Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Funkce "Importovat fotografie" - import RAW formátu  (Přečteno 2669 krát)

spiny

• Návštěvník
Funkce "Importovat fotografie" - import RAW formátu
« kdy: 08 Července 2006, 16:03:51 »
Když připojíte fotoaparát k počítači, automaticky se objeví dotaz jestli chcete Importovat fotografie. Potřebuji tuto utilitu donutit aby automaticky importovala i jiná data než jen *.jpg. Přesněji fotografie ve formátu RAW (CR2 - Canon RAW 2). Nepodařilo se mi nikde najít žádné nastavení k této utilitě. Předem děkuji za pomoc.

Spiny

syntax_error

• Aktivní člen
  • *
    • http://bnk.ic.cz
« Odpověď #1 kdy: 08 Července 2006, 17:29:42 »
zkus se spis kouknout po nejake jine utilite - napr. http://packages.ubuntu.com/dapper/graphics/dcraw

spiny

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 10 Července 2006, 14:40:37 »
Ano DCRAW znam, neresi ale to co ja potrebuji. DCRAW je program na praci s formatem RAW - lepe receno jen pro jeho konverzi. Jinak predpokladam ze utilita ktera nabizi stazeni fotografii z fotoaparatu je neco co spolupracuje s gphoto2. Ten nema se stahovanim RAW problem. Jde mi jak jsem jiz psal, donutit tuto utilitu aby neignorovala soubory s priponou *.raw (*.cr2), ale stahla je stejne jako *.jpg.

spiny

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 11 Července 2006, 00:06:57 »
Jak se rika, co si neudelas, nemas... :) Zjistil jsem, ze prikaz co se provede po detekci fotoaparatu se da upravit v menu System -> Volby -> Vymenna zarizeni a media -> Fotoaparat. Zde staci jen nastavit nejaky program co umi importovat i RAW fotografie. Ja si napsiklad nastavil "digikam --detect-camera". Vse krasne funguje.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.