Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problémy s videem  (Přečteno 4514 krát)

brumla.cz

• Aktivní člen
  • *
  • Skill: Shit_happens
problémy s videem
« kdy: 07 Května 2008, 22:14:51 »
ahoj, v HH se mi vyskytl problém s videem (.avi i dvd)
když spustím video v Kaffeinu a roztáhnu na velikost obrazovky nebo dám fullscreen, vypadá to tak, jakoby dvě sekundy šlo dopředu a pak zase sekundu dozadu... takže pokud má borec jet plynule na kole (Václav), tak se vždycky o kousek vrátí a pak jede zas dál...  ;D

samozřejmě jsem podle wiki nainstaloval

Kód: [Vybrat]
libdvdcss2
non-free-codecs
i

gstreamer0.10-pitfdll
zkoušel jsem ze synapticu doinstalovat i několik dalších balíků, nicméně výsledek = 0...
taky jsem zkoušel přehrávat v Totemu, kde už to není tak okatý, ale furt to není plynulý video...
« Poslední změna: 07 Května 2008, 22:16:48 od brumla.cz »
Udělejmě ze středy den za lepší systém! Ubuntu, Ubuntu! Do toho, Češi!
Registered Linux User #475372! | Asus P43E (Core i3, 4GB, Ubuntu 14.04 + Virtualbox W8.1)

fester-182

• Aktivní člen
  • *
Re: problémy s videem
« Odpověď #1 kdy: 07 Května 2008, 22:18:39 »
skuste vypnut compiz, ak ho mate , nam to robilo v skole  na kaffeine  na DVB proste obraz siel dve sekundy potom sa vratil naspat a tak stale dokolecka.
Ked ta tlaci topanka, tak ju nevyzuvaj, skus ju rozchodit. ;)

brumla.cz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 07 Května 2008, 22:22:47 »
skuste vypnut compiz, ak ho mate , nam to robilo v skole  na kaffeine  na DVB proste obraz siel dve sekundy potom sa vratil naspat a tak stale dokolecka.

dobře, tak to pomohlo, ale nedovedu si představit třeba svou sestru, jak vypíná efekty compizu... nebylo by i nějaký jiný řešení?
Registered Linux User #475372! | Asus P43E (Core i3, 4GB, Ubuntu 14.04 + Virtualbox W8.1)

premet

• Host
« Odpověď #3 kdy: 07 Května 2008, 22:38:33 »
Napiš jí skript na vypnutí Compizu  ;D
#!/bin/bash
metacity --replace
a nastavit spouštění
sudo chmod +x nazev_skriptu

brumla.cz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 07 Května 2008, 22:45:25 »
Napiš jí skript na vypnutí Compizu  ;D
#!/bin/bash
metacity --replace
a nastavit spouštění
sudo chmod +x nazev_skriptu

heh... ne, že bych vám tak uplně nerozuměl...  ;D
pokud to chápu správně... napíšu do terminálu první kód, "něco se stane" :D pak napíšu druhej a místo "nazev_skriptu" napíšu co? libovolný jméno, nebo ho předtím musím někam zadat, případně teda kam?
a z toho by vznikl skript, kterej by při maximalizaci videa vypl compiz, aby video šlo v pohodě? jako to by bylo super, ale nějak si nedokážu
představit, jak to vytvářím... ;D
« Poslední změna: 07 Května 2008, 23:00:43 od brumla.cz »

fester-182

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 07 Května 2008, 23:02:17 »
myslim si ze to treba napisat do textaku ulozit a dat tomu prava :) to je vsetko asi. :)
Ked ta tlaci topanka, tak ju nevyzuvaj, skus ju rozchodit. ;)

brumla.cz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 07 Května 2008, 23:11:31 »
myslim si ze to treba napisat do textaku ulozit a dat tomu prava :) to je vsetko asi. :)

já chápu, že pro vás je to jednoduchý a "to je vše", ale prostě... asi už se ptám fakt jak lama, ale...
nejlepší by pro mě bylo... napsat návod krok za krokem, jako byste k ubuntu přivedli někoho z Ugura Burundi, kdo nikdy neviděl pc ani na obrázku a měl by vytvářet script...
jako co mám napsat kam, jaký práva tomu mám dát...  :-\

premet

• Host
« Odpověď #7 kdy: 08 Května 2008, 20:17:02 »
Takže
1) Kliknete si pravým na plochu -> vytvořit dokument -> prazdny soubor
2) Do něj vložte
#!/bin/bash
metacity --replace
3) Uložte třeba pod názvem compiz_vypnuti
4) Nastavte práva na spouštěné bud klikem pravým tlačítkem -> vlasnosti -> oprávnění -> a zaškrtnout povolist spouštení souboru jako programu nebo si spustíte terminál a napíšete
chmod +x compiz_vypnuti nebo popřípadě
chmod +x /cesta_ke_skriptu/compiz_vypnuti

brumla.cz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 09 Května 2008, 19:45:56 »
dobře, takže tohle jsem zvládl...  ;)
když ale pustím video, je to furt stejný... takže ten script se musí spouštět ručně, jo?

premet

• Host
« Odpověď #9 kdy: 09 Května 2008, 19:48:15 »
Ten skript by měl vypnout Compiz jako správce oken a nahradit jej Gnomáckým Metacity to video by mělo jet jak si chtěl bez Compizu.

ubuntu luky

• Host
« Odpověď #10 kdy: 09 Května 2008, 19:53:30 »
no musis nejdriv pustit ten soubor kterej vypne compiz a pak to video.. ale tyhle kolize compizu se vsim moznym jsou fakt blby nakonec mas nejlepsi kdyz compiz budes mit porad vypnutej nez ho porad zapinat vypinat zapinat vypinat jak blazen. holt doufejme ze to nak autori vyresi takhle to neni moc pouzitelny. ikdyz me teda 98 procent veci funguje i s compizem.

jinak jeste muzes vyzkouset VLC player jestli ti treba nebude vyhovovat v tom vic
« Poslední změna: 09 Května 2008, 20:01:09 od ubuntu luky »

brumla.cz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 09 Května 2008, 20:03:07 »
supr, funguje to...  :)
ale jak ten compiz zase zapnu?  ;D ;D  :-[

premet

• Host
« Odpověď #12 kdy: 09 Května 2008, 20:14:07 »
Stejnej skript s compiz --replace by mělo fungovat  :) nebo v Systém -> volby -> efekty vzhledu  :)

brumla.cz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 09 Května 2008, 20:17:38 »
ok, myslel jsem si to... díky...  :)

mnnn

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 10 Května 2008, 00:35:36 »
trochu doplním: problémy s videom a compizom môže mať na svedomí aj ovládač ku grafike. Ja som používal k ATI ovládače z restricted-manager (asi 8.3.niečo) a pri otáčaní kocky a pustením VLC to brutálne sekalo  :'( a tak som hodil tie z ati.amd.com a žiaden problém (ani vo Wine, s 8.3 všetko s DirectX krachlo)
MB Gigabyte G33-DS3R, Intel Core 2 Duo E6550 (no overclock), 2x1GB Kingston 667, Sapphire HD2600Pro 512MB (DDR2), HDD 80GB Maxtor, 60GB Seagate Barracuda (+ bad sectors :), 250GB Western Digital (SATA) 16MB cache, X-Fi XtremeGamer

zatiaľ stable WinXP SP2 (vytuningované služby, namiesto Exploreru xoblite), chystám si dať HH, zatiaľ mám v zálohe 7.10 64-bit (už trochu rozsypaný :))

brumla.cz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #15 kdy: 10 Května 2008, 09:43:56 »
trochu doplním: problémy s videom a compizom môže mať na svedomí aj ovládač ku grafike. Ja som používal k ATI ovládače z restricted-manager (asi 8.3.niečo) a pri otáčaní kocky a pustením VLC to brutálne sekalo  :'( a tak som hodil tie z ati.amd.com a žiaden problém (ani vo Wine, s 8.3 všetko s DirectX krachlo)

aha... no já používám ovladač, kterej byl v seznamu... myslím Systém -> Správa -> Ovladače hardwaru
a tam mám Ovladač grafických karet ATI... nevim, dá se nějak poznat, co je to za verzi? jak píšete 8.3? jinak teda otáčení kostky a tak mi problémy nedělá, jenom to video no...
fakt je, že se to dá vyřešit vypínáním compizu, ale kdyby to vyřešil ovladač, kterej by se prostě nainstaloval a šmitec, bylo by to lepší...  ;)

edit: takže podle http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=4153.0 jsem nainstaloval driver ke grafice a zdá se, že video jede normálně i s compizem...  :D
« Poslední změna: 10 Května 2008, 10:07:21 od brumla.cz »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.