Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Thunderbird a jeho bílé okno - Ubuntu 8.04 [vyřešeno]  (Přečteno 1560 krát)

anicka

• Host
Thunderbird a jeho bílé okno - Ubuntu 8.04 [vyřešeno]
« kdy: 09 Května 2008, 07:39:47 »
Ahoj,

prosím o pomoc se rozbitým Thunderbirdem v Ubuntu 8.04.

Předevčírem jsem si všimla, že je nějaká aktualizace Thunderbirda, ale nainstalovala jsem ji v dobré víře. No a včera to začalo: Thunderbird najednou nějak pomalu reagoval, jakoby "zamrzal" a konec všeho bylo to, že namísto klasického zobrazení mejlů a složek se objevilo jen bílé okno Thunderbirda s grafickým rozdělením na levou a pravou část, část pro mejly - ale nikde nic. Ani složky, natož tak mejly.

Zkoušela jsem různé rady (smazat skrytou složku ./mozilla-thunderbird a reinstalaci Thunderbirda, nakopírování zálohy e-mailů do skryté složky ./mozilla-thunderbird apod.) řečené mi via jabber, ale zatím se mi problém nepodařilo vyřešit.

Prosím, věděli byste někdo jak přimět Thunderbirda aby zase fungoval jak má? Díky moc!

Edit:
Děkuji všem, kdo mi radili via jabber ... :-)

Nakonec háček byl v tom, že podle rady Krtka je potřeba nejprve v Thunderbirdu vytvořit nějaký mejlový účet, a až potom tam nakopírovat ze zálohy s mejly (záloha skryté složky ./mozilla-thunderbird) adresář Mail. Díky, funguje to!! :-D Skvělé! :-)
« Poslední změna: 09 Května 2008, 12:22:16 od Anna Taliánová »

afk_cz

• Aktivní člen
  • *
Re: Thunderbird a jeho bílé okno - Ubuntu 8.04 [vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 09 Května 2008, 12:32:00 »
vcera po upgradu na 8.04 a prehrani mailu do ~/.mozilla-thunderbird + uprava cesty v profiles.ini se mi nacetl jen strom podslozek + mailove ucty, ale nevidel jsem zadne maily. cesty jsou totiz ulozeny i jinde nez v profiles.ini. nemohlo dojit k poskozeni nastaveni cest v dalsich konfigurakach hloubeji v .mozilla-thunderbird ? ja musel dat import profilu (spustit thunderbird z terminalu a to takto: thunderbird-profilemanager (nebo tak nejak)) a pak to opravilo cesty a slapalo to.
Ubuntu 8.04 - server, Ubuntu 8.10 a 9.04 desktop, Ubuntu 9.04 a 9.10 laptop :) vsude Ubuntu :))

afk_cz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 09 Května 2008, 12:32:34 »
oops, nez jsem to dopsal, tak uz je vyreseno  :D
Ubuntu 8.04 - server, Ubuntu 8.10 a 9.04 desktop, Ubuntu 9.04 a 9.10 laptop :) vsude Ubuntu :))

anicka

• Host
« Odpověď #3 kdy: 09 Května 2008, 12:36:29 »
oops, nez jsem to dopsal, tak uz je vyreseno  :D

Ale i tak díky moc za snahu pomoci ... :-) Přeji pěkný den!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.