Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Chyba při odhlášení,vypnutí nebo restartu  (Přečteno 3066 krát)

premet

• Host
Chyba při odhlášení,vypnutí nebo restartu
« kdy: 28 Dubna 2008, 10:16:05 »
Zdravím,
Mám problém s Hardym. Když se odhlásím ze systému, restartuju nebo vypnu tak se mi někdy, spíše většinou objeví akorát černá obrazovka a to je vše a nic nefunguje jen přímo tvrdý vypnutí. Což mě celkem štve hlavně, když si dám automatické vypnutí po filmu a počítač se nevypne ani když to vypnu ručně přes konzoli. Nenapadá mě čím by to mohlo být, hlavně je zajímavé, že to nedělá pořád.  >:(

Beduin

• Návštěvník
Re: Chyba při odhlášení,vypnutí nebo restartu
« Odpověď #1 kdy: 28 Dubna 2008, 13:48:35 »
Přepni se do konzole pomocí Ctrl+Alt+F1 (zpátky do grafickýho rozhraní se dostaneš přes Alt+F7), přihlaš se tam a vypni počítač přes konzoli. Bude to vypisovat postup vypínání. Pak sem napiš u čeho se to zaseklo.

igst

• Host
« Odpověď #2 kdy: 28 Dubna 2008, 15:30:07 »
Pokud máš v počítači graf. kartu od ATI a nainstalovaný proprietární ovladač fglrx, tak je to zřejmě opět problém mezi ovladačem, Xorg atd.
Je dobré vyzkoušet vypnutí z konzoly přes "sudo shutdown -h now". Pokud projde, tak by to mohl být ten problém, jak jsem psal. Zatím jsem nikde nenašel řešení, než dojde k opravě vypínám a restartuju počítač přes ikony na ploše, které spouští shutdown a reboot.

edit: Á, tak teď čtu, že ti to nejde ani přes konzoli, tak to může být něco jiného.
« Poslední změna: 28 Dubna 2008, 15:31:50 od igst »

premet

• Host
« Odpověď #3 kdy: 28 Dubna 2008, 15:38:34 »
Já to vůbec nějak nechápu, ted jsem to zkusil přepnout se do konzole přes ctr + alt +F1 a tam sem to asi 4 krát restartoval bez problémů. Pak se přihlásím normálně do grafickýho a hned co sem dal ctrl + alt + backspace jako odhlásit tak hned černá obrazovka a na nic to nereaguje to samí když sem dal v rohu restart. Grafiku mám právě Intel o těch ATI jsem už četl tady na foru. A prostě to nedělá pořád, někdy to jde odhlásit nebo restartovat bez problému, ale třeba včera když sme to dal vypnout přes shutdown -h 60 aby se mi to vyplo po filmu tak to samí.

PG

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 28 Dubna 2008, 20:24:42 »
***vypni počítač přes konzoli***

jsem asi lama, ale JAK?
takhle?
Kód: [Vybrat]
sudo shutdown -h now

premet

• Host
« Odpověď #5 kdy: 28 Dubna 2008, 20:27:25 »
Vypnutí PC příkazem se dělá pomocí příkazu shutdown. Předtím se píše sudo kvuli tomu, protože to potřebuje superuživatelská práva -h znamená HALT jako vypnout, kdyby tam bylo -r je to restart a nakonec můžete buď dát číslo v minutách nebo now aby se vypnul hned.

fioler4

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 22 Května 2008, 15:13:20 »
Mě to vypíná, ale bohužel ne přes ikonku. Dávám přednost příkazu sudo poweroff.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.