Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zopar otazok od zaciatocnika  (Přečteno 1662 krát)

tylik

• Host
Zopar otazok od zaciatocnika
« kdy: 13 Května 2008, 08:23:13 »
    Ahoj! S linuxom len zacinam, a potrebujem zopar odpovedi na moje otazky.dik  :D

• Ked si nainstalujem Ubuntu, mozem si potom nainstalovat aj prostredie KDE 4x? Lebo raz sa mi stalo, ze z konzoli som dal nainstalovat KDE a sa len stahovali balicky atd. Potom mi ukazalo ze uz to je. Po restarte som nasiel len kopec programov nainstalovanych, to asi s Kubuntu, no nechapal som.
    • Budem mat notebook, kde by som chcel dat 64.bit verziu Ubuntu...je to dobry tah? Pojdu mi programy, aj hry ktore budem spustat cez wine? Alebo ostat pri 32bit verzii?
    <li>Dalej ma zaujima, ake rozhranie pouziva Linux na hry? Vo Windowse to je Direct X , v Linuxe?</li>

« Poslední změna: 14 Května 2008, 01:08:44 od Anna Taliánová »

Pavel Půlpán

Re: Zopar otazok pre zaciatocnika
« Odpověď #1 kdy: 13 Května 2008, 09:06:40 »
a) Nejsnadněji KDE4 doinstalíš metabalíkem kubuntu-kde4-desktop. To, že se má spustit zrovna KDE4 zvolíš někde v přihlašovací obrazovce.
b) Na to není tak jednoduchá odpověď. Záleží na výberu softu, co bys chtěl používat. Obecně platí, že 64bit platforma stále není v takovém stádiu jako 32bit.

Kenji

• Aktivní člen
  • *
    • Ifrit
« Odpověď #2 kdy: 13 Května 2008, 14:52:50 »
Jestliže s Linuxem začínáš, tak jdi určitě do 32bit. Rozdíl ve výkonu je stejně nepatrný.
*´¨)
¸.·´¸.·´¨)
(¸.·´ (¸.·*´`*·>>>

luisah

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 13 Května 2008, 15:04:58 »
Pokud jsi dal instalaci KDE a máš již v GNOME naistalované KDE aplikace, stačí když se odhlásíš a v příhlašovací obrazovce si najdi sezení a přepni se na KDE.

ubuntu luky

• Host
« Odpověď #4 kdy: 13 Května 2008, 15:12:01 »
Ubuntu = Ubuntu s Gnome
Kubuntu = Ubuntu s KDE
Xubuntu = Ubuntu s XFCE

muzes si sice do Ubuntu doinstalovat treba to KDE desktop ale ma to par detskych nemocich jako ze treba v menu pak budes mit smichany aplikace jak z jednoho prostredi tak z druhyho coz dost lidem vadi treba mozna i neco jinyho nevim ja to nezkousel. kazdopadne na login screenu si muzes vybrat ktery prostredi pouzit a pri instalaci toho druhyho treba toho KDE se te i zepta ktery chces mit vychozi.

V linuxu je podpora OpenGL coz je portabilni system, nevim teda jak pro 2d hry OpenGl je spis 3d myslim. Nejaky hry rozchodis pod Wine.
« Poslední změna: 13 Května 2008, 15:15:20 od ubuntu luky »

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #5 kdy: 13 Května 2008, 15:13:58 »
K tomu poslednímu dotazu: v linuxu se používá Open-GL, jako běžný uživatel nepoznáš rozdíl mezi DirectX a Open-GL :) Spousta her pro windows se dá nainstalovat přes emulátor wine(např. WoW, Soldat, AOE2, FlatOut, CS atp.. ;))
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

Kenji

• Aktivní člen
  • *
    • Ifrit
« Odpověď #6 kdy: 13 Května 2008, 16:41:36 »
(např. WoW, Soldat, AOE2, FlatOut, CS atp.. ;))
nebo Lineage ][ :)
*´¨)
¸.·´¸.·´¨)
(¸.·´ (¸.·*´`*·>>>

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.