Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pulseaudio - Zvuk se seká  (Přečteno 5272 krát)

metjuf

• Návštěvník
Pulseaudio - Zvuk se seká
« kdy: 28 Dubna 2008, 21:39:03 »
Dobrý den, jsem BFU. Prosím poraďte kde by mohla být chyba ... Mám 5.1 reproduktory, nastavím v daemon.conf podporu pro 5.1 bedny (tak jak je to na wikipedii) a začne se mi sekat zvuk. Dělá mi to jen při větším vytížení PC např. spouštím Open Office, nebo když minimalizuji a maximalizuju Mozillu atd ( prostě při chvylkovém zatížení ) ... Podle mě by se to dalo vyřešit zvýšením priority u pulse audio, jenže nevím jak :-( ... v daemon.conf jsem jí měnit zkoušel zde a zkoušel jsem měnit i nice hodnotu:
Citace
high-priority = yes
 nice-level = -11
a žádná změna ...
A když pouším pulseaudio přez konzoli tak se mi při spuštění vypíše toto:
Citace
W: alsa-util.c: Device surround51:0 doesn't support 44100 Hz, changed to 48000 Hz.
ALSA lib control.c:909:(snd_ctl_open_noupdate) Invalid CTL surround51:0
ALSA lib conf.c:3952:(snd_config_expand) Unknown parameters 0
ALSA lib pcm.c:2145:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM surround71:0
W: alsa-util.c: Device front:0 doesn't support 44100 Hz, changed to 48000 Hz.
ALSA lib control.c:909:(snd_ctl_open_noupdate) Invalid CTL front:0
Jinak PC neni žádný dělo: AMD Sempron 2800+,ram 512MB, zvukovka je integrovaná Realtek, základní deska od VIA KT-600pro.
Jestli alespoň někdo tuší kde co předělat, poraďte prosím, děkuji...

ubuntu luky

• Host
Re: Pulseaudio - Zvuk se seká
« Odpověď #1 kdy: 28 Dubna 2008, 21:59:03 »
Zkus poustet "pulseaudio --high-priority" ale ja s tim zkusenosti nemam mam 7.1 Ubuntu.

o pulse web tady http://linux.die.net/man/1/pulseaudio

metjuf

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 01 Května 2008, 17:19:38 »
Tak změnění priority mi nepomohlo. Musel jsem změnit resample-method na trivial. Už to krásně šlape bez sekání.
Dají se tam nastavit ale i jiné hodnoty, mě to však šlape s tím trivial ale kdyby měl někdo stejný problém tak viz citace ...
Citace
resample-method= The resampling algorithm to use. Use one of src-sinc-best-quality, src-sinc-medium-quality, src-sinc-fastest, src-zero-order-hold, src-linear, trivial, speex-float-N, speex-fixed-N, ffmpeg

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #3 kdy: 03 Května 2008, 00:40:20 »
Tak změnění priority mi nepomohlo. Musel jsem změnit resample-method na trivial. Už to krásně šlape bez sekání.
Dají se tam nastavit ale i jiné hodnoty, mě to však šlape s tím trivial ale kdyby měl někdo stejný problém tak viz citace ...
Citace
resample-method= The resampling algorithm to use. Use one of src-sinc-best-quality, src-sinc-medium-quality, src-sinc-fastest, src-zero-order-hold, src-linear, trivial, speex-float-N, speex-fixed-N, ffmpeg

A není tam nějaké pozorovatelné snížení kvality zvuku? Podle manuálu je volba trivial nejhorší možnou kvalitou. Podobný problém mám taky, ale zase nechci poslouchat hudbu jak z kopřiv.

metjuf

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 03 Května 2008, 15:39:46 »
Já jsem zhoršení nezpozoroval a to že si na kvalitu potrpím ... Ale je tam více možností, tak zkusit vyzkoušet, přepsat se to dá vždycky že  :)
« Poslední změna: 21 Května 2008, 22:58:58 od Anna Taliánová »

cz7asm

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 03 Května 2008, 15:54:27 »
No taky jsem mel problemy s temi "vypadky" pri minimalizaci a maximilizaci oken a tak jsem zkusil parametr trivial a musim rict ze to je opravdu zhorseni kvality.... mozna pro nejake plastove reproduktory a ne prilis kvalitni zvukovou kartu. Nemam zadnou hitech kombinaci audia.... SB Live 24b a z ni to putuje do Tesly AZS 223  ;D No a je to fakt des... hned to jdu zmenit:)))

metjuf

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 04 Května 2008, 12:18:35 »
No taky jsem mel problemy s temi "vypadky" pri minimalizaci a maximilizaci oken a tak jsem zkusil parametr trivial a musim rict ze to je opravdu zhorseni kvality.... mozna pro nejake plastove reproduktory a ne prilis kvalitni zvukovou kartu. Nemam zadnou hitech kombinaci audia.... SB Live 24b a z ni to putuje do Tesly AZS 223  ;D No a je to fakt des... hned to jdu zmenit:)))
Mno ja mam zvukovku integrovanou a bedny Genius HT 5.1, takže žádný plasťáky ... A ta kvalita zvuku je aspoň u mě úplně stejná, připadá mi že se jen mění náročnost toho pulse audio, vim že je to divný ale je to tak ... Mezi nejlepší kvalitou a nejhorší neni při poslechu neni žádnej rozdíl ... Ještě jsem schválně zkoušel všechny druhy když jste psal tuto reakci...

cz7asm

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 04 Května 2008, 21:48:25 »
No ja jsem tam pozoroval podstatny ale opravdu podstatny rozdil. Pri nejnizsi kvalite byl zvuk otresny ale vytizeni procesoru bylo minimalni a pri nejlepsi kvalite byl zvuk paradni ale vytizeni procesu bylo takove ze pri kazdem prepnuti okna se zvuk prerusil. Vsechno jsem nastavil zpet na ALSU a spokojenost. Nic se neseka a vsechno funguje jak ma...soucasne a bez znatelneho vytizeni procesoru. Takze pro me urcite nema PulseAudio nejaky vyznam....ale je pravda ze o nem vim hodne malo takze zatim nemuzu nejak docenit jeho vyhody. Neni mi jasne jestli ma PulseAudio v budoucnu nahradit ALSU a nebo to slouzi jenom jako nejake vylepseni... Ale nemam rad kdyz uz tak v ohromnem mnozstvi programu ktere se musi pouzivat aby vse fungovalo jak ma pribude dalsi ktery tu situaci jeste vic zneprehledni :))

nk8215_2

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 14 Ledna 2010, 00:10:59 »
Zdravím,

já mám podobný problém. Zvuk mi jde perfektně - dokud ovšem nespustím Amarok nebo KPlayer. Z Amaroku nedostanu ani tón, KPlayer přehrává vše normálně, nesmím ale přehrávání přerušit nebo zastavit, to potom zůstává poslední tón nebo slabika "viset" a opakuje se jako na zaseklé gramodesce i po zavření KPlayeru, dokud nespustím - pouze a jedině znovu přes KPlayer, jiné přehrávače odmítají poslušnost - jiný zvuk, ten už běží normálně...dokud ho nezastavím, atd.
Přepnutím na PulseAudio jsem způsobil jen cca minutové zamrznutí dialogu a následně hlášení, že zařízení nelze najít; kromě toho "odešlo" přehrávání zvuku všude - i např. pod videi na YouTube (přestože mě okno "zařízení nelze najít" ujišťovalo o přechodu zpět na Alsu). Restart vše vyřešil, teď se ale bojím pustit KPlayer, aby na mě zase nekoktal :-\ Zvukovka se hlásí jako ATI IXP.

Díky všem.
ntb: Asus A6R-B002H - Intel Celeron M 380 1,6 GHz - 512MB RAM, dualboot Kubuntu 9.10 + MS Windows XP Professional SP2
desktop: ECS M810DL - AMD Athlon 2000+ 1,3 GHz - 112+16MB RAM, Fluxbuntu 7.10 RC1

nk8215_2

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 14 Ledna 2010, 00:44:47 »
Zdravím,

já mám podobný problém. Zvuk mi jde perfektně - dokud ovšem nespustím Amarok nebo KPlayer. Z Amaroku nedostanu ani tón, KPlayer přehrává vše normálně, nesmím ale přehrávání přerušit nebo zastavit, to potom zůstává poslední tón nebo slabika "viset" a opakuje se jako na zaseklé gramodesce i po zavření KPlayeru, dokud nespustím - pouze a jedině znovu přes KPlayer, jiné přehrávače odmítají poslušnost - jiný zvuk, ten už běží normálně...dokud ho nezastavím, atd.
Přepnutím na PulseAudio jsem způsobil jen cca minutové zamrznutí dialogu a následně hlášení, že zařízení nelze najít; kromě toho "odešlo" přehrávání zvuku všude - i např. pod videi na YouTube (přestože mě okno "zařízení nelze najít" ujišťovalo o přechodu zpět na Alsu). Restart vše vyřešil, teď se ale bojím pustit KPlayer, aby na mě zase nekoktal :-\ Zvukovka se hlásí jako ATI IXP.

Díky všem.
Nakonec vyřešeno instalací VLC :P
ntb: Asus A6R-B002H - Intel Celeron M 380 1,6 GHz - 512MB RAM, dualboot Kubuntu 9.10 + MS Windows XP Professional SP2
desktop: ECS M810DL - AMD Athlon 2000+ 1,3 GHz - 112+16MB RAM, Fluxbuntu 7.10 RC1

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #10 kdy: 14 Ledna 2010, 12:24:11 »
Není nad zvukovku kvalitně dělanou s pořádnou filtrací a výkoným EMU. Šunty integrovaný hrajou jen aby se neřeklo.

Porovnával jsem Realtek a stařičkou Sound Blaster Player 1024 Live!. Poslech byl realizován přes starou Hi-fi věž Sony, případně sluchátky Koss s mikrofonem koupené v akci.) Prostě tak jak to běžně poslouchám den/noc.
Mám tu i jiný starší ale ne Creative, a jedna z nich je ještě horší než integrovaný. A pro fajnšmejkry SB AWE 64 :) do ISA slotu.
« Poslední změna: 14 Ledna 2010, 12:28:56 od Rovano »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.