Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Unallocated space  (Přečteno 2516 krát)

Eliwood

• Návštěvník
Unallocated space
« kdy: 14 Května 2008, 15:56:00 »
Zdravím.

Do této chvíle jsem používal Mandrivu Linux 2008.1, ale chtěl bych vyzkoušet Ubuntu 8.04, přičemž jsem myslel, že bude stačit naformátovat oddíly na kterých byla Mandriva a na ně následně nainstalovat Ubuntu, ale při instalaci je mi při ručním rozdělení nabízeno jen 160 GB Unallocated space.
Mám v PC jen jeden harddisk se 7mi disky - 3x NTFS s Windows XP, pak 3x Linuxové disky s Mandrivou, a 1x Fat32 se zálohou systému Windows.
Zajímalo by mě, jestli není chyba, že mi instalátor nenabízí tyto disky, že bych mohl označit jen ty Linuxové, abych nepřišel o data na zbývajících. Při spouštění Ubuntu v režimu Live přitom můžu pracovat se všemi disky, takže systém je rozpozná...

Předem děkuji za odpověď

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
Re: Unallocated space
« Odpověď #1 kdy: 14 Května 2008, 16:02:59 »
ktere z tech oddilu jsou primarni partisny a ktere v rozsirene partisne? mate tam toho nejak moc.

Eliwood

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 14 Května 2008, 16:25:41 »
Primární by měl být disk C - tam jsou nainstalovány Windows XP, a pak sda8 - tam jsou Linuxy.
Tak ne, projel jsem disk Paragonem a primární je pouze NTFS disk C, kde je Windows XP, a poté 40 MB disk, na kterém je Acronis Secure Zone - ten ale zruším, protože už není třeba...
« Poslední změna: 14 Května 2008, 18:19:13 od Eliwood »

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 16 Května 2008, 10:14:57 »
muzete to popsat presneji? neco jako

primarni je sda1
sda2 je rozsirena a obsajuje sda3 a sda4
sda5 je rozsirena a obsahuje sda6 a sda7,...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.