copy-paste mezi oknama různých systémů paak to vypadá jakoby byl ten windowsí program nainstalován v hostitelskym systému.
« Poslední změna: 25 Dubna 2008, 12:13:27 od Lukáš Svoboda »

existpierre

• Host
Re: Sensitive-case
« Odpověď #1 kdy: 25 Dubna 2008, 11:23:58 »
Viem, ze ked si nainstalujes hostitelske doplnky vo virtualboxe, minimalne mozes medzi hostitelskym a hostovanym systemom zdielat clipboard. Len teraz neviem ako sa instaluju doplnky na virtualne linuxy, ci to je mozne. Ale na ubuntu - XP ide.

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
Re: Sensitive-case
« Odpověď #2 kdy: 25 Dubna 2008, 11:34:27 »
Ahoj Vojtine, dobre jsi udelal, 8.04 vypada hodne dobre (po superstabilnim DD, vynikajicim EE, prisernem FF a celkem slusnem GG) to vypada na povedenou verzi.

K tvemu dotazu: rozhodne necekej takovy komfort, jaky pod Mac OS X nabizi Parallels 3 nebo VMWare Fusion. Virtualbox je funkcne mnohem omezenejsi, nicmene sdileni clipboardu funguje, stejne jako sdileni adresaru a USB portu. Drag and Drop bohuzel zatim neni (link), obdoba Coherence mode je patrna napriklad z tohoto screenshotu: link - nicmene v praxi to vyzkousene nemam :(

Horsi je, ze Virtualbox z repozitaru asi ve finalni verzi HH zatim nefunguje: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=654808
« Poslední změna: 25 Dubna 2008, 11:57:33 od Lukáš Svoboda »

Vojtin

• Host
Re: Virtualbox v Ubuntu 8.04 Hardy Heron
« Odpověď #3 kdy: 25 Dubna 2008, 12:11:40 »
Lukáši špatně jsi to pochopil a blbě přejmenoval ;). Virtualbox běží pod OSX a v něm běží Ubuntu 8.04.
A ten link jsem taky projížděl, ale je to právě windows. Šlo mi o tuto funkci v ubuntu, nejspíš by se musela napsat nějaká aplikace, která to ubuntu řekne :-)
« Poslední změna: 25 Dubna 2008, 12:16:12 od Vojtin »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.