Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Alsa se zvukem 5.1  (Přečteno 1835 krát)

Dudlyk

• Aktivní člen
  • *
Alsa se zvukem 5.1
« kdy: 05 Května 2008, 18:30:25 »
dobrý den,
jsem krátkým uživatelem Linux Ubuntu 8.04, myslím tím linuxu celkově.
nainstaloval jsem jej bez problému na svuj NTB . Zvuk mě jede bez problému. k přehrátí zvuku používám Alsu. Pulse mě vůbec nechce jet,
na přehrávání zvuku jsem použil Amarok, tam jsem nastavil reproduktory na 5.1 a v systému použil ALSA-Advance Linux sound Architecture. otestoval jsem funkci jestli v repro bude pískat, ale píská jen v předních repro, ostatní jsou hluché. V alsa mixéru jsem nastavil zvuky na všech pět kanálů na maximum, aby třeba nebyly slumený ale stále jedou jen přední dva.
byl bych rád kdyby mě jelo všech pět, :)
 díky moc za radu
Notebook Lenovo X201, Core i5, 6GB RAM,
www.fopanet.cz

luisah

• Závislák
Re: Alsa se zvukem 5.1
« Odpověď #1 kdy: 05 Května 2008, 20:25:43 »

Dudlyk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 05 Května 2008, 21:59:26 »
tady tuto stráknu jsem si prostudoval a vyzkoušel do podrobna  a nefunguje mě to :(
Notebook Lenovo X201, Core i5, 6GB RAM,
www.fopanet.cz

luisah

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 06 Května 2008, 10:34:08 »
tady tuto stráknu jsem si prostudoval a vyzkoušel do podrobna  a nefunguje mě to :(
Tak to je dobrý.
V alsamixéru se ti zobrazuje jedna možnost na přepnutí sterea na 5.1, nebo máš tam tuto volbu. Nejsem si jistý co jsit tím myslel "V alsa mixéru jsem nastavil zvuky na všech pět kanálů na maximum"
Jinak v Systém - Volby zvuk mám vše dáno na automaticky detekovat, jen záznam na alsa a směšovač na oss + upravený konfigurák pulseaudio (wiki na 6 repráčků) a home složce upravený konfigurák .asoudrc (wiki).
Nic víc ti asi neporadím, zkus hledat ubuntu 5.1 - těch nastavení je několik (a buhužel asi žádné 100%)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.