Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vice způsobů instalace Ubuntu  (Přečteno 1346 krát)

Dark Viper

• Návštěvník
Vice způsobů instalace Ubuntu
« kdy: 12 Května 2008, 18:56:15 »
Rád bych se zeptal, jaký je mezi těmito způsoby instalace rozdíl.
1) Budu istalovat pomoci Wubi a pritom se stahne CD.
2) Necham si poslat originalni CD Ubuntu a budu instalovat z nej.
Sam jsem pouzil prvni zpusob, ale nekde jsem cetl, ze tn lze spise vyuzit pouze na ozkouseni. Pro dlouhodobejsi vyuziva tohoto OS je pry ten druhy zpusob. Zajimalo by tedy, jaky je mezi temito zpusoby instalace rozdil.
 Dekuji za kazdou odpoved.

qUAKER

• Host
Re: Vice způsobů instalace Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 12 Května 2008, 19:06:42 »
První způsob nainstaluje Ubuntu jako normální program na "Virtuální" disk. Jde to používat jako normální systém, nicméně je to pak o něco pomalejší..

Smix

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 12 Května 2008, 19:10:29 »
Pokud budeš v obou případech instalovat přes Wubi tak rozdíl je v tom, že při přímé instalaci přes Wubi máš na výběr jakou distribuci Ubuntu chceš instalovat (Ubuntu, Kubuntu ... resp. Gnome, KDE ...) a Wubi si stáhne příslušné balíčky ...

Pokud budeš instalovat z CD za pomoci Wubi, můžeš nainstalovat jen verzi, kterou máš na disku (alespoň mě teda CD nabídlo pokud si dobře pamatuju jen Ubuntu) ...

edit : zpomalení jsem si nevšiml, ale logické to je ...
Main (NB1) : Fujitsu-Siemens 1536 NB Intel CoreDuo 2x1.6 Ghz, ATI Mobility Radeon x1400 256 MB, 1024 MB RAM, 120 GB S-ATA (8.04)
Desktop : Intel Celeron 2,6GHz, ATI Radeon 9600 Sapphire Special FireBlade Edition, 512 MB RAM, 200 GB S-ATA (8:04)
NB2 : Fujitsu-Siemens 2040 NB Intel Pentium M 1.6 GHz, Intel integrated GC, 512 MB RAM, 60 GB (7.10)

Kenji

• Aktivní člen
  • *
    • Ifrit
« Odpověď #3 kdy: 12 Května 2008, 19:16:47 »
Neznáte způsob, kterým nainstalovat Linux na server s Win XP a VNC přístupem a přitom nepřijít o vzdálený přístup, tj. vše udělat na dálku? Nainstalovat systém z Win, nakonfigurovat ssh na druhém systému, rebootnout :) Mě nějak nenapadá jak to udělat, kdyby to místo Win byla jiná Linuxová distribuce, tak by se to dalo přes chroot.
*´¨)
¸.·´¸.·´¨)
(¸.·´ (¸.·*´`*·>>>

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.