Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Koš v HH a jeho užití  (Přečteno 3076 krát)

Jari

• Aktivní člen
  • *
  • skill: newbie
    • ...pro radost :)
Koš v HH a jeho užití
« kdy: 10 Května 2008, 18:46:52 »
Zdravím :)
Nevíte někdo prosím jak v koši zprovoznit tlačítko "Vyprázdnit koš" ? Je to jen takový detail, já vím, ale zajímalo by mě to. To tlačítko je celou dobu šedivé a přece jen je o něco pohodlnější koš vyprázdnit takto, než označovat všechny položky a mazat ručně.
(Donedávna ještě fungovalo, ale zničeho nic přestalo a nevím proč, žádné zásadní změny jsem neprováděl)

A ještě by mě zajímalo, jestli lze koš zprovoznit i na ostatních připojených mediích, tak jako to bylo v GG, kde se položka .Trash vygenerovala automaticky sama a smazané položky se tam uložily. Teď si musím dávat větší pozor co mažu ;)
Ubuntu HH na Acer TravelMate 4102WLMi (bez Windows || nefunguje infrared, ale ani jsem se o to nepokoušel, jinak v cajku)
Ubuntu LL na Dell  LATITUDE | D 510 (bez Windows || vše funguje rovnou)
 malý blog pro radost :)

fermata

• Aktivní člen
  • *
  • skill: write in C
Re: Koš v HH a jeho užití
« Odpověď #1 kdy: 10 Května 2008, 19:33:23 »
mne to tlacitko tiez prestalo fungovat, mam taky pocit, ze po aktualizacii...
"A weak coder becomes a strong coder by reading code and writing code - every day, for fun."

Fujitsu Siemens V5505, Intel Core 2 Duo, 1 GB RAM, Intel X3100, Debian Sid/Squeeze LXDE + Ubuntu Intrepid Ibex

ufaak

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 10 Května 2008, 19:58:43 »
me to funguje v poradku... jaky mate nastaveny prava na /home/ufaak/.local/share/Trash/files?
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

fermata

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 10 Května 2008, 20:29:49 »
prava su taketo: rw-r--r--
"A weak coder becomes a strong coder by reading code and writing code - every day, for fun."

Fujitsu Siemens V5505, Intel Core 2 Duo, 1 GB RAM, Intel X3100, Debian Sid/Squeeze LXDE + Ubuntu Intrepid Ibex

ufaak

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 10 Května 2008, 20:55:50 »
ja mam drwx------ na Trash i podadresarich a funguje bez problemu...

Jari

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 10 Května 2008, 21:34:13 »
Huh, já tam mám nějakou divočinu  :o všechny složky od share po files mají oprávnění
Kód: [Vybrat]
drwxrwxrwx ovšem jakýkoli obsah files pouze
-rw-r--r--
nevíte prosím co s tím teď?
Ubuntu HH na Acer TravelMate 4102WLMi (bez Windows || nefunguje infrared, ale ani jsem se o to nepokoušel, jinak v cajku)

ufaak

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 10 Května 2008, 21:36:34 »
soubor vyhozeny do kose ma tusim stejna prava jako mel pred vyhozenim... ale jinak nevim, co s tim u tebe, prava by asi nemely stat v ceste, jak to tak vypada

Jari

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 10 Května 2008, 21:43:20 »
Když chci těm složkám nastavit oprávnění v grafickém režimu, je tam i možnost "aplikovat na obsah" - to se tedy posloupně aplikovalo na všechny složky nikolivěk na soubory tam obsažené, a nefunguje to ani na čerstvě smazané, když jim zkusím ručně změnit práva vyskočí na mě
Lituji, nemohu změnit oprávnění u "00061.avi": Operace není podpůrnou vrstvou podporovánaa stejně jako u fermata to přestalo fungovat po aktualizaci systému (a myslím, že dokonce po dnešní :) )

Edit:
soubor vyhozeny do kose ma tusim stejna prava jako mel pred vyhozenim... ale jinak nevim, co s tim u tebe, prava by asi nemely stat v ceste, jak to tak vypada
Tak jsem se koukal, na oprávnění uživatele a nastavení skupin. Správně bych měl mít nastaveno, že mám právo "dělat cokoli", čtení, úpravy, mazání etc. V praxi to pak vypadá tak, že když se podívám na přístupová práva k souboru, jsou pouze dvě - číst/upravit , toto nastavení jakékoli změně odolává a položka mazat tam ani není přítomna, tak nevím už co s tím... přitom ručně z koše pomocí "delete" se věci smažou, teda aspoň doufám, když zjišťuju, že bych ani v koši vlastně na to neměl mít právo :)
« Poslední změna: 10 Května 2008, 21:55:39 od Jari »

ufaak

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 10 Května 2008, 21:57:24 »
ja jsem taky aktualizoval, ale porad to funguje :)
ale co s tim tvojim kosem, to fakt nevim...

fermata

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 11 Května 2008, 16:02:28 »
dnes som zapla pocitac a uz to fungovalo...ja tomu nerozumiem...akonahle o niecom napisem na forum, tak to zacne fungovat... ;)

ufaak

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 11 Května 2008, 16:15:50 »
kouzelne ubuntuforum... :)

Jari

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 11 Května 2008, 22:01:48 »
dnes som zapla pocitac a uz to fungovalo...ja tomu nerozumiem...akonahle o niecom napisem na forum, tak to zacne fungovat... ;)
:D tak to jsme dvá  :D

pozorováno rovněž vytvoření koše na flashce... zázraky se dějí, jen pak až zase přijedu domů musím zjistit, že se záhadně koš vytvoří i na ntfs disku s W. a ntfs exteráku a můžeme hodit [vyřešeno] ;)
« Poslední změna: 11 Května 2008, 22:05:22 od Jari »

Jari

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 22 Června 2008, 22:26:35 »
Tak už (možná) vím čím to je - restartem grafického prostředí. Po ctrl+alt+← tlačítko "Vyprázdnit koš" prostě přestane fungovat (stále šedivé) :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.