Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 8.04 - po startu pc mi nechce pripojit disk  (Přečteno 2985 krát)

rucnicek

• Návštěvník
Ubuntu 8.04 - po startu pc mi nechce pripojit disk
« kdy: 30 Dubna 2008, 09:53:18 »
Ahoj, mel bych takovy dotaz, pevne verim ze pro nektere z vas trivialni. Vcera vecer bylo vse v poradku, vypnul jsem pc. Dneska rano jsem jej zapl a Ubuntu nepripojilo disk s daty (NTFS). Pise cituji: Nemohu pripojit svazek, po rozkliknuti podrobnosti je tam toto: mount_point cannot contain the following characters: newline, G_DIR_SEPARATOR (usually /) diky moc

rucnicek

• Návštěvník
Re: Ubuntu 8.04 - po startu pc mi nechce pripojit disk
« Odpověď #1 kdy: 30 Dubna 2008, 10:21:54 »
Normalne vypnul.

ufaak

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 30 Dubna 2008, 11:21:19 »
to je externi disk?

nasel jsem zhruba toto:
Citace
Jděte do "Systém" → "Správa" → "Uživatelé a skupiny": z nabídky vyberte sebe jako uživatele a zvolte volbu "Vlastnosti" - jděte na kartu (záložku) "Uživatelská oprávnění" a ujistěte se, že je zatržena možnost "Povolit automatický přístup k externím paměťovým zařízením". Pokud ne, tuto možnost zaškrtněte, dejte OK a Zavřít.

a dále jako root (se sudo) přepište jeden řádek ve fstabu -> zvolte svůj vlastní název a číslování podle umístění USB disku (zde uvedeno "sdb1"):

/dev/sdb1            /media/sdb1    auto    user                   0  0
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

rucnicek

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 30 Dubna 2008, 12:17:54 »
to je externi disk?

nasel jsem zhruba toto:
Citace
Jděte do "Systém" → "Správa" → "Uživatelé a skupiny": z nabídky vyberte sebe jako uživatele a zvolte volbu "Vlastnosti" - jděte na kartu (záložku) "Uživatelská oprávnění" a ujistěte se, že je zatržena možnost "Povolit automatický přístup k externím paměťovým zařízením". Pokud ne, tuto možnost zaškrtněte, dejte OK a Zavřít.

a dále jako root (se sudo) přepište jeden řádek ve fstabu -> zvolte svůj vlastní název a číslování podle umístění USB disku (zde uvedeno "sdb1"):

/dev/sdb1            /media/sdb1    auto    user                   0  0

Ne je to normalni SATA disk.

/dev/sdb1            /media/sdb1    auto    user                   0  0 - co znameji ty dve nuly na konci?

rucnicek

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 30 Dubna 2008, 12:37:34 »
Tak uz jsem to nakonec nejak zvladl a vypada to ze uz to bude fungovat. diky vsem za reakce:)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.