Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Aktualizace v grafickém prostředí nefunguje  (Přečteno 2370 krát)

Wikk

• Návštěvník
    • LDT Sathava
Aktualizace v grafickém prostředí nefunguje
« kdy: 14 Května 2008, 16:04:46 »
Upgradoval jsem si Ubuntu z 7.10 na 8.04 a přestaly mi fungovat některé aplikace v grafickém rozhraní, jako například Správce aktualizací. Resp. on funguje, ale ve chvíli, kdy po něm chci, aby aktualizoval navržené upgrady, tak se "zamyslí" a ani za 24 hodin neprovede jedinou operaci. Podařilo se mi díky foru "Chyba správce aktualizací" v terminálu vyřešit většinu aktualizací, tzn. že z původních 73 jich nyní zbývá 15, ale víc se mi nedaří nainstalovat ani přes příkaz ani v grafice. Také se mi nedaří se dostat k Ovladačům HW, vždy se začne spouštět a nikdy se nespustí, alespoň ne viditelně.
U dalších jsem to možná jenom nezaregistroval.
Další věc je spíš věcí zvyku. Navyknul jsem si se pohybovat na dvou plochách a to pouze pomocí scrollovacího tlačítka na myši, když jsem měl kurzor myši na ploše a nyní mi to jinak než přes Přepínač pracovních ploch nejde, ani jsem neobjevil, kde by se to dalo nastavit. Respektive, pokud se to nastavuje pomocí Efektů plochy, tak to mi taky neprovádí žádnou operaci.
Proto se obracím o pomoc sem.
Díky moc.
« Poslední změna: 15 Května 2008, 10:51:34 od Anna Taliánová »
Wikk

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
Re: Aktualizace v grafickém prostředí
« Odpověď #1 kdy: 14 Května 2008, 21:53:42 »
Upgradoval jsem si Ubuntu z 7.10 na 8.04 a přestali mi fungovat některé aplikace v grafickém rozhraní, jako například Správce aktualizací. Resp. on funguje, ale ve chvíli, kdy po něm chci, aby aktualizoval navržené upgrady, tak se "zamyslí" a ani za 24 hodin neprovede jedinou operaci. Podařilo se mi díky foru "Chyba správce aktualizací" v terminálu vyřešit většinu aktualizací, tzn že z původních 73 jich nyní zbývá 15, ale víc se mi nedaří nainstalovat ani přes příkaz ani v grafice. Také se mi nedaří se dostat k Ovladačům HW, vždy se začne spouštět a nikdy se nespustí, alespoň ne viditělně.
U dalších jsem to možná jenom nezaregistroval.
Další věc je spíš věcí zvyku. Navyknul jsem si se pohybovat na dvou plochách a to pouze pomocí scrollovacího tlačítka na myši, když jsem měl kurzor myši na ploše a nyní mi to jinak než přes Přepínač pracovních ploch nejde, ani jsem neobjevil, kde by se to dalo nastavit. Proto se obracím o pomoc sem.
Díky moc.
Zkusím něco od boku: Funguje vám v terminálu sudo? Někde se tu řešil bug, že nefungovalo sudo - to by vysvětlovalo, proč se vám nespouští aplikace pro správu, které pracují s rootovskými právy.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Wikk

• Návštěvník
    • LDT Sathava
Re: Aktualizace v grafickém prostředí nefunguje
« Odpověď #2 kdy: 15 Května 2008, 23:14:18 »
Dal jsem si práci a brouzdal jsem po fórech a nešel jsem pomoc... http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=22358.0 zdá se, že vše teď funguje jak má.
Wikk

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.