Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunkční klávesa Enter v Lingea Lexicon 2002 přes Wine  (Přečteno 3057 krát)

xtal

• Návštěvník
Ahoj,
po upgradu na Hardy Heron mi přestala fungovat klávesa enter v Lingea Lexiconu 2002, který spouštím přes Wine. Je to docela problém, protože po odesílání zadaného výrazu se děje pomocí enteru a nikde není žádné myší klikatelné tlačítko. Dá se to obejít vyhledáváním přes CTRL+F a potom myší zmáčknout vyhledat (odesílaní enterem opět nefunguje).
Není to nějakým problémem Wine na HH?
Notebook Fujitsu-Siemens, Core 2 Duo 2.0 Ghz, 2 GB RAM, 160 GB HDD, Ubuntu 10.4

JohnyN

• Host
Re: Nefunkční klávesa Enter v Lingea Lexicon 2002 přes Wine
« Odpověď #1 kdy: 03 Května 2008, 12:46:09 »
Zdravím,
mám GG, ale s pridanými repo na Wine, takže ich mám stále aktuálne. Do nedávna (pravdepodobne, kým som nenainštaloval najnovšie Wine) všetko išlo ako má.

Samozrejme, skúšal som zmazanie Wine nastavení aj reinštaláciu Lexicona.

Výpis z terminálu:
Kód: [Vybrat]
jan@jan-desktop:~/Lex2002$ wine lexicon.exe
err:winedevice:ServiceMain driver L"AFS2K" failed to load
fixme:spoolsv:serv_main (0 (nil))

Asi to vyriešite iba prechodom na iný slovník, alebo kúpou verzie pre Linux (myslím, že niečo také bolo).
Alebo si stiahnite z packages.ubuntu.com wine pre gutsyho, v Synapticu zamknite verziu Wine a neinštalujte aktualizácie cez apt-get ani aptitude, iba cez GUI aktualizačný mechanizmus alebo Synaptic.

Pekný deň
« Poslední změna: 03 Května 2008, 12:48:31 od Ján Nosko »

mirak

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 14 Května 2008, 21:39:56 »
Měl jsem stejný problém, nicméně po uprgade na Ubuntu 8.04 a opětovném nainstalování slovníku, klávesa "Enter" opět funguje. Jinak myslím, že speciální licenci na Linux netřeba kupovat, instalační CD obsahuje verzi jak pro Windows tak pro Linux, ovšem ne všechny funkce jsou v Linuxové verzi dostupné.

Spíše než na verzi Ubuntu záleží na verzi Wine. Máš v repozitářích nastaven server Wine? Jinak je to vyřešeno zde http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=22026.0
« Poslední změna: 15 Května 2008, 09:19:51 od mirak »
Omnia sponte fluant, absit violentia rebus.
Maple  ;)

xtal

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 15 Května 2008, 21:23:19 »
Skvele, dekuji. Zustalo jenom par mensich problemu, ktere ale spis vypadaji na komplikace compizu. Hlavni funkcionalita je plne obnovena.
Notebook Fujitsu-Siemens, Core 2 Duo 2.0 Ghz, 2 GB RAM, 160 GB HDD, Ubuntu 10.4

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #4 kdy: 17 Května 2008, 08:54:24 »
Pokud oželíte několik věcí (tvarosloví a zobrazení výslovnosti), můžete také používat nativní verzi pro Linux.
http://wiki.ubuntu.cz/Lingea%20Lexicon

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.