Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Náhrada Total Commander  (Přečteno 13623 krát)

Laethnes

• Host
Náhrada Total Commander
« kdy: 27 Dubna 2008, 23:43:08 »
Ahoyte,
promiňte, že vytvářím další takové zbytečné téma, nicméně to hodně ovlivňuje rychlost práce na PC a už fakt nevím, kam jít, tak se ptám tady. Chtěl bych se zeptat, zda by někdo neznal náhradu TotalCommanderu pro moje konkrétní požadavky?
- dvě okna stačí, každé možnost záložek (myšleno taby)
- možnost záložek ve smyslu uložených odkazů
- spouštění programů tak, jak je nastaveno v základu (moc tomu nerozumím, nicméně tak, jak to otevírá implicitně implicitní prohlížeč)
- hledání pomocí písmen (nejlépe bez nutnosti stisku další klávesy, není podmínkou)
- pokud možno podpora ftp
- používám Ubuntu 8.04

Proč nevyhovují známé commandery:
BSCommander - nutnost ručně nastavit chování různých souborů (spouštění programů apod), neexistující (nenalezené) záložky (taby ano, odkazy ne)
GNOME Commander - neexistence tabů, nevhodně chovající se záložky (neuloženo natrvalo)
Krusader - má vlastní způsob otevírání souborů, poměrně zdlouhavý způsob, jak to otevřít "implicitně", nefunkční vyhazování souborů do koše (Krusader by byl docela dobrý, ale primárně koš a celkově vyšší náročnost mě moc nevyhovuje, stejně jako taby, které se mě zobrazují dole a neznámo proč je mě to fyzicky nepohodlné (změna monitoru nepřichází v úvahu, pracuju na notebooku))
Konqueror - nepamatuje si nastavení, taby, záložky, zkratky, při přepínání mezi panely prochází skrz adresní řádek a seznam tabů
Tux Commander - poměrně blbě fungující záložky, albsence vyhledávání po písmenech
Terminál - byl by poměrně ideální záležitostí, problém je v mé paměti - abych mohl v tomhle fungovat, musel bych si pamatovat kompletně všechno ve svém systému dat... a na to nemám...
Total Commander - Wine se mě moc instalovat nechce... Proč bych si instaloval Linux, když bych na něm pracoval ve Windows programech?

Jsem z toho poměrně zoufalý - ve všech těchto programech se mě pracuje značně pomaleji než ve Windows Total Commanderu a i když jsem ochoten se přizpůsobit (viz asi týdenní práce v Krusaderu, kde začaly být od Ubuntu 8.04 problémy s nastavením záložek), nějak mě tyto programy nevyhovují... Takže prosím vás, nezná někdo něco, co by mě mohlo pomoci? Anebo co by se dalo nastavit/udělat, aby mě nějaký z těchto programů fungoval? Hraju si s tím už poměrně dlouho a prolezl jsem většinu menu (některé jsem nepochopil :3)

ufaak

• Závislák
Re: Náhrada Total Commander
« Odpověď #1 kdy: 27 Dubna 2008, 23:44:51 »
ja hodne pouzivam mc a staci mi :)
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

Laethnes

• Host
« Odpověď #2 kdy: 27 Dubna 2008, 23:50:58 »
ja hodne pouzivam mc a staci mi :)

WOW to byla rychlost :3  ;) Mě by teda nevyhovoval, chybí mě tam ty záložky/taby, ale dík ;)

ufaak

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 27 Dubna 2008, 23:52:18 »
no me na nem vyhovuje nejvic asi to, ze ho muzu vyuzivat pres ssh :) kdyz potrebuju neco delat z prace... :)
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

Laethnes

• Host
« Odpověď #4 kdy: 27 Dubna 2008, 23:55:17 »
no me na nem vyhovuje nejvic asi to, ze ho muzu vyuzivat pres ssh :) kdyz potrebuju neco delat z prace... :)

Mno, popravdě řečeno nad tímhle jsem taky přemýšlel - vzálené ovládání PC. Sice to nepotřebuju, zatím jsem jen študák, který má všechno na noťasu, ale už jsem uvažoval, že by se tohoto mohlo využít. Dobré vědět, dík za tip ;), nicméně mě se asi spíš bude hodit právě pro tento účel :3

Kenji

• Aktivní člen
  • *
    • Ifrit
« Odpověď #5 kdy: 28 Dubna 2008, 14:05:48 »
Zkus Krusader, je podle mě i lepší než Total Commander.
*´¨)
¸.·´¸.·´¨)
(¸.·´ (¸.·*´`*·>>>

igst

• Host
« Odpověď #6 kdy: 28 Dubna 2008, 14:25:01 »
Zkus Krusader, je podle mě i lepší než Total Commander.

On zkusil, píše o tom v úvodním příspěvku  :)

Abych pravdu řekl, taky jsem si tím před nějakým rokem, když jsem přecházel na Kubuntu prošel. Pár jsem jich vyzkoušel, nakonec jsem skončil u Krusaderu a pokud jsem zrovna v konzole, tak MC řeší většinu mých požadavků.
Co se týká vyhazování do koše, tomu úplně nerozmím... Chceš, aby se soubory vyhazovaly do koše nebo ne? Já mám pocit, že defaultně je nastaveno vyhazování do koše na klávesu "Del" nebo F8 a SHIFT+DEL maže úplně, ale možná kecám, teď u linuxu nesedím. Záložky dole bych snad neviděl jako zásadní problém... určitě to nejde někde v konfiguraci nastavit?

Jirka125

• Aktivní člen
  • *
  • "pandoliščí člověk"
« Odpověď #7 kdy: 28 Dubna 2008, 14:31:32 »
No já nevím, ale Gnome commander a Krusader mi na klávesu delete vše mažou a do koše se mi nic nedostane ;)
HP Omnibook xe 4100, Ubuntu 8.04 - Gnome, Xfce, Enlightenment DR17

Laethnes

• Host
« Odpověď #8 kdy: 28 Dubna 2008, 14:45:52 »
Abych pravdu řekl, taky jsem si tím před nějakým rokem, když jsem přecházel na Kubuntu prošel. Pár jsem jich vyzkoušel, nakonec jsem skončil u Krusaderu a pokud jsem zrovna v konzole, tak MC řeší většinu mých požadavků.
Co se týká vyhazování do koše, tomu úplně nerozmím... Chceš, aby se soubory vyhazovaly do koše nebo ne? Já mám pocit, že defaultně je nastaveno vyhazování do koše na klávesu "Del" nebo F8 a SHIFT+DEL maže úplně, ale možná kecám, teď u linuxu nesedím. Záložky dole bych snad neviděl jako zásadní problém... určitě to nejde někde v konfiguraci nastavit?

No já nevím, ale Gnome commander a Krusader mi na klávesu delete vše mažou a do koše se mi nic nedostane ;)

MC - mno, nad tím uvažuju v rámci práce přes net v konzoli, ale jinak ne, je to pro mě příliš "nepohodlné"
Del - mno, zrovna klávesu DEL bych teď nezmiňoval, poněvadž mě teď nově nefunguje, nicméně to patří k jinému tématu ( http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=21848 ). Nastavitelné v Krusaderu je to, zda se to má sunout do koše či rovnou dopryč. Problém je v tom, že když si nastavím koš, napíše to něco jako "unknown protocol: ./trash" a nastavení něčeho takového jsem nenašel. Nicméně tohle musím aktualizovat: právě jsem to zkusil, a už to jede :3 Fakt netuším jak to, ale nejelo to v 7.10 ani v 8.04 a teď už jo (8.04) :3

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
« Odpověď #9 kdy: 28 Dubna 2008, 15:17:53 »
Problém s tím košem u Krusaderu bude v tom, že se jedná o KDE aplikaci a tudíž ho hledá úplně jinde a snaží se s ním komunikovat úplně jinak, než jak je v GNOME zvykem.
Kubuntu forever :-)

Laethnes

• Host
« Odpověď #10 kdy: 28 Dubna 2008, 15:22:32 »
Problém s tím košem u Krusaderu bude v tom, že se jedná o KDE aplikaci a tudíž ho hledá úplně jinde a snaží se s ním komunikovat úplně jinak, než jak je v GNOME zvykem.

Jj, o tom, že se jedná od KDE aplikaci vím, ale doufal jsem, že tam bude něco nějak nastavitelné... A o to víc se divím, že to jede :3 Ale asi to bude tím, že jsem se pokoušel zkusit program Konqueror (skoro ideální :3) a ten je též pro KDE, tak ten balíčkovací systém nainstaloval něco, co to opravilo... Neví někdo co? :D :3

Pavel Půlpán

« Odpověď #11 kdy: 28 Dubna 2008, 15:25:48 »
Nastavení chování koše je zde:
Krusader->Hlavní menu->Nastavení->Konfigurovat Krusader->Obecné...

Jestli to valí i v Gnome nevím.

Laethnes

• Host
« Odpověď #12 kdy: 28 Dubna 2008, 16:24:15 »
Nastavení chování koše je zde:
Krusader->Hlavní menu->Nastavení->Konfigurovat Krusader->Obecné...

Jestli to valí i v Gnome nevím.

To nastavení tam je, o něm vím (něco takového jsem i naznačoval), ale prostě když nastavím koš, tak to hodilo tu chybovku, co jsem psal výše, ale (nejspíš) nějaké utility KDE to opravily... nebo Ubuntu sám :3

Septyk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 28 Dubna 2008, 17:17:15 »
Ten Krusader nemá vlastní způsob otvírání souborů,ale má ho stejný jako v KDE. Asi používáš Gnome, které má tohle nezávyslé na KDE. Já používám KDE a když si nastavim aby se mi obrázek otevřel v Kview, tak v Krusaderovi se taky tak otevře. To jentak na doplnění :)
NTB MSI ER710X-054CZ, AMD Athlon X2 TK-55 1,8GHz, 2GB DDR2 533MHz, ATI X1270, Atheros WI-FI, atd atd....Ubuntu 11.4

Laethnes

• Host
« Odpověď #14 kdy: 28 Dubna 2008, 18:47:06 »
Ten Krusader nemá vlastní způsob otvírání souborů,ale má ho stejný jako v KDE. Asi používáš Gnome, které má tohle nezávyslé na KDE. Já používám KDE a když si nastavim aby se mi obrázek otevřel v Kview, tak v Krusaderovi se taky tak otevře. To jentak na doplnění :)

Jen tak pro doplnění; ano, skutečně používám Gnome, nicméně jsem se vyjádřil poněkud nepřesně; ono je to někde mezi; když si to přenastavím, funguje to v obojím (Krusader, system) stejně, nicméně pokud ne, chová se to poněkud nevyzpytatelně; např. *.deb balíčky to otevíralo v rozbalovači (systémově byl nastaven správce balíčku, nevím, jak se jmenuje), obrázky to otevíralo v něčem jiném, ale např. *.html to otevíralo ve Firefoxu (= očekávaný výsledek). Nicméně začínám zjišťovat, že si to stejně musím většinou přenadstavit dle sebe, takže je to poměrně jedno, ale stejně :3

Brutusus

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 04 Května 2008, 16:17:13 »
Tak ja zase treba pouzivam Worker. Ale je to hodne hardcore a chapu ze to kazdymu vyhovovat nebude ;D . Nicmene kdyz si da clovek praci s nastavenim tak to chodi fakt pekne. Bohuzel ftp/vylepsenou praci s archivy se mi rozchodit nepodarilo (to bude asi tim ze je to primarne delany myslim na BSD).
Zalozky tam nejakym zpusobem implementovany jsou - bud jako directory bookmarks, nebo klavesove zkratky. Klavesove zkratky jsou vubec velka sila workeru; kdo umi s klavesnici s tim muze delat dost slusne. Hledani funguje pekne, bud prvni pismeno, nebo ja pouzivam zkratku alt+s a pisu do textovyho boxu (supr je kdyz se zada znak "*", hledany retezec pak nemusi byt hned prvni slovo...).
Chce to nedat hned na prvni dojem ;) ,taky by se hodilo kdyby ten program nekdo dotahl do vice "user-friendly" stavu, IMO ma velky potencial..
Dell Inspiron 8100, 120GB, 512MB | Xubuntu 7.10
C2D 3GHz, 1TB, 2GB, X1950pro, X-FI | Ubuntu 7.10

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
« Odpověď #16 kdy: 05 Května 2008, 09:25:11 »
Za vyzkoušení ještě stojí muCommander. Na stránkách http://www.mucommander.com/ je i odkaz na repo pro ubuntu.

Laethnes

• Host
« Odpověď #17 kdy: 05 Května 2008, 10:40:28 »
Hm, mocinky díky za vaši veškerou pomoc, i naposled zmíněné programy jsem zkoušel, nicméně nakonec to vypadá, že asi nejlepší bude ten Krusader :3. Ale moc díky za snahu.

Ještě bych se ale chtěl zeptat, i když to spíš patří do dalšího threadu, nechcu to tu moc zahlcovat :3 - používám Krusader, Kopete a dalších pár KDE aplikací - ty všechny další věci, co bylo potřeba přinistalovat - nežere to moc výkonu? Nebylo by lepší, kdybych si nainstaloval Kubuntu? Jde mě primárně o výdrž baterií...

iX

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #18 kdy: 06 Května 2008, 13:50:18 »
Je, jdi do Kubuntu, je to gut. 8)

Pavel Tihlařík

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #19 kdy: 27 Května 2008, 10:48:00 »
Nechtělo se mi to tady celé číst, takže nevím, jestli to tady už někdo napsal.
Není tak těžké v Krusaderu sprovoznit koš.
Jde o to, že Krusader vyhazuje do KDEáckého koše a vy to potřebujete dostat do GNOMEáckého.
Na fóru to vyřešené je.
Já to mám nastavené díky fóru.

Používám Krusader, ale bylo by lepší osvobodit se od KDE aplikací a valit jen v GNOME... Ovšem Krusader mi vyhovuje nejlíp.

Laethnes

• Host
« Odpověď #20 kdy: 27 Května 2008, 11:08:13 »
Nechtělo se mi to tady celé číst, takže nevím, jestli to tady už někdo napsal.
Není tak těžké v Krusaderu sprovoznit koš.
Jde o to, že Krusader vyhazuje do KDEáckého koše a vy to potřebujete dostat do GNOMEáckého.
Na fóru to vyřešené je.
Já to mám nastavené díky fóru.

Používám Krusader, ale bylo by lepší osvobodit se od KDE aplikací a valit jen v GNOME... Ovšem Krusader mi vyhovuje nejlíp.

Jj, taky jsem používal Krusader - a v rámci koše jsem přišel na to, jak ho zprovoznit, i když ne úplně správně - zjistil jsem, že když nainstaluji Konqueror, tak se nainstalují i balíky, které právě vyhazování do KDEáckého koše opravují.

(Momentálně používám TotalCommander, protože GNU/Linux prostě po mě chce strašně mega moc času, který nemám :3)

Laethnes

• Host
« Odpověď #21 kdy: 30 Září 2008, 22:53:23 »
Tak! :3. Právě jsem narazil na novou verzi Tux-Commanderu 0.6.44 - zatím jen dev, ale splňuje do puntíku všechno, co jsem chtěl, takže odteď považuji toto téma za vyřešené (aj bych ho tak i označil, ale stále jsem nepřišel jak na to) a zároveň Vám všem (co jste sem nepsali :3), co hledáte kvaltiní náhradu za TC, zkuste znova Tux-commander; stále se vyvíjí a je fajn ;).

Mimochodem, neví někdo náhodou jak rychle exportovat nastavení spouštění programů v závislosti na ikonách z gnomu do Tux-commanderu?

A ještě jednou všem dík za pomoc a ochotu ;)

EDIT: btw enom za tu dobu u mě přibyl nový požadavek; synchronizace adresářů, ale to už nechám na jiném sw ;)
« Poslední změna: 30 Září 2008, 22:56:09 od Laethnes »

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #22 kdy: 30 Září 2008, 23:05:24 »
synchronizace - rsync....

rkamen

• Návštěvník
« Odpověď #23 kdy: 01 Října 2008, 03:00:03 »
I když problém je vyřešen Tux Commanderem, tak jenom tak pro úplnost: mazání souborů do koše v Krusaderu pod GNOME řeší doinstalování balíku kdebase-kio-plugins.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.