Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: odinstalace- nemam jiny OS  (Přečteno 4877 krát)

apurvathea

• Host
odinstalace- nemam jiny OS
« kdy: 01 Května 2008, 10:24:18 »
Ahoj, chci se zeptat, jak mam zpet nainstalovat win. vista a odstaranit ubuntu? Kdyz vlozim do mechaniky CD s vistou nic nejde spustit.
Ubuntu se mi libi. Ale nejde mi rozchodit wifina- najde si site ale nepripoji se k nim.  Ani nevim, jakou tam mam- jak to zjistit. Musim to poresit dneska, protoze mi vypnout net na PC a ja znovu potrebuji chytat nezamcenou sit na laptopu.

premet

• Host
Re: odinstalace- nemam jiny OS
« Odpověď #1 kdy: 01 Května 2008, 16:38:03 »
Příkaz
Kód: [Vybrat]
lspci by měl vypsat vaše zařízení a v něm by jste měl nalézt vaši wi-fi kartu hledejte wireless a podobně. Co se týče té instalace Windows vista podíval bych se jestli máte správně nastaveno bootování z mechaniky a jestli je v pořádku CD s Vistou.

lubenko

• Návštěvník
    • Rýchla pôžička
« Odpověď #2 kdy: 01 Května 2008, 17:14:06 »
Ahoj, chci se zeptat, jak mam zpet nainstalovat win. vista a odstaranit ubuntu? Kdyz vlozim do mechaniky CD s vistou nic nejde spustit.
Ubuntu se mi libi. Ale nejde mi rozchodit wifina- najde si site ale nepripoji se k nim.  Ani nevim, jakou tam mam- jak to zjistit. Musim to poresit dneska, protoze mi vypnout net na PC a ja znovu potrebuji chytat nezamcenou sit na laptopu.
Ubuntu odstraňovať nemusíš, pri inštalácii Visty je určite nastavená možnosť formátovania disku, takže všetky dáta zmiznú.
V tvojom prípade prichádzajú do úvahy len tri možnosti:
1. nenastavil si bootovanie z CD/DVD (nastavuje sa v biose)
2. poškodené inštalačné médium s Vistamy
3. nekompatibilita HW, alebo slabý výkon PC pre Visty

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #3 kdy: 01 Května 2008, 17:16:19 »
:D // no, s/Vista/ubuntu/ dle meho soudu rozhodne nezarucuje, ze Ti neco bude chodit lip, ba naopak ;)

nevzdavej to synku.. zkus jinou distribuci, treba opensuse

apurvathea

• Host
« Odpověď #4 kdy: 01 Května 2008, 22:38:03 »
No ja jsem spis dcera. Pod vistou to prave chodilo...... CD by melo byt v pohode- bylo dodavany s laptopem. zkusim verzi ubuntu 7.10 a uvidim, zatim diky moc za prispevky

karel kudrna

• Stálý člen
  • **
  • skill :: googllama
« Odpověď #5 kdy: 01 Května 2008, 22:44:08 »
prostý user
...selským rozumem...

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #6 kdy: 01 Května 2008, 22:58:03 »
proto!
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

apurvathea

• Host
« Odpověď #7 kdy: 02 Května 2008, 09:59:40 »
Podle tohodle navodu mi to prave nejde, kdyz tam dam CD live, mam tam jen moznost instalovat - zadne spustit tam neni, takze se mi to akorat zacne znovu instalovat.

Pavel Půlpán

« Odpověď #8 kdy: 02 Května 2008, 10:03:45 »
LiveCD Ubuntu? Instalačních médií Ubu je několik. Jednou z nich je AlternateCD, které grafický režim nemá. Lze z něj pouze instalovat nebo upgradovat... ;)

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 02 Května 2008, 10:05:45 »
Toto iso!!!
http://releases.ubuntu.com/hardy/ubuntu-8.04-desktop-i386.iso

A pak je to hned ta prvni (nahore) moznost.

karel kudrna

• Stálý člen
  • **
  • skill :: googllama
« Odpověď #10 kdy: 02 Května 2008, 13:22:58 »
proto!
tak to jo, tomu rozumím ;D
prostý user
...selským rozumem...

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #11 kdy: 02 Května 2008, 20:46:58 »
ježišmarjá :D tak prostě vlož instalační CD Ubuntu - to z kterého jsi to instaloval, a dej Aplikace>Příslušenství>terminál; napiš do něj "sudo gparted"(heslo to chtít nebude), v gparted unmountuj všechny disky(ty s zámečkem - pomocí pravého tlač. a Unmount); poté dej u všech disků Odstranit - a až ti zbyde jen jeden šedý, neobsazený, tak dej Upravit>Apply all operations. Restartuj pc a vlož instalační CD s Windows.. příjemnou zábavu  :)

EDIT: Upozorňuji, že touto operací zničíš veškerá data na disku, takže pokud máš někde složku plnou mp3, tak si ji zazálohuj :)
« Poslední změna: 02 Května 2008, 20:48:57 od Firzen »
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.