Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: typ monitoru a rozliseni  (Přečteno 3168 krát)

LadaLUNI

• Aktivní člen
  • *
typ monitoru a rozliseni
« kdy: 02 Května 2008, 11:34:27 »
Zravim vsechny.
Mam takovou otazecku, ale nejdriv priblizim situaci. Mel jsem 7.10 a integravanou grafiku na desce od nVidie. Jelikoz jsem casto pouzival projektor musel jsem vytahnout kabel od monitoru a narazit tam projektor. Sice na desce je DVI i SUB konektor, ale 7.10 asi tento integr neznala, protoze v menu sprava-monitory se ukazovala moznost jen jednoho monitoru.
Jelikoz projektor pouzivam vic a vic uz mne nebavilo prohazovat kabely a koupil jsem si grafiku od Nvidie HD neco. Predtim nez jsem grafiku namountil do PCIe slotu jsem upgradnul na 8.04.

Otazka zni kam se podelo z menu to intuitivni nastaveni obrazovky jedna nebo obrazovky dva.
Avsak i kdyz v menu neni, tak se mi presne toto okno objevilo pred prihlasenim s novou grafikou, kde jsem si nastavil monitor a rozliseni.
Da se do tohoto okna nejak vlezt s prikazove radky? Nebo jak ted nastavovat dva "monitory".

Díky za jakoukoli reakci, jak byste na to šli.
Tiskneme srdcem

LadaLUNI

• Aktivní člen
  • *
Re: typ monitoru a rozliseni
« Odpověď #1 kdy: 03 Května 2008, 15:48:58 »
Nazdar...
tak to zkusím jinak. Kde si mám safra ted (v 8.04) nastavit typ a znacku monitoru? Tam najdu to co potrebuju...
Díky za jakoukoli radu a pomoc.
Tiskneme srdcem

luisah

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 03 Května 2008, 17:02:49 »
Osobně mám ATI což ti nepomůže, ale u ATI mám naistalovaný control center (kde se obrazovky dají nastavit), který je umístěn v Aplikacích pod Přidat/Odstranit. Pokud vím, tak něco podobného je i pro nvidii.

Radix

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 03 Května 2008, 17:06:52 »
Nainstaluj nvidia-settings, třeba tam bude, co potřebuješ.

emil54

• Host
« Odpověď #4 kdy: 03 Května 2008, 18:01:54 »
Asi myslis nastroj "Obrazovky a graficke karty", kterej byl v 7.10 (tusim) v System > Volby. Taky jsem to marne hledal a pak jsem to nasel v Aplikace > Ostatni, ale musel jsem to tam zapnout pres System > Volby > Hlavni nabidka.
A nebo to pustis pres konzoli
Kód: [Vybrat]
gksu displayconfig-gtk

luisah

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 03 Května 2008, 18:41:11 »
Asi myslis nastroj "Obrazovky a graficke karty", kterej byl v 7.10 (tusim) v System > Volby. Taky jsem to marne hledal a pak jsem to nasel v Aplikace > Ostatni, ale musel jsem to tam zapnout pres System > Volby > Hlavni nabidka.
A nebo to pustis pres konzoli
Kód: [Vybrat]
gksu displayconfig-gtk
No fakt, tak to jsem nevěděl. Akorát moc nechápu proč zrovna je to strčený v aplikacích. :)

LadaLUNI

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 19 Května 2008, 12:58:56 »
parada...tohle je tedy v suchu. Jen se divim ze Ubuntu vi jen o jednom vystupu na monitor. Muze byt pricinou relativne "novost" graficke karty??
Na strankach nVidie jsem nasel driver pro tuto kartu a linux, ale nevim jestli se do toho mam pustit. Ma nekdo s necim takovym zkusenost?
Tiskneme srdcem

emil54

• Host
« Odpověď #7 kdy: 19 Května 2008, 13:46:45 »
parada...tohle je tedy v suchu. Jen se divim ze Ubuntu vi jen o jednom vystupu na monitor. Muze byt pricinou relativne "novost" graficke karty??
Na strankach nVidie jsem nasel driver pro tuto kartu a linux, ale nevim jestli se do toho mam pustit. Ma nekdo s necim takovym zkusenost?
No, obsluha graafickyho hardwaru je pod linuxem obecne dost nedopecena zalezitost, ale nemuze za to linux, alebrz vyrobci zeleza a jejich neochota se linuxem zabejvat.
Nicmene ja bych ten driver od nVidie zkusil, na tom nic (krome nejakeho casu) neztratis. Vzdycky se muzes vratit k puvodnimu funkcnimu nastaveni.
Jinak ja mam ATI a funguje mi lip pod nesvobodnejma ovladacema z linuxu, nez pod komplikovane dohudlanym driverem od vyrobce...

LadaLUNI

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 25 Května 2008, 14:38:31 »
JJ také si myslím. Vrhnu se na to hned jak budu mít trochu času. Asi bych bral toto téma za uzavřené. Ještě jednou díky všem.
Tiskneme srdcem

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #9 kdy: 25 Května 2008, 15:12:26 »
ad.1) koukni na manualove stranky pro prikaz xrandr ..

Priklady:

xrandr -q // vypise dostupna rozliseni ::
xrandr --screen 0:1 -s 1024x768 // nastavi na druhem displeji pozadovane rozliseni .. prvni byva obvykle 0:0 .. treba pro LCD projektor

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.