No tak několik dnů už se párám s touhle grafárnou a dneska se to konečně pohnulo:D.Zatím sem vždycky skončil na černé obrazovce kde bylo vypsáno runnig local boots scripts cosi atd. a to byl konec.Dnes jsem jako obvykle postupoval dle tohoto návodu:
http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Hardy_Installation_Guide (metoda 2).Nakonec to skončilo bílou obrazovkou což se mi ještě nestalo,navíc naběhla až po přilášení do systému,takže se můžu přepnout do záchranného gnome.Když zadám lspci ta ve výpisu vidím věc pro mě naprosto neuvěřitelnou

a to:
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV630 [Radeon HD 2600 AGP Series].Bohužel nevím jak se zbavit bílé obrazovky.Catalyst control center vypisuje,že je špatně naistalován ovladač,nebo že nefunguje správně.Doufám,že nevadí,že jsem xorg.conf upravil pomocí gedit místo tam toho nového,protože nevím jak se v tom terminálu ten texťák ukládá.
glxgears vypisuje malé hodnoty:
1441 frames in 5.0 seconds = 288.041 FPS
1460 frames in 5.0 seconds = 290.774 FPS
1460 frames in 5.1 seconds = 288.750 FPS
fglrxinfo hlásí mesu:
display: :0.0 screen: 0
OpenGL vendor string: Mesa project:
www.mesa3d.orgOpenGL renderer string: Mesa GLX Indirect
OpenGL version string: 1.4 (2.1 Mesa 7.0.3-rc2)
Takže nevíte prosím někdo co s tím.Dík moc.
PS:Ovladače jsou přímo od ati pro radeon hd2600pro.Envy jsem zkoušel a nefunguje skončím na černé obrazovce viz výš.