Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Stále vytížený procesor na 70%  (Přečteno 2506 krát)

Hans999

• Návštěvník
Stále vytížený procesor na 70%
« kdy: 10 Května 2008, 09:53:58 »
Dobrý den, mám takový divný problém, procesor mi jede stále na 70%, nekdy to vyletí i na 100%, vyjímečně to sem tam na pár sekund spadne dolů, ale nedá se s tím pracovat, i scrollování ve firefoxu je strašně pomalé. Nejhorší je, že nemůžu zjistit, který proces to vlastně dělá, zde jsou screeny:

Jinak systém jsem nainstaloval v pátek, odinstaloval jsem pouze hry a nainstaloval ATI catalyst control centre a ještě ATI ovladače které byly v tom základním výberu (nevim jak se ten výběr nazývá) a ještě jsem udělal pár věcí z průvodce po instalci: http://wiki.ubuntu.cz/Pr%C5%AFvodce%20po%20instalaci (můžu kdyžtak napsat které), nic jiného jsem se systemem myslím nedělal, ale ze začátku to jelo v pohodě, až potom po jednom restartu to začlo dělat. Nevíte jak se to dá spravit? Procesor je AthlonXP 2500+ Barton, MB je MSI K7N2 Delta-ILSR (nForce2), GK Radeon  9600. Díky moc za rady

P.S.:Odpovědí pls pište tak, že mluvíte s člověkem který zná Ubuntu necelé dva dny :).

fester-182

• Aktivní člen
  • *
Re: Stále vytížený procesor na 70%
« Odpověď #1 kdy: 10 Května 2008, 09:56:15 »
ak ste robil upgrade tak skuste toto http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=22041.0
« Poslední změna: 10 Května 2008, 10:09:13 od fester-182 »
Ked ta tlaci topanka, tak ju nevyzuvaj, skus ju rozchodit. ;)

Hans999

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 10 Května 2008, 10:06:42 »
Ne, instaloval jsem hned Ubuntu 8.04, neupgradoval jsem z verze 7, to jsem zapomněl napsat. Po instalaci jsem akorát stáhnul 61 aktualizací, které mi to psalo že jsou k dispozici. Ten evolution data server ale odinstalovat zkusit můžu až se k tomu počítači dostanu.

premet

• Host
« Odpověď #3 kdy: 10 Května 2008, 10:13:04 »
Otevři si terminál a napiš
Kód: [Vybrat]
top to ti napíše seznam procesů, které jej nejvíc vytěžují.

Hans999

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 10 Května 2008, 10:29:53 »
Otevři si terminál a napiš
Kód: [Vybrat]
top to ti napíše seznam procesů, které jej nejvíc vytěžují.
Tak jsem to udělal, a na prvním místě je nějaky Xorg (sloupec command), ten to dělá, co mám ale odinstalovat nebo jak to mám spravit?

premet

• Host
« Odpověď #5 kdy: 10 Května 2008, 10:36:58 »
Xorg je grafický server, ten kdy si odinstalujete tak jste jakoby bez grafiky a mohl by jste dělat jen v textovém režimu v terminálu. Pravděpodobně to bude ovladačem grafické karty podle mě. Zkuste nainstalovat jiné ovladače na ATI zkus se podívat třeba sem http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=22641.0

Hans999

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 10 Května 2008, 11:00:45 »
Velmi vám děkuji, dělal to ATI binary X.org driver, už jsem ho ve správci balíku synaptic odinstaloval, restartoval a je to v pohodě :).

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.