Ahoj,
ve Feisty se mi podařilo rozchodit wifi pomocí ndiswrapperu. Nyní po přechodu byl nainstalován ovladač pro moji wifi z repositáre (Broadcom B43 wireless driver).
Situace je taková, že network-manager zobrazí dostupné wifi sítě, ale nedokáže se k žádné připojit. Zkusil jsem ovladač z repositáře už odstranit a zprovoznit to přes ndiswrapper 1.52. Vse se zdálo v porádku až na to, že tentokrát network-manager nezobrazil ani podporu bezdrátových sítí.
výpis z lspci:
10:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM94311MCG wlan mini-PCI (rev 01)
Mam pouze jednu kontrolku, a to pro wifi, a ta svítí, pokud ji zapnu nebo dam ifconfig eth1 up.
Zkousel jsem se pripojit k siti i pres prikazovy radek, nastavil jsem wifi takto:
iwconfig eth1 mode managed essid <<SSID>> channel <<CISLO>>, problem vsak nastane v pripade ziskavani IP adresy prikazem dhclient eth1.
AP ke kteremu se pripojuji je plne funkcni, nebot v pripade windows se IP adresa ziska.
Prosim tedy o odpovědi na 2 otázky:
1. setkali jste se s tímto problémem a víte možné řešení?
2. pokud nainstaluju ndiswrapper s windows ovladacem, jak prinutim network-manager, aby "spolupracova" - tj. zobrazil site?
Diky moc za rady,
zdraví Tomáš