Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Logitech Webcam a CPU na 100%  (Přečteno 2169 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Logitech Webcam a CPU na 100%
« kdy: 07 Května 2008, 16:16:07 »
Koupil jsem si Logitech webcam a strčil do USB portu a ihned funguje, ale

kdyz spustim Skype, nabehne CPU asi na minutu na 100% a pocitac blbe reaguje
kdyz spustim test kamery, opet 100% a vse se zasekává, ale kamera jakýsi obraz ukazuje

kamera se hlásí jako Logitec QuicCam EC (/dev/video0)
jinou jsem tam nikdy neměl
efekty grafiky mám vypnuté

Počítač je celkem rychlý (2GHz/1GB RAM)

Je to v pořádku?
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

cz7asm

• Aktivní člen
  • *
Re: Logitech Webcam a CPU na 100%
« Odpověď #1 kdy: 07 Května 2008, 21:03:40 »
Mam uplne stejny problem... ovse tenhtle problem byl jenom u Skypa. Kdyz s kamerkou nahravam nebo ji testuji pres mplayer/mencoder tak je vsechno v poradku a procesor neni skoro vubec vytizeny. Taky to je kamerka o Logitechu.... Nevim jestli je chyba v ovladaci ale rekl bych ze to je spis zalezitost skypa kdyz jinak vse ostatni funguje.

luisah

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 07 Května 2008, 21:17:04 »
Mam uplne stejny problem... ovse tenhtle problem byl jenom u Skypa. Kdyz s kamerkou nahravam nebo ji testuji pres mplayer/mencoder tak je vsechno v poradku a procesor neni skoro vubec vytizeny. Taky to je kamerka o Logitechu.... Nevim jestli je chyba v ovladaci ale rekl bych ze to je spis zalezitost skypa kdyz jinak vse ostatni funguje.
Přesně tak, taky mám Logitech QuicCam Chat a problém je jen u Skypu (u mě se procesor vytíží tak na 50% u jiných max. 2%)

cz7asm

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 08 Května 2008, 09:11:55 »
To ze je na 50% vytizeny procesor u tebe by mohl byt asi tim ze mas dvoujadro ze :) Mozna se pletu ale je to vcelku logicke.... Takove veci co jsou u jedhoho jadra vytizeny na 100% se projevi u dvoujadra...alespon v Ubnuntu 50%. Je to vlastne brano jako prumer z tech dvou jader.
« Poslední změna: 08 Května 2008, 09:13:28 od cz7asm »

luisah

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 08 Května 2008, 10:54:09 »
To ze je na 50% vytizeny procesor u tebe by mohl byt asi tim ze mas dvoujadro ze :) Mozna se pletu ale je to vcelku logicke.... Takove veci co jsou u jedhoho jadra vytizeny na 100% se projevi u dvoujadra...alespon v Ubnuntu 50%. Je to vlastne brano jako prumer z tech dvou jader.
Přesně tak. :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.