Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: HH - Firefof3, firefox2 - velikost pisma [vyreseno]  (Přečteno 3333 krát)

emil54

• Host
HH - Firefof3, firefox2 - velikost pisma [vyreseno]
« kdy: 30 Dubna 2008, 01:35:17 »
Zdravim, prosim, nekamenujte, pokud uz se to nekde resilo - nenasel jsem...
po prechodu na HH z GG mi Firefox zacal podivne interpretovat velikost fontu - usuzoval jsem, ze to muze byt beta verzi programu a protoze jsem ve stejne dobe kupoval vetsi disk, neresil jsem to. Nicmene zkusil jsem do notasu vrazit starsi disk a udelat cistou instalaci - vysledek byl naprosto stejny. Ted mam HH nahnanej na novym disku a nainstaloval jsem i FF2, - a ted jsem z toho jelen:
FF2mi na HH stejnou stranku, oproti FF2 na GG, zobrazi jakoby o stupen dva mensim pismem (mimochodem uz skoro necitelnym, protoze se nektere znaky dotykaji.).
FF3 naopak zobrazuje stejnej dokument jakoby o stupen vys (zase oproti FF2 na GG, kde to zhruba sedelo v porovnani s jinymi browsery i na jinejch systemech).

Tohle vse se deje na Acer ferrari s grafikou mobility radeon X700 - ovladace fglrx free, fglrx restr., radeon incl. mobility... Proste at to hodim na jakejkoli ovladac, je to stejny, takze usuzuju, ze driverem to nebude, protoze v jinejch aplikacich problem neni. Nema na to vliv ani zapnuti a vypnuti CF. Zkousel jsem uz vsechno mozny a zacinam bejt nervozni, protoze takhle se ladfit weby nedaji.

Nejspis to bude nejaka trivialni kravina, kolem ktery - diky svoji demenci - uz druhej den stepuju.
Budu vdecnej za jakejkoliv namet, protoze HH se mi skutecne dost zamkouva a nerad bych se vracel na GG

Emil

EDIT: Pribastlil jsem kubuntu desktop a je to totez i pod KDE
« Poslední změna: 04 Května 2008, 20:07:36 od emil54 »

emil54

• Host
Re: HH - Firefof3, firefox2 - velikost pisma
« Odpověď #1 kdy: 03 Května 2008, 18:40:39 »
to tu vazne mam problem s Firefoxem jenom ja?  :)

kalfar

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 04 Května 2008, 10:05:08 »
Ve FF3b5 Zobrazit - Velikost stránky - Normální. Nebo se koukni Úpravy - Předvolby - Obsah - Písma a barvy
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
« Odpověď #3 kdy: 04 Května 2008, 10:58:07 »
Také můžeš zkusit nastavit rozlišení písma přímo v nastavení systému na 96dpi.
Kubuntu forever :-)

emil54

• Host
« Odpověď #4 kdy: 04 Května 2008, 11:37:05 »
Ve FF3b5 Zobrazit - Velikost stránky - Normální. Nebo se koukni Úpravy - Předvolby - Obsah - Písma a barvy
Hm, dik za snahu, ale klikat ve Firefoxu umim  ;) - problem je v tom, ze tohle musim delat pro kazdej novej tab zvlast, jenom s tim rozdilem, ze "Normalni" je prave to blby a musim dat vetsi (FF2) nebo mensi (FF3). A kdykoliv otevru novou stranku, hodi se mi to z5 na necitelny blechy (FF2) nebo velky pismo (FF3).
V obou verzich FF je nemlich stejny nastaveni lautr vseho, presto se k interpretaci velikosti fontu stavi kazda jinak.

corwin78: 96dpi je taky nastaveno vsude, kde to slo, to bylo prvni, po cem jsem patral. Nekde na foru jsem nasel doporuceni (v podobne souvislosti) poeditovat /etc/gdm/gdm.conf. Ani to nepomohlo...

emil54

• Host
« Odpověď #5 kdy: 04 Května 2008, 12:27:22 »
Tak jsem odinstaloval pres Synaptic vsechno, co jenom trochu smrdelo Firefoxem a nainstaloval opet FF3 beta5. Ted se mi trojka chova kupodivu stejne, jako pred tim dvojka - pismo je mensi o krok, takze ke korektnimu prohlizeni musim dat Ctrl+0.
Kdyz priinstaluju FF2, je to totez. Se stejnym vysledkem dopadnu, kdyz postup obratim - nejdrive FF2 a pak FF3...
Kde by, sakra, este mohlo bejt neco k nastaveni dpi?
Nebo: mohlo by to bejt ovladacema pro konkretni grafiku - ati mobility radeon x700, ale ty uz jsem asi vyzkousel vsechny a se stejnym vysledkem. Nejvic nme drazdi, ze na druhym notasu acer travelmate 243fx to slape korektne a tady (jak na ciste instalaci HH tak na updatnutem HH z GG) to takhle blbne...

kalfar

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 04 Května 2008, 13:00:09 »
A když jsi to odinstaloval, vymazal jsi taky nastavení FF?? Ovladačema to těžko bude, ty s tím nemají nic společnýho.
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

emil54

• Host
« Odpověď #7 kdy: 04 Května 2008, 13:13:42 »
A když jsi to odinstaloval, vymazal jsi taky nastavení FF?? Ovladačema to těžko bude, ty s tím nemají nic společnýho.
Jj, vykopal jsem uplne vsechno, nicmene ted jsem porovnaval nastaveni fontu Firefoxu na vedlejsim notasu a tam je v rozsirenym nastaveni Proportional: Serif...Size 16
a na tomhle mi s instalaci nastavi Size 12 - zajimavy je, ze kdyz to prehodim na 16, tak pri dalsim startu je tam zase 12 - zustalo to tam az po tretim restartu FF.
Asi tu strasi  :) - kazdopadne uz mi asi strasi ve vezi...
Jaky hodnoty jsou tam default spravne?

kalfar

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 04 Května 2008, 15:58:10 »
Jj, vykopal jsem uplne vsechno, nicmene ted jsem porovnaval nastaveni fontu Firefoxu na vedlejsim notasu a tam je v rozsirenym nastaveni Proportional: Serif...Size 16
a na tomhle mi s instalaci nastavi Size 12 - zajimavy je, ze kdyz to prehodim na 16, tak pri dalsim startu je tam zase 12 - zustalo to tam az po tretim restartu FF.
Asi tu strasi  :) - kazdopadne uz mi asi strasi ve vezi...
Jaky hodnoty jsou tam default spravne?

Já mám serif 16. A teda začínám podezřívat vyhozené programátory MS že začli dělat Ubuntu, takovejch divnejch problémů to nemůže být jen tak  :o

emil54

• Host
« Odpověď #9 kdy: 04 Května 2008, 20:06:52 »
Diky, nechal jsem tam Size 16 a vypada to, ze uz ho to prestalo bavit mne drazdit a i po trojim restartu systemu se chova mravne :)
Stalo mne to tejden zivota, ale na druhou stranu, vsechno spatny je k necemu dobry, objevil jsem v systemu spoustu ficur, vo kterejch jsem nemel nejmensi potuchy...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.