Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problem v Virtualboxom  (Přečteno 2049 krát)

zoro33

• Návštěvník
problem v Virtualboxom
« kdy: 30 Dubna 2008, 13:51:22 »
Potrebujem poradit s problemom s Ubuntu vo Virtualboxe, po instalacii mi nefunguje grafika ani zvuk, snazim sa preto doinstalovat Hostovske doplnky, po spusteni instalacneho suboru (vboxlinuxaditions.run) mi vypise hlasku "This program must be run with administrator privileges". Pokial viem, tak som prihlaseny ako administrator...

Vojtin

• Host
Re: problem v Virtualboxom
« Odpověď #1 kdy: 30 Dubna 2008, 13:59:52 »
Asi nejsi jako admin. Zvuk, já mám v nastavení virtualboxu u zvuku 2 položky u jedný zvuk jde u druhý ne. Grafika ta asi nepůjde, nevim jestli má virtualbox podporu 3D...

Potrebujem poradit s problemom s Ubuntu vo Virtualboxe, po instalacii mi nefunguje grafika ani zvuk, snazim sa preto doinstalovat Hostovske doplnky, po spusteni instalacneho suboru (vboxlinuxaditions.run) mi vypise hlasku "This program must be run with administrator privileges". Pokial viem, tak som prihlaseny ako administrator...

zoro33

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 30 Dubna 2008, 14:02:20 »
A v pripade, ze nie som admin, ako sa prihlasim ako admin? Ake pouz. meno heslo mozem skusit?

Vojtin

• Host
« Odpověď #3 kdy: 30 Dubna 2008, 14:09:26 »
A v pripade, ze nie som admin, ako sa prihlasim ako admin? Ake pouz. meno heslo mozem skusit?

Nejspíš budeš uživatel s právy admina (na linuxu root). Otevři se terminál a přesuň tam ten soubor na instalaci pak před ten odkaz napiš sudo pak zmáčkni enter a pak heslo, mělo by to jet.

zoro33

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 30 Dubna 2008, 14:27:02 »
Vdaka, podla toho tvojho navodu sa mi to podarilo spustit.

Problem ale zostava, neviem stale spustit ubuntu vo virtualnom stroji fullscreen, rozlisenie zostava na 800x600  :(

Vojtin

• Host
« Odpověď #5 kdy: 30 Dubna 2008, 14:33:08 »
a co v ubuntu, systém-volby-rozlišení obrazovky a tam navolit svoje rozlišení?

zoro33

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 30 Dubna 2008, 14:34:50 »
Skusal som, mam tam v ponuke len 800x600...
Monitor mam 1400x1050px.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.