Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu a zaroven Kubuntu na jednom PC [vyřešeno]  (Přečteno 3593 krát)

Ondrej Lacina

• Návštěvník
Ubuntu a zaroven Kubuntu na jednom PC [vyřešeno]
« kdy: 04 Července 2006, 12:27:37 »
Chci si vybrat jestli mi bude vic vyhovovat KDE nebo gnome, muzu mit tedy na jednom PC zaroven Ubuntu i Kubuntu? A jak na to? Zkusil jsem si v Ubuntu stahnout KDE, ale to mi dodalo jen programy z KDE. Chtel bych si vybrat pri bootovani desktop a aby pouzivali stejne jadro a spolecne utility. Abych nemusel aktualizovat zvlast Ubuntu a Kubuntu.

esemba

• Host
« Odpověď #1 kdy: 04 Července 2006, 12:32:57 »
sudo aptitude install kubuntu-desktop

Robin M.

• Aktivní člen
  • *
    • http://zkratak.xf.cz
« Odpověď #2 kdy: 04 Července 2006, 12:33:03 »
nainstaluj si cokoliv a pak doinstaluj buď kde-desktop, nebo gnome-desktop, při přihlášení si pak můžeš vybrat
> Problémy s Windows -  Reboot.
> Problémy s Linux       - Be root.
tatranky.rar - energie zbalena na cestu

Fred Rooks

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 04 Července 2006, 18:22:15 »
Doporučil bych spíš nejdřív nainstalovat Ubuntu s Gnome a pak dotáhnout kubuntu-desktop než naopak. Na jeden počítač jsem to udělal opačně a skončilo Nautilusem s ikonkami z KDE, které nejdou změnit. Jestli to způsobilo jiné problémy nevím, ale i logika říká že KDE se do Ubuntu instaluje jako druhé.
Promise her anything, but give her GNU.

Ondřej Trhoň

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.trhon.cz
« Odpověď #4 kdy: 04 Července 2006, 19:43:40 »
Nebo taky skus do terminalu napsat:
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install kde-coreAle je to v EN, pak si musis stahnout CZ balicek v synapticu treba.

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
« Odpověď #5 kdy: 08 Července 2006, 11:25:53 »
Citace: Ondrej Lacina
Chci si vybrat jestli mi bude vic vyhovovat KDE nebo gnome, muzu mit tedy na jednom PC zaroven Ubuntu i Kubuntu?
Můžete.

A jak na to?
Nainstalujte
kubuntu-desktopbuď pomocí Synapticu nebo příkazového řádku
apt-get installú.

http://kubuntu.org/faq.php#installfromubuntu

Zkusil jsem si v Ubuntu stahnout KDE, ale to mi dodalo jen programy z KDE.
To bylo proto, že jste nenanistaloval kubuntu-desktop ale jen KDE.

Chtel bych si vybrat pri bootovani desktop a aby pouzivali stejne jadro a spolecne utility. Abych nemusel aktualizovat zvlast Ubuntu a Kubuntu.
To samozřejmě budete moci.

o5

• Host
« Odpověď #6 kdy: 29 Července 2007, 19:46:11 »
Mám CD Kubuntu 7.04 a chci doinstalovat prostředí GNOME. Použil jsem Adept Manager kde jsem vyhledal gnome-desktop a bezproblemu stahnul a nainstaloval.. Ovsem pri loginu se mi nezobrazi moznost vybrat sezeni pres KDE nebo GNOME..GNOME tam neni..To se musi nekde povolit, ze se pri logu muze vybrat sezeni? Nebo jak to je...

Díky, jinac mam CD Kubuntu protoze mi Ubuntu neprislo z neznamych duvodu. Asi si rekli, staci mu Kubuntu, GNOME si kdyztak dohraje.. nebo nevim :D

nick-db

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 29 Července 2007, 21:02:17 »
ked sa vam spusti gdm, mali by ste mat dole moznost 'options' a v nej session (sedenie). tam by ste mali mat zoznam nainstalovanych prostredi. teraz som na nb s xubuntu priinstaloval fluxbox a automaticky sa mi pridal do zoznamu sedeni.

o5

• Host
« Odpověď #8 kdy: 29 Července 2007, 21:24:23 »
neni mozny ze se mi pres Adept Manager nenainstalovaly vsechny potrebne balicky? Koukal jsem totiz do Synaptic a tam kdyz vyberu pracovni prostredi GNOME tak nektery balicky nainstalovane nemam

Volis

• Stálý člen
  • **
  • Impossible is nothing :o]
    • www.petrvolak.com
« Odpověď #9 kdy: 30 Července 2007, 07:39:00 »
Jak ovlivnuje Kde a Gnome na jednom stroji vzajemne ovlivnovani aplikaci a celkove prostredi? Degraduje to nejak celkovou vykonost stroje?
Unix is Unisex :-]

Ubuntu User: 16398 || Linux User: 451118.

o5

• Host
« Odpověď #10 kdy: 30 Července 2007, 10:17:26 »
tak další zjištění... (stále se mi nedaří spustit GDM ikdyz ho mam nainstalovany)..zkousel jsem v KDM->System->Prihlasovaci okno zadal jsem heslo a po te mi vyskocila chyba:
GDM (The GNOME Display Manager) is not running.
You might in fact be using a different display manager, such as KDM (KDE Display Manager) or xdm. If you still wish to use this feature, either start GDM yourself or ask your system administrator to start GDM.

o5

• Host
« Odpověď #11 kdy: 30 Července 2007, 11:24:47 »
hurá :) můj problém vyřešen! Pomohla instalace z terminálu. Jednuduchý: sudo apt-get install ubuntu-desktop. Zdroj: http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?pid=19124#p19124 . Lukasi dik ;)
btw k reseni: cetl jsem tam tu diskuzi v tom threadu kam odkazuju, ze instalace pres apt-get neumoznuje snadneji pak nasledny odebrani. Proto jsem to zkousel nejprve nejakym balickovym manazerem, ovsem pres Adept Manager se mi pravdepodobne nenainstalovaly vsechny potrebne balicky, jinak si to nedokazu vysvetlit. V Synapticu jsem videl mnoho balicku navic ovsem se mi taky nedarilo nasledne pridani. Upozornovalo to, ze nektere balicky nelze nainstalovat kvuli zavislostem. Takze jsem zkusil ten terminal a funguje.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.