Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Programy  (Přečteno 2829 krát)

erico9999

• Aktivní člen
  • *
Programy
« kdy: 25 Dubna 2008, 17:42:25 »
Ahoj, mám takový dotaz jakými programy byste nahradili tyhle programy z windows:

Windows media player (ja vim ze je totem ale potreboval bych tam mit takove to na DVD abych mohl do toho klikat, jak bývá například to klikací menu kde se přepíná mezi jazyky)
Total Commander (zkousel jsem jinemanageri ale potreboval bych pripojeni FTP)
nejaky program na stahovaní z youtube (nejlépe kdyby to byl program co umi stahovat jen zvuk z youtube)
Malování (mam gimp ale je podle mne moc slozity potreboval bych jenom nejakou malou blbost nejlepe jestli se to nedá sprovoznit pres wine)
Nero (zkousel jsem k3b a jine programy ale neni tam tolik funkcí(staci jen vypalovani v neru je i prehravac atd. ale staci jen aby to umelo vypalovat ale ruznym zpusem treba vypalit iso hudebni cd/dvd atd.))

to je asi vse a jeste bych se chtel zeptat jak mam odinstalovat wine a nainstalovat nejnovejsi verzi
delal jsem s wine takove blbosti a pokusi mno a cosi se to pokazilo tak abych měl jistotu ze se to vsechno smaže a muzu to nainsstalovat nejnovejsi verzi

Díííííííííky
Linux je cesta do budoucnosti

MikiTwic

• Aktivní člen
  • *
  • Vždycky to nějak jde...
Re: Programy
« Odpověď #1 kdy: 25 Dubna 2008, 17:48:27 »
Tohle je můj tip:
Media Player -->> SMPLAYER
Total Commander -->> MuCommander
Nero --> Brasero
Jinak jsou stránky s ekvivalenty programů Windows --> Linux ;)
Ubuntu 11.10 "Oneiric Ocelot" 64-bit, Asus F3Tc AP087 - AMD Turion64 2.2GHz, 2GB RAM, Geforce Go 7300 (NVIDIA Driver Version: 173.14.30)

existpierre

• Host
« Odpověď #2 kdy: 25 Dubna 2008, 18:01:43 »
http://www.abclinuxu.cz/software/alternativy/   jeden link o alternativach
http://proc.linux.cz/ekvivalenty.html druhy link o alternativach

Na stahovanie z youtube xVideoServiceThief , ten to spracuje priamo do avi . najdes na googli

co sa tyka wine, tak sa riad podla pokynov na wiki http://wiki.ubuntu.cz/Wine

pridanie zdrojov a pride ti to ako aktualizacia. To je ak chces najnovsiu verziu. takze odisntaluj wine, odstran ~/.wine , pridaj zdroje, daj hladat v synapticu a nainstaluj. Najnovsia verzia je 0.9.59

ak uz mas tam dake hry nainstlovane, tak si len zalohuj niekde tie priecinky, potom ich vratis po reinstalacii naspat. Samozrejme potom budes musiet rucne doplnit v ponuke Aplikacie ->wine
« Poslední změna: 25 Dubna 2008, 18:05:32 od existpierre »

Andílek1

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 25 Července 2008, 18:07:05 »
Taky bych měl dotaz k Neru - Brasero pokud se nepletu umí "jen" vypálit disky, kdežto Nero umí vytvořit celé DVD v Nero Vision. Existuje nějaký SW který by nahradil Nero Vision, tzn. že by uměl udělat DVD, přidat menu....... Prohledal jsem zdejší fórum, ale nikde jsem nic nenašel. Pokud jsem hledal špatně, tak se omlouvám  >:(

luisah

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 25 Července 2008, 18:24:25 »
Taky bych měl dotaz k Neru - Brasero pokud se nepletu umí "jen" vypálit disky, kdežto Nero umí vytvořit celé DVD v Nero Vision. Existuje nějaký SW který by nahradil Nero Vision, tzn. že by uměl udělat DVD, přidat menu....... Prohledal jsem zdejší fórum, ale nikde jsem nic nenašel. Pokud jsem hledal špatně, tak se omlouvám  >:(
Neznám Nero Vision, ale man DVD dokáže vytvořit DVD včetně všeho náležícího.
http://wiki.ubuntu.cz/ManDVD

szucs

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 26 Července 2008, 19:33:27 »
Alternativa k Neru je K3b dobra, resp. Nero for LINUX

erico9999

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 26 Července 2008, 22:15:59 »
Ani bych neřekl  ;D
Linux je cesta do budoucnosti

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #7 kdy: 26 Července 2008, 22:38:09 »
Jednoduché, jako facka ;)
Windows media player - vlc
Total Commander - gnome-commander
Malování - kolourpaint
Nero - Nero linux
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

Andílek1

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 27 Července 2008, 15:12:05 »
2 luisah díky za tip, ale stránku nelze otevřít a stáhnout instalační balíček  >:(

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #9 kdy: 27 Července 2008, 15:41:08 »
2 luisah díky za tip, ale stránku nelze otevřít a stáhnout instalační balíček  >:(

server GetDeb bude asi dočasně mimo provoz, chce to chvíli počkat...

pxjava

• Návštěvník
    • Horejsek.com
« Odpověď #10 kdy: 27 Července 2008, 19:41:17 »
ftp muzes take najit tak ze si na panel pridas pripojit se k serveru (pravym na panel > pridt na panel > pripojit k serveru) a pak si kliknes na ikonu, zadas jakej typ pripojeni, adresu, jmeno, pak pripojit, zadas heslo a na plose se ti vytvori jakoby slozka, kterou kdyz otevres tak tam jsou soubory na ftp serveru ;)
Ubuntu 9.10
Asus P5Q; Intel Core 2 Duo E8500; 2x 2048MB DDR2; GeForce 9600GT 512MB; SBA 7.1; Samsung SyncMaster 205bw; Logitech Wave; 2x WESTERN DIGITAL Caviar Green 1.5T a Seagate 500G
Osobni web www.horejsek.com

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.