Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunkční internet přes wifi providera [vyřešeno]  (Přečteno 3649 krát)

turi

• Návštěvník
Nefunkční internet přes wifi providera [vyřešeno]
« kdy: 11 Května 2008, 22:16:58 »
Dobrý den,

snžím se nainstalovat si UBUNTU na počítač, ale když nastavím všechny parametry pro internet, tak se nepřipojí. Internet mám přes internet za babku. Přijímám signál přes wifi antenu (Motorola 5GHZ), z ní mi pak vede kabel do rozbočovače (SIP Analo Telephone Adapter VIP-15x) pro telefón a do počítače na síťovku. Nastavuju tedy pokaždé jen IP, masku bránu a dns.

Moc děkuji za pomoc
« Poslední změna: 15 Května 2008, 10:23:40 od Anna Taliánová »

ubuntu luky

• Host
Re: Nefunkční internet přes wifi providera
« Odpověď #1 kdy: 11 Května 2008, 22:54:22 »
spust si gnome terminal napriklad alt+f2 napises gnome-terminal a zkus prikazy:

1) ifconfig
    a dej se mco ti to napise

2) ping tvojeip
    pingnes na svoji ip adresu. netusim teda jak se to vypne asi musis zavirt terminal a pustit znova. pokud nejsou zadny ztraty vse je ok tak krok 3

3) ping brana
    ip brany mas ve smlouve.

4) ping www.google.com
    a co ti to vrati melo by to prelozit na ip adresu a opet fungovat.

"Pokud statistika vykazuje „ztráta 100%“, tak příkaz ping na uvedenou adresu neproběhl –
problém je tedy někde na trase (porucha klientského zařízení, výpadek na přístupovém bodě
apod.). V této situaci volejte naše dohledové centrum na tel: 241 044 999 nebo 736 622"

viz http://www.internetzababku.cz/data/navod_porucha.pdf

pokud ma ten rozbocovac vlastni ip adresu musis si nastavit jakoo branu ip adresu toho rozbocovace a pak ma pravdepodobne i konfiguraci pristupnou pres prohlizec a vni zas msis nastavit jako branu tu branu kterou si mel nastavit v pocitaci podle smlouvy
« Poslední změna: 12 Května 2008, 11:50:57 od ubuntu luky »

turi

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 14 Května 2008, 11:35:25 »
Tak jsem to všechno udělal, ale nic. Volal jsem na help linku, ale stejne se to nevyresilo. Pak jsem pocitac preinstaloval nanovo a rozbeh se mi net na win, ale ubuntu jsem jiz vecer nestih nainstalovat a tak to udelam dnes a zkusim se pripojit. Proste na win mi net bezi a na ubuntu nejsem schopnej ho rozslapat. Uvidim co to dnes udela a pak napisu. Zatim dik

mycz

• Aktivní člen
  • *
  • Lysergic acid diethylamide
« Odpověď #3 kdy: 14 Května 2008, 14:00:37 »
btw: ping prerusis ctrl + c
Píchali bychom si i vitamín C, kdyby to bylo ilegalní!

turi

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 14 Května 2008, 14:42:35 »
 :D Jo tak to jsem zjistil kdyz jsem to chtel zkopirovat co mi to vypsalo  :D :D

ubuntu luky

• Host
« Odpověď #5 kdy: 14 Května 2008, 14:48:28 »
 :D mnoo taky uz sem na to prisel ale s tim internetem to je divny to ti taky musi jit.

btw "tak sem to vsecno udelal a nic" a co to znamena a nic?  :D :D

turi

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 14 Května 2008, 15:08:19 »
No nic znamena ze mi IP sla a nemela ztratu ale brana mela ztratu 100%. Zkusim to vecer nainstalovat. Totiz jak jsem to mel prvne nainstalovane s dualnim bootem tak mi nesel net ani win, coz me dost prekvapilo protoze predtim mi to slapalo, ale kdyz jsem vcera nainstaloval win nanovo tak ten net normalne slapal. No rikam zatim mi net pres ubuntu neslapal ani jednou. Zitra jeste napisem.

turi

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 14 Května 2008, 21:53:40 »
Tak to slape. Pani ani si nevite predstavit jak jsem nadsenej...
Kde byla chyba? To nemam ani tucha...
Tak jsem to obnovil a nainstaloval jsem si tam skype protoze to je jedna z veci co jsem tam chtel mit a kdyz jsem to spustil tak me na druhem konci neslyseli. Mam kameru s integrovanym mikrofonem a napojenou pres usb. Ja jsem mel obraz z kamery oni na druhem konci taky, ja jsem je slysel ale oni mne ne. Mam kameru od Microsoftu. Toto ale asi bude patrit do jine sekce a tak to vypada, ze dokad mi to nebude fungovat tip top tak tu budu dost castym navstevnikem  ;D
Jo a dekuji za rady protoze jsem se dozvedel neco noveho zase a doufam ze az budu konecne s ubuntu lip spolupracovat tak budu moct svemu bratrovi (pocitacovemu technikovi co si dela ruzne skoleni na win) vysvetlit proc je ubuntu lepsi nez win...

Jo a nejekej napad jak se dostat k tomu abych nastavil kameru?

Dik

tomas
« Poslední změna: 15 Května 2008, 10:25:40 od Anna Taliánová »

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #8 kdy: 14 Května 2008, 21:56:58 »
Mam kameru od microsoftu.
Alespoň typ kamery?
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

ubuntu luky

• Host
« Odpověď #9 kdy: 14 Května 2008, 23:43:54 »
to je super ze to slape  :) ale co si udelal? proste si preinstaloval jo hmm  :)

turi

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 15 Května 2008, 08:33:15 »
No preinstaloval. Nechapu tomu. Muze to byt ze jsem pri instalaci mel nebo nemel zapojenej net?
Jo ta kamera je MS LifeCam VX-3000 Win USB Port.
Jeste dotaz. Chci tam hodit neco podobneho jako icq, aby s tim mohla pracovat manzelka, protoze je na nej zvykla. Nevite nejaky dobry program? A jeste bych chtel nainstalovat nejaky portovy hlidac abych videl kdyz by mi do compu neco lezlo (receno po lopate)  :) No a jeste jestli nevite jak si mam najit nejaky program pro kameru mam ji na male dv kazety a musim stahovat do pocitace a pak to upravovat, nemate nejaky typ? (Ale asi to spis najdu na google abych toho zas nemal moc najednou a nebylo to tak lehke si to vyslechnout od vas nez si to spise prohrabat sam a naucit se s tim pracovat  ;) ) A jeste kdyz chci pracovat s tou web camerou da se tam nejak nastavovat obraz? Nemoh jsem to najit kdyz jsem ji neinstaloval z CD ale ji naslo ubuntu. Jo a jak rozoznam disky a naformatujem je? Protoze mam dual boot a rozdelil jsem to podle navodu na 20gb win, 25gb disk pro disk, 10gb ubuntu, 1gb swap a zustalo mi jeste 20gb nezarazeno co chci dat pro ubuntu.
Jo a vazne dik moc za pomoc ;D

anicka

• Host
Re: Nefunkční internet přes wifi providera [vyřešeno]
« Odpověď #11 kdy: 15 Května 2008, 10:30:35 »
Instant Messaging klienti: Pidgin (multiprotokolový), Gajim (jabber, ale umí i transport ICQ máte-li vlastní UIN (číslo od ICQ)), Kopete atd.

Možná by Vám mohl pomoci se zorientovat v linuxových alternativách web Proclinux.cz - Tabulka ekvivalentních aplikací MS Windows a Linux.

Začínáte-li s Ubuntu, velmi doporučuji pročíst si nejdůležitější informace o Ubuntu (česky) - odkazy na českou Ubuntu Wiki umístěné v patičce mého podpisu. Určitě Vám to pomůže v začátcích ... :-)
« Poslední změna: 15 Května 2008, 10:35:30 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.