Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: VIM - problem s sipkama  (Přečteno 1857 krát)

darthdeus

• Návštěvník
VIM - problem s sipkama
« kdy: 30 Dubna 2008, 20:17:30 »
Zdravim,

koupil jsem si novy notebook Lenovo ThinkPad R61, nainstaloval jsem bez problemu Ubuntu 7.10. Pri otevreni nekterych souboru v VIMu mi to hlasi E10: \ should be followed by /, ? or &
a to same dela i GVIM, zkousel jsem reinstalovat balicek, i ruzne verze a ani prechod na Ubuntu 8.04 nepomohl ..
V insert modu mi nefunguji sipky, misto nich mi to vklada A,B,C,D a odradkovani, ale v command modu normalne funguji.
V GVIMu funguji sipky naprosto normalne .. zkousel jsem i vim-tiny a tam je problem stejny.

//edit
jeste dodam ze kdyz pustim treba vimtutor nebo se lognu pres ssh na jinej pc tak mi sipky fungujou normalne .. akorat kdyz otevru primo nejakej soubor tak mi to v insert modu haze ty pismenka s odradkovanim
« Poslední změna: 01 Května 2008, 01:39:57 od darthdeus »

lzap

• Návštěvník
Re: VIM - problem s sipkama
« Odpověď #1 kdy: 01 Května 2008, 13:27:16 »
Zdravim,

koupil jsem si novy notebook Lenovo ThinkPad R61, nainstaloval jsem bez problemu Ubuntu 7.10. Pri otevreni nekterych souboru v VIMu mi to hlasi E10: \ should be followed by /, ? or &
a to same dela i GVIM, zkousel jsem reinstalovat balicek, i ruzne verze a ani prechod na Ubuntu 8.04 nepomohl ..
V insert modu mi nefunguji sipky, misto nich mi to vklada A,B,C,D a odradkovani, ale v command modu normalne funguji.
V GVIMu funguji sipky naprosto normalne .. zkousel jsem i vim-tiny a tam je problem stejny.

//edit
jeste dodam ze kdyz pustim treba vimtutor nebo se lognu pres ssh na jinej pc tak mi sipky fungujou normalne .. akorat kdyz otevru primo nejakej soubor tak mi to v insert modu haze ty pismenka s odradkovanim

Tohle nevypadá na problém s VIMem ale s terminálem. Co máte puštěné? Gnome-terminal? Zkuste to pod xtermem. Co vypíše tento příkaz:

echo $TERM

darthdeus

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 01 Května 2008, 13:47:00 »
echo $TERM vypise xterm

Na dekstopu mam take ubuntu 8.04 a vse funguje vporadku, pokud se z desktopu pres ssh pripojim na notebook, taky dojde v VIMu k te chybe, ale kdyz se z notebooku pripojim nekam jinam pres ssh, tak VIM funguje normalne

//edit
jinak kdyz dam ctrl alt f1 tak tam funguje VIM normalne, takze to bude asi chyba toho xtermu
« Poslední změna: 01 Května 2008, 15:13:02 od darthdeus »

Ladislav Kvasnička

• Návštěvník
    • http://ladik.liten.cz
« Odpověď #3 kdy: 01 Prosince 2008, 14:15:25 »
Mám stejný problém. Dřív mi to chodilo dobře, teď to takhle zlobí... Pomůže zadat do terminálu TERM=linux a pak šipky fachčí.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.