Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Synaptic se spustí jen z příkazového řádku  (Přečteno 1983 krát)

jahaman

• Návštěvník
Synaptic se spustí jen z příkazového řádku
« kdy: 09 Května 2008, 09:29:46 »
Zdravím, cokoliv, co se týče Synapticu a všelijakých upgradů lze spustit akorát z příkazové řádky.
Nelze spustit update manager klasicky kliknutím na ikonu, nelze spustit Správce balíků Synaptic, dokonce i když chci přidat ve Firefoxu třeba xine plugin, tak se prostě nic neuděje, leda klasicky, když spustím synaptic přes řádku pak se mi spustí graficky a pak to jde v Synapticu.
stalo se vám to někomu, co s tím?
Synaptic jsem přeinstaloval.

3.14.TR

Re: Synaptic se spustí jen z příkazového řádku
« Odpověď #1 kdy: 20 Července 2009, 08:18:01 »
zkuste aktualizaci celého systému z řádky
každopádně musíte mít vypnutý terminál když chce pustit Synaptic
CPU Intel Core i5 2500 (4 jádra po 3.3GHz); RAM Kingston HyperX (2x2GB, DDR3); VGA nV GIGABYTE GTS450

Alfox

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 18 Srpna 2009, 09:42:15 »
Používám aktualizovaný systém XUBUNTU 9.04. Mám podobný problém - také nelze spustit Synaptic přes ikonu v menu. Poprvé lze spustit jen z příkazového řádku příkazem "gksu synaptic", pak ho lze spustit i normálně přes ikonu v menu. Přijde mi jakoby bylo něco s právy.

Zkoušel jsem i vše z tohoto tématu: http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,22358.0.html

Dokázal by někdo pomoct?

Každý večer, když jdu dát děti spát, přemýšlím, zda je mám Uložit nebo Uložit jako...

Vitaa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 18 Srpna 2009, 09:48:30 »
to 3.14.TR: terminál nemusí být vypnutý, když pouštíte synaptic..
to alfox: nedíval jste se na zástupce co máte v menu, jestli náhodou není nějak přepsaný příkaz pro jeho spuštění? mě se toto dělo, když jsem měl na ubuntu jinou verzi synapticu a bylo tam pouze velké písmeno místo malého a binárka už se nespustila..
Intel Core i3-3220, AMD Radeon HD 7770, 8GB RAM - Arch Linux - KDE 4.12

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 18 Srpna 2009, 09:56:31 »
Určitě bude poškozen zástupce.
To, že Synaptic pustíte z terminálu a pak už lze spustit z ikony je tím, že Gksudo si heslo pamatuje asi 15 minut.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

matyskovo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 18 Srpna 2009, 10:55:17 »
Hlásí to něco? Nebo to nic nedělá, 100% je poškozený zástupce. Aktualizovat systém bude nanic, zkontrolujte si zástupce.
MB ASUS M2NPV-VM, grafika integrovaná nVidia GeForce 6100, zvukovka integrovaná ADI AD1986A, AMD D-C Athlon A64 X2 4200+ EE, paměť 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz KINGSTON, 2x disk SEAGATE Barracuda 320GB, SATA II, DVD vypalovačka - LG GSA-H42L, UBUNTU 10.04 LL 32-bit.

Alfox

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 18 Srpna 2009, 13:43:16 »
Po spuštění Synapticu z menu vyskočí okno pro zadání hesla > kliknu na OK a v liště se objeví minimalizované okno s názvem "Spouštím správcovsk..." - to zhruba po minutě zmizí, ale Synaptic se nespustí.

Chtěl jsem ověřit toho zástupce v menu, ale zjistil jsem, že nedokážu zobrazit jeho vlastnosti, abych se podíval na příkaz. V XFCE na to nějak nemůžu přijít (nejde to přes pravé tlačítko myši, ani např. přetáhnout na plochu a tam se podívat) - nevím si rady takže, problém číslo dvě. :)
Každý večer, když jdu dát děti spát, přemýšlím, zda je mám Uložit nebo Uložit jako...

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #7 kdy: 19 Srpna 2009, 11:14:17 »
Do konzole:
"whereis synaptic" a hledejte synaptic.desktop. Snad to píšu dobře...

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.