Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Web kamera live CD vs. instalace  (Přečteno 3498 krát)

lidius

• Návštěvník
Web kamera live CD vs. instalace
« kdy: 13 Května 2008, 19:39:48 »
Zdravim,
stahl jsem si Ubuntu 8.04 a zkusil jsem nejprve Live CD, jestli vse bude fungovat a potom jsem teprve prikrocil k instalaci na HDD.
Live CD: po nainstalovani Skype jsem mohl vytvaret video konference uplne jednoduse. Nemusel jsem instalovat zadne ovladace pro moji Web kameru (MSI). Predpokladal jsem, ze po nainstalovani na HDD to bude obdobne, ale mylil jsem se.

HDD: Spustim Skype a pise mi to "no device".

Poradi mi prosim nekdo? Zajimalo by me, jak je mozne, ze na Live CD to funguje uplne excelentne, ale po naistalovani z toho sameho CD to nefunguje?:)

Dekuji predem. Mirek

luisah

• Závislák
Re: Web kamera live CD vs. instalace
« Odpověď #1 kdy: 13 Května 2008, 20:39:13 »
V nastavení skypu se ti teda webkamera nezobrazí? Nemáš např. spuštěnou Ekigu a v ní video, nebo camoramu atd. - pak video nefunguje? Popř. jakou webkameru to máš?

lidius

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 14 Května 2008, 10:17:49 »
Nejsem si vedom, ze bych mel spustene nejake jine aplikace, nez skype. Je sice pravda, ze v linux nejsem moc kovany, ale mam dlouholete zkusenosti s Mac a Win.
Mam kameru MSI StarCam Genie. V tom Live CD to ale bralo jako LG Mic-310 (to cislo ted uz nevim 100%).
Diky za jakykoliv napad.

luisah

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 14 Května 2008, 11:27:49 »
Zadej do terminálu příkaz (Aplikace - Příslušenství - Terminál) lsusb - pokud ji ubuntu našlo, měla by se tam objevit.
Případně můžeš zkusit spustit Ekigu (Aplikace - Internet - Telefon Ekiga), aby jsme věděli, zda funguje, jen v Skypu ne, nebo zda vůbec nekomunikuje s programy.

lidius

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 14 Května 2008, 16:21:52 »
Takze bohuzel terminal mi tu webku nevypsal a ani v Ekiga to nefunguje. Nezkousel jsem to v tom Live CD, ale predpokladam, ze potom by to v tom terminalu vypsalo. Jinak vsechny ostatni periferie to vypise dobre i ted, jen to tam nenapise webku.

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #5 kdy: 14 Května 2008, 16:27:33 »
Takze bohuzel terminal mi tu webku nevypsal a ani v Ekiga to nefunguje. Nezkousel jsem to v tom Live CD, ale predpokladam, ze potom by to v tom terminalu vypsalo. Jinak vsechny ostatni periferie to vypise dobre i ted, jen to tam nenapise webku.
A co spustit znovu Live CD a kamerku a kouknout, co to tam píše...
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #6 kdy: 14 Května 2008, 17:10:52 »
ad.1) musi byt zaveden modul videodev (mel by si sam loadnout v4l2_common, v4l1_compat)
ad.2) zjisti si, jak se jmenuje prislusny modul s kamerou na LiveCD (lsmod | grep videodev // pri behu kamery na nem bude viset)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.