Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace Ubuntu  (Přečteno 2189 krát)

rudidlo

• Návštěvník
Instalace Ubuntu
« kdy: 30 Dubna 2008, 14:48:20 »
Předem informuji, že s linuxem jsem několikrát do styku přišel, nicméně jsem vyrostl na windowsech.
Pokusil jsem se nainstalovat Kubuntu 7.1, tam se instalace rozběhla, nicméně po nějaké době se zadrhla a skončila.
Po instalaci  Kubuntu 8.04 naběhne start kdm a poslední, co vidím je

* Running local boot scripts           (/etc/rc.local)          [OK]

a o řádek níž bliká kursor.

Z příspěvků, věnovaných tomuto příspěvku jsem se pokusil o několik řešení, avšak žádné z nich neskončilo zdarem.

Díky za vaše cenné rady.
btw.( v notebooku je grafika S3)

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
Re: Instalace Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 30 Dubna 2008, 16:53:03 »
Alternate CD jste zkoušel? S3 pojede určitě na ovladači VESA. Takže grafikou to nebude.
PS: aha jsem to špatně přečetl... vy máte již instalováno a nenaběhne to.... zkuste recovery co radí o zprávu níže popřípadě tam startx ;)
« Poslední změna: 30 Dubna 2008, 17:01:00 od Martin - ViPEr*CZ* »
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

kalfar

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 30 Dubna 2008, 16:59:27 »
Zkusil bych spustit systém v záchraném režimu (Druhá položka v GRUBU). Zjistí se tím jestli je systém funkční bez GUI, pak se problém bude hledat líp.
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

JohnyN

• Host
« Odpověď #3 kdy: 30 Dubna 2008, 18:10:20 »
Zdravím,
mne sa to zdá ako problém s X serverom. Skúsil by som sa prihlásiť ako root v konzole.. prípadne cez sudo a rekonfigurovať X server pomocou dpkg-reconfigure xserver-xorg.

rudidlo

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 30 Dubna 2008, 18:21:47 »
Díky všem za radu. Naběhl kolega a problém opravil.
Ještě že tu máme lidi, kteří to umí.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.