Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ubuntu rozdělení disku  (Přečteno 8811 krát)

LordFox

• Návštěvník
ubuntu rozdělení disku
« kdy: 09 Května 2008, 14:12:44 »
Prosím pomozte. Ikdyž jsem tu hned nový :D Pokusím se Vám, v těchto řádcích vysvětlit svůj nepochopitelný problém při instalaci nejnovějšího Ubuntu ;)

Začal jsem normálně instalovat, při rozdělování disku jsem normálně kliknul na D (na něm nemám systém ten je na C) a že si ho rozdělím. Jenže, při tom kliknutí, se mi neprosvítila nabídka new partition, která rozdělí disk (ubere z něj potřebných 30GB) Co mám udělat, co mám ještě zmáčknout, aby jsem měl tuhle možnost

Více o mém problému ZDE !
Já jsem ten FOX8 a můj problém je vysvětlen asi na straně 3

předem děkuji za odpovědi  ;)

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
Re: ubuntu rozdělení disku
« Odpověď #1 kdy: 09 Května 2008, 14:55:32 »
http://wiki.ubuntu.cz/Pr%C5%AFvodce%20instalac%C3%AD#head-6ae34c18a9396733072d2454a4d872825f695c89

Kterou tu moznost z obrazku v casti 5.1 jsi vybral?
Muzes to popsat trochu vic konkretne? Tu diskuzi jsem prosel, ale odnesl jsem si jen to, ze mas problemy se slohem, sorry.

Ale podle tech obrazku to vypada divne. Muzes nejak SROZUMITELNE popsat, jak mas rozdelenej ten disk? Nejlip treba nastartuj to LiveCD (bez instalace - hned ta prvni polozka) a az to nabehne, tak spust terminal (neco jako Aplikace -> Prislusenstvi -> Terminal) a tam napis prikaz
Kód: [Vybrat]
sudo fdisk -l
a pak sem vloz ten vystup.

A nebo spust System->Sprava->Editor oddilu, vpravo nahore v rohu vyber misto cd (cedecko) sda (harddisk) nebo mozna spis sdb (druhej harddisk) a pak uz bys to mel videt, jak na tom s tim diskem jsi. Zapamatuj (napis) si pocet oddilu, jejich poradi a velikost,...
« Poslední změna: 09 Května 2008, 15:04:31 od kkaarreell »

LordFox

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 09 Května 2008, 15:00:03 »
Lol sry no! Tak krok 5.3 ruční instalace. Když mam 2 místní disky na C mam systém, ten chci nechat tak  na D mam hry a ten chci ubrat a to co uberu nechat pro Linux ubuntu. Tak ted k věci když dám ruční dělení vše je v poho kliknu na D (které chci rozdělit) a chci dát new partition ale ono nejde ... prostě co mam zmačknout, abych z něj ubral to na co pujde linux.nebo co mam nastavit, aby šlo zmáčknout to new partition ...

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 09 Května 2008, 15:03:32 »
Upravil jsem ten predchozi prispevek.. podle toho obrazku mi ty tvoje oddily moc nesedi...
Ale pokud jde o to deleni, nejdiv ten oddil D musis ZMENSIT!!! (zprava), teprve pak muzes na uvolnenem miste vytvaret nove oddily.

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 09 Května 2008, 15:07:39 »
Přesně je to naprosto logické... nemůžete přidat (novou partition) cestujícího do již plného (disku) autobusu. Je potřeba ZMENŠIT původní oddíl na kterém máte hry!
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

LordFox

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 09 Května 2008, 16:14:38 »
no jo, ale jak ho zmenším.  8)

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 09 Května 2008, 16:35:31 »
Cetl jsi ten navod?
Citace
Veškeré operace s oddíly disků (zmenšování, zvětšování, odstranění, vytvoření) jsou dostupné po zmáčknutí pravého tlačítka myši na daném oddíle.

LordFox

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 09 Května 2008, 18:46:32 »
ano to jsemčetl, ale tam je jen napsáno po tom kliknutí, že jestli to chci smazat, nebo upravit-- dam uprravit--- a ted co ?

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 12 Května 2008, 11:39:57 »
Pak by melo jit kliknout na okraj oddilu (zvyrazni se) a tahnutim pravy okraj posunout doleva.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.