Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak udělat screenshot s videem?  (Přečteno 5230 krát)

felipe

• Návštěvník
    • Můj blog
Jak udělat screenshot s videem?
« kdy: 30 Dubna 2008, 21:34:06 »
Dobrý den, ví někdo, jak udělám screenshot se zapnutým/zastaveným videem? Nemyslím pouze zachycení samotného videa (to jsem našel v Kaffeine jako capture). Zkoušel jsem defaultní "Sejmout snímek obrazovky" (Gnome screenshot?), vyzkoušel jsem KSnapshot i Gimpa, bezvýsledně. Na místě videa zůstane černé okno. Mám Ubuntu 8.04 s Gnome. Díky.

olin6

• Aktivní člen
  • *
Re: Jak udělat screenshot s videem?
« Odpověď #1 kdy: 30 Dubna 2008, 21:46:36 »
Zdravím,
mám Kubuntu 7.04 a v Kaffeine 0.8.5 lze vytvořit screenshot (tzn. uložit obrázek) jednoduše: Soubor -> Uložit snímek.

tomato

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 30 Dubna 2008, 21:52:01 »
me teda v gnome funguje klavesa "Print Screen" - pouze zmacku a vyskoci okno (v pripade pusteneho videa ve fullscrenu zustane v pozadi) s volbama k ulozeni obrazku.. ulozi se jako png a video tam teda cerne nemam (z mplayeru).. vyzkousej to, treba to taky pujde..

felipe

• Návštěvník
    • Můj blog
« Odpověď #3 kdy: 30 Dubna 2008, 21:53:11 »
Ano, ale to uděláte snímek videa samotného. Myslím celý monitor včetně videa. Ne obsah jednoho konkrétního okna, ale všechna okna včetně toho, ve kterém běží video. Samozřejmě to není nic, co bych potřeboval k životu a neumím to ani v xpéčkách :-), ale rád bych se to naučil. :-)

felipe

• Návštěvník
    • Můj blog
« Odpověď #4 kdy: 30 Dubna 2008, 21:57:41 »
me teda v gnome funguje klavesa "Print Screen" - pouze zmacku a vyskoci okno (v pripade pusteneho videa ve fullscrenu zustane v pozadi) s volbama k ulozeni obrazku.. ulozi se jako png a video tam teda cerne nemam (z mplayeru).. vyzkousej to, treba to taky pujde..

Myslím, že se, pane kolego, mýlíte. To je první dojem, protože máte ten MPlayer ještě puštěn. Když ho vypnete, nebo výsledným screenshotem pohnete, zůstane vám černá plocha. Klidně si to testněte. Čili PrintScreen na tuhle věc rovněž nefunguje, stejně jako Ksnapshot či Gnome Snapshot.

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
« Odpověď #5 kdy: 30 Dubna 2008, 22:19:06 »
Možno by stačilo sa prepnuť z Compizu do obyčajneho metacity alebo naopak
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

felipe

• Návštěvník
    • Můj blog
« Odpověď #6 kdy: 30 Dubna 2008, 22:38:24 »
Možno by stačilo sa prepnuť z Compizu do obyčajneho metacity alebo naopak

Těžko říct. Mám klasické Gnome 2.2. Ne, že bych vám nevěřil, ale čeho docílím tím, když si rozvlním monitor Compizem? Snad by mi to - alespoň na čas - zlepšilo náladu, možná by to odvedlo moji pozornost, ale udělá mi to screenshot monitoru včetně okna s videem? Obávám se napřed, že ne.

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
« Odpověď #7 kdy: 30 Dubna 2008, 22:40:44 »
Nemyslim, napriklad ked ja urobím screenshot so zapnutým compizom, tak je "fotka" bez orámovania okna. Odfotený je iba obsah.
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

tomato

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 30 Dubna 2008, 22:55:36 »
teda asi mi neco unika, ale me funguji screenshoty normalne.. at uz v okne nebo ve fullscreenu.. i po vypnuti mplayeru.. takto to vypada:
http://freaky-tomato.wz.cz/1.png
http://freaky-tomato.wz.cz/2.png
jinak co si matne pamatuju, tak sem mel stejnej problem kdysi na xpeckach.. mam pocit ze to bylo teda jeste na starym kompu.. takze by mohl byt problem i v zeleze, resp. v ovladacich..

felipe

• Návštěvník
    • Můj blog
« Odpověď #9 kdy: 30 Dubna 2008, 23:00:55 »
teda asi mi neco unika, ale me funguji screenshoty normalne.. at uz v okne nebo ve fullscreenu.. i po vypnuti mplayeru.. takto to vypada:
http://freaky-tomato.wz.cz/1.png
http://freaky-tomato.wz.cz/2.png
jinak co si matne pamatuju, tak sem mel stejnej problem kdysi na xpeckach.. mam pocit ze to bylo teda jeste na starym kompu.. takze by mohl byt problem i v zeleze, resp. v ovladacich..

Tak to je zajímavé. V železe? Mám dva měsíce starý IntelDuo 2GHz, 2GB RAM, na desce Gigabyte  G33M S2. Není to ovšem výkřik techniky, ale ani šunka. Takže kde může být finta... Hm, hm. Já nevím.

tomato

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 30 Dubna 2008, 23:08:23 »
vsak nemyslim tim, ze je to stare ci spatne.. taky mam itegrovanou grafarnu, zadna novinka uz par let.. nvidia 6150.. ale mozna ze ty ovladace nebo napr. nastaveni vystupu, jak je to treba u mplayeru (xv, x11, atp.).. jinak uz mi momentalne bohuzel dochazeji napady..

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.