Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Při spouštění démona nastavení GNOME nastala chyba. HH  (Přečteno 3488 krát)

chap

• Návštěvník
    • chap.cz
Ahoj,
nevedel jsem jestli toto patri do gui nebo spis do update na novou verzi. No snad lepsi tady.
Updatnul jsem gg na hh, a snad jako pri kazdem prechodu problem  :(
naskoci prhlasovaci obrazovka , prihlasim se  ... pak cekam asi 4 minuty nez se vubec zobrazi nejake prvky na plose, pote se mi obevi hlaska
Kód: [Vybrat]
Při spouštění démona nastavení GNOME nastala chyba.

Některé součásti, jako například motivy, zvuky nebo nastavení pozadí nemusí pracovat správně.

Poslední chybová zpráva byla:

Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken.

GNOME se při vašem dalším přihlášení znovu pokusí démona nastavení spustit.
No pote jeste cekam tak 2 minuty nez se nacte skin, ktery mam nastaven.
Na googlu jsem nasel rady: smazat konfigurace gnome. to udela defacto to same, jen se vzhledem "noveho HH". Dale neco psali o trackeru, tak jsem zkousel ve spravci sluzeb tracker zakazat ... bohuzel take bez uspechu. Z logu jsem taky nic moc nevycetl :(
Snad nekdo bude vedet ... predem dik za odpovedi.
Chap

smitlik

• Návštěvník
Re: Při spouštění démona nastavení GNOME nastala chyba. HH
« Odpověď #1 kdy: 30 Května 2008, 22:39:35 »
jo, mam stejnej problem, a nevim co s tím.
Mám desku s NVIDIA NF6100-400/405 chipsetem s prislusnou integrovanou grafikou, procesor AMD Sempron 64 3200+
Help!

nex555-penguin

• Návštěvník
  • jen se s tim porvěte.....nic na tom neni ;)
« Odpověď #2 kdy: 14 Září 2008, 20:46:26 »
tak perfekt mě se to stalo taky....zkoušel jsem i odinstalovat Nvidia ovladače - nic..............ale stalo se mi to už v zaběhnutym hh aniž bych něco prováděl najednou nešly spouštět grafický aplikace s právy roota tak jsem zkusil restartovat (zvyk z windows - něco nefunguje -vypnout a zapnout)............a už nenajelo gnome..............teda najelo ale po jaký době (cca 10 min.)...........

nex555-penguin

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 16 Září 2008, 13:18:39 »
hmmmm...........tak prozatím jsem vzdal řešení tohodle problému a nainstaloval jsem xubuntu-desktop .......až budu mít čas tak zkusím zkompilovat novou verzi GNOME a dám vědít jak jsem dopadl............

nex555-penguin

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 18 Září 2008, 19:18:33 »
zatím jsem to nekompiloval nový gnome (dostal jsem se do té nálady kdy prostě musím přijít proč to nechodí ;D)........... ale možná by pomohlo co všechno to dělá.............. takže gnome nenabíhá v normálně přijatelné rychlosti....firefox najíždí až po dlouhé době a je velmi nestabilní......stejně tak i gedit a nautilus.............totem nefunguje vůbec (okno naběhne sice za normální ryclost ale bez widgetů).............gnome-terminal a gwget se chová podobně jako totem..................ale myslel jsem si že to bude mít spojitost s gtk ale gimp nabíhá jakoby nic..................pidgin, audacious, gtkam, synaptic startují také úplně normálně.........
logy také nic nenapoví
chap: Vám to (ne)funguje podobně ??

EDIT: když totem a gwget spustím z terminálu tak nenaběhne ani to okno bez widgetů..........ale na gnome-terminal to neplatí...........
...........je to prostě ňáký záhadný

nex555-penguin

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 27 Září 2008, 23:41:13 »
tak už mi to chodí pomohlo přeinstalovat NetworkManager (včetně network-manager-gnome - teda ten jsem odinstaloval)akorát teď musím ručně startovat dhcp client.....
« Poslední změna: 27 Září 2008, 23:44:16 od nex555-penguin »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.