Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Dlha insatalacia  (Přečteno 3260 krát)

andrejba

• Návštěvník
Dlha insatalacia
« kdy: 01 Května 2008, 09:05:03 »
Zdravim, prave skusam nainstalovat HH 64 k uz existujucemu systemu Winxp. Na volne miesto 87,4GB som dal nainstalovat ubuntu. Ale hned na zaciatku, ked vypisal "Meni sa velkost oblasti..." sa zastavil a dve hodiny sa nic nezmenilo. Som zaciatocnik a tak neviem ci to tak dlho ma trvat, ale nejako sa mi to nezda. pritom HDD stale svieti akoby pracoval. Dik za odpoved.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Dlha insatalacia
« Odpověď #1 kdy: 01 Května 2008, 09:13:17 »
Ako si daval rozdelit disk?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

andrejba

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 01 Května 2008, 09:14:24 »
tu prvu moznost Guided - resize ...

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 01 Května 2008, 09:33:13 »
To je tusim zmensit win. oddiel. Ak mas vytvorene volne nenaformatovane miesto zvol pouzit navacsie volne miesto.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

andrejba

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 01 Května 2008, 10:13:51 »
ked som dal pouzit najvacsie volne miesto, tak vypisalo ze nastala chyba pravdepodobne pre nedostatok miesta. Co urcite nie je pravda, kedze, som defragmentoval pred instalaciou a minimalne tych 80 GB je volnych v celku, tak este raz skusim dat tu prvu moznost a pockam este a uvidim ..

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 01 Května 2008, 11:19:25 »
Pockaj aby som si to upresnil. Mas jednu particiu alebo dve. Ak dve tak na tej kde chces instalovat ubuntu zrus formatovanie a vo win. ju aj odober.
Ak mas jednu a chces zmensit tu s win. budes musiet vydrzat to zmensovanie miesta co moze pri vacsom volnom mieste trvat naozaj dlho.

Ja som zo zaciatku predpokladal ze mas particie dve.

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 01 Května 2008, 11:20:59 »
Pripadne je este nova moznost v ubuntu 8.04 a to nainstalovat ho do win. kde sa ti vytvori virtualny disk a ubuntu bude startovat z neho. Vo win. sa to bude zdat ako velky subor.

andrejba

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 01 Května 2008, 11:47:38 »
v skutocnosti ma 3 particie, ale dal som sa na manualne instalovanie podla navodu z tejto stranky a vsetko zatial ide, pockam ci vsetko dobre nainstaluje a dam vediet

andrejba

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 01 Května 2008, 12:53:04 »
tak nakoniec vsetko prebehlo v poriadku :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.