Když chci těm složkám nastavit oprávnění v grafickém režimu, je tam i možnost "aplikovat na obsah" - to se tedy posloupně aplikovalo na všechny složky nikolivěk na soubory tam obsažené, a nefunguje to ani na čerstvě smazané, když jim zkusím ručně změnit práva vyskočí na mě
Lituji, nemohu změnit oprávnění u "00061.avi": Operace není podpůrnou vrstvou podporována
a stejně jako u fermata to přestalo fungovat po aktualizaci systému (a myslím, že dokonce po dnešní

)
Edit:
soubor vyhozeny do kose ma tusim stejna prava jako mel pred vyhozenim... ale jinak nevim, co s tim u tebe, prava by asi nemely stat v ceste, jak to tak vypada
Tak jsem se koukal, na oprávnění uživatele a nastavení skupin. Správně bych měl mít nastaveno, že mám právo "dělat cokoli", čtení, úpravy, mazání etc. V praxi to pak vypadá tak, že když se podívám na přístupová práva k souboru, jsou pouze dvě - číst/upravit , toto nastavení jakékoli změně odolává a položka mazat tam ani není přítomna, tak nevím už co s tím... přitom ručně z koše pomocí "delete" se věci smažou, teda aspoň doufám, když zjišťuju, že bych ani v koši vlastně na to neměl mít právo