Ahoyte,
promiňte, že vytvářím další takové zbytečné téma, nicméně to hodně ovlivňuje rychlost práce na PC a už fakt nevím, kam jít, tak se ptám tady. Chtěl bych se zeptat, zda by někdo neznal náhradu TotalCommanderu pro moje konkrétní požadavky?
- dvě okna stačí, každé možnost záložek (myšleno taby)
- možnost záložek ve smyslu uložených odkazů
- spouštění programů tak, jak je nastaveno v základu (moc tomu nerozumím, nicméně tak, jak to otevírá implicitně implicitní prohlížeč)
- hledání pomocí písmen (nejlépe bez nutnosti stisku další klávesy, není podmínkou)
- pokud možno podpora ftp
- používám Ubuntu 8.04
Proč nevyhovují známé commandery:
BSCommander - nutnost ručně nastavit chování různých souborů (spouštění programů apod), neexistující (nenalezené) záložky (taby ano, odkazy ne)
GNOME Commander - neexistence tabů, nevhodně chovající se záložky (neuloženo natrvalo)
Krusader - má vlastní způsob otevírání souborů, poměrně zdlouhavý způsob, jak to otevřít "implicitně", nefunkční vyhazování souborů do koše (Krusader by byl docela dobrý, ale primárně koš a celkově vyšší náročnost mě moc nevyhovuje, stejně jako taby, které se mě zobrazují dole a neznámo proč je mě to fyzicky nepohodlné (změna monitoru nepřichází v úvahu, pracuju na notebooku))
Konqueror - nepamatuje si nastavení, taby, záložky, zkratky, při přepínání mezi panely prochází skrz adresní řádek a seznam tabů
Tux Commander - poměrně blbě fungující záložky, albsence vyhledávání po písmenech
Terminál - byl by poměrně ideální záležitostí, problém je v mé paměti - abych mohl v tomhle fungovat, musel bych si pamatovat kompletně všechno ve svém systému dat... a na to nemám...
Total Commander - Wine se mě moc instalovat nechce... Proč bych si instaloval Linux, když bych na něm pracoval ve Windows programech?
Jsem z toho poměrně zoufalý - ve všech těchto programech se mě pracuje značně pomaleji než ve Windows Total Commanderu a i když jsem ochoten se přizpůsobit (viz asi týdenní práce v Krusaderu, kde začaly být od Ubuntu 8.04 problémy s nastavením záložek), nějak mě tyto programy nevyhovují... Takže prosím vás, nezná někdo něco, co by mě mohlo pomoci? Anebo co by se dalo nastavit/udělat, aby mě nějaký z těchto programů fungoval? Hraju si s tím už poměrně dlouho a prolezl jsem většinu menu (některé jsem nepochopil :3)