Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Mplayer [vyřešeno]  (Přečteno 3728 krát)

CyberDeath

• Aktivní člen
  • *
Mplayer [vyřešeno]
« kdy: 10 Července 2006, 11:42:20 »
Sem zacatecnik v Linuxu. Nainstaloval sem si Ubuntu pri prvni instalaci mi jel Mplayer OK, pak sem vymenil disk (ten na kterem byl Ubuntu mi odesel) a nainstaloval vse znovu uplne stejne jako predtim, spustil sem Mplayer nastavil Fonty vypnul ale uz sem ho nezapnul napise mi to

"Fatal Error !   Mplayer interrupted by signal 11 in module:unknown"

Po odkliknuti OK to napise

"Mplayer crashed by bad usage of CPU/FPU/RAM,Recompile Mplayer with --enable debug and make a gdb backtrace and disassembly. Details in DOCS/HTML/en/Bugreports_what.html#bugreports_crash."

Po OK to napise

"Mplayer crashed. This shouldnt happen.It can be a bug in the Mplayer code_or_in your drivers_or_in your gcc version.if you think its Mplayer fault,please read DOCS/HTML/en/bugreports.html and follow the instructions there. We cant and wont help unless you provide this information when reporting a possible bug"

Po dalsim OK se to vypne.

mam Ubuntu 6.06 DVD (mplayer sem zkousel nainstalovat jak z neho tak ze zdroju na internetu) (ve stredu nez mi odesel HDD a instaloval sem Ubuntu mi jel mplayer v poradku) a dnes mi jet uz nechce pritom je instalace zcela totozna jen na novejsim disku od toho sameho vyrobce a te same velikosti).

Prosim o pomoc uvazoval sem, ze si ho zkompiluji sam, ale v zivote sem to nedelal a nevim jak. predem dekuji za jakoukoli pomoc
« Poslední změna: 26 Října 2007, 21:55:52 od Anna Taliánová »
ManjaroBox best linux distribution
Sorry last good ubuntu was 6.06

Jan Nekvasil

• Stálý člen
  • **
Mplayer
« Odpověď #1 kdy: 10 Července 2006, 12:36:11 »
Vlastní kompilace tuším nebude potřeba....
Co však potřeba bude, tuším jen zcela mlhavě až vůbec :(

Problém by mohl být (možná) ve vašem osobním nastavení mplayeru. Pro začátek zkuste smazat adresář .mplayer ve vašem domovském adresáři (objeví se při stisknutí Ctrl+H v Nautilu). Pak spusťte mplayer znovu běžným způsobem.
Když stále nic, zkuste v termínálu zadat  
Kód: [Vybrat]
sudo dpkg-reconfigure mplayerTaké zkuste spustit čistě gmplayer bez daného souboru k přehrávání.
To je prozatím tak všechno, co mne napadá...

EDIT: A taky přes terminál spustit čistě mplayer (bez GUI) s daným souborem k přehrávání :) Pro začátek stačí nějaká mp3, pak to zkuste s videem. To by v tom byl čert, aby to nešlo!

CyberDeath

• Aktivní člen
  • *
Mplayer
« Odpověď #2 kdy: 10 Července 2006, 13:12:21 »
Opravdu stacilo jen smazat adresar z nastavenim (to me vubec nenapadlo), nastavil sem si to presne stejne jako pred tou chybou a ted to jede (zajimave). Dik za radu
« Poslední změna: 26 Října 2007, 21:56:44 od Anna Taliánová »
ManjaroBox best linux distribution
Sorry last good ubuntu was 6.06

Fred Rooks

• Aktivní člen
  • *
Mplayer
« Odpověď #3 kdy: 10 Července 2006, 13:37:50 »
Jestlis nikdy nekompiloval, tak mplayer je skvělá možnost jak začít. Vřele doporučuju. Je to bezva cvičení v příkazové řádce a úspěch uspokojí. Vřele doporučuju. Bezva návod je zde: http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=187709

Nejdřív je nutné povolit potřebné repozitáře a nainstalovat hromádku balíčků. Pak se stáhnou zdrojáky pomocí svn a balíček s kodeky ze stránek mplayeru. Kodeky se mrsknou do /usr/lib/win32. Kodek x264 se stáhne opět pomocí svn. Mplayer se zkompiluje a nainstaluje, stejně tak x264 a stáhne a nainstaluje se skin. Stačí udělat
sudo apt-get install mplayer-skinsToť při absenci smůly vše. Mě to většinou funguje bez problémů. Jenom místo
sudo make instaldělám
sudo checkinstall -D make install
Myslím že je dobré zadat číslo verze, aby se hned mplayer nechtěl "aktualizovat" zpátky:

Enter a number to change any of them or press ENTER to continue: 3

Enter new version: >> 2:1.0+1.0pre8

Program se pustí binárkou gmplayer. Držím palce. Jestli tě kompilace začala bavit, můžeš zkusit další snadnou třeba podle http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=1989.
« Poslední změna: 26 Října 2007, 21:58:39 od Anna Taliánová »
Promise her anything, but give her GNU.

Daggoth

• Návštěvník
Mplayer
« Odpověď #4 kdy: 25 Listopadu 2006, 17:23:46 »
Může mi někdo poradit,jak zprovoznit mp3 pod Ubuntu 6.06.1? Zkoušel jsem ty přehrávače,které jsou už v Linuxu,ale hází mi to chybu: "Soubor není proudem zvuku." Jsem nováček v Linuxu a nevím vůbec,jak instalovat programy,takže bych byl rád,kdybyste mi někdo poradil,jak stáhnout ten MPlayer a zprovoznit ty mp3.
« Poslední změna: 26 Října 2007, 21:59:31 od Anna Taliánová »

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
Mplayer
« Odpověď #5 kdy: 25 Listopadu 2006, 17:43:59 »
Citace: Daggoth
Může mi někdo poradit,jak zprovoznit mp3 pod Ubuntu 6.06.1? Zkoušel jsem ty přehrávače,které jsou už v Linuxu,ale hází mi to chybu: "Soubor není proudem zvuku." Jsem nováček v Linuxu a nevím vůbec,jak instalovat programy,takže bych byl rád,kdybyste mi někdo poradil,jak stáhnout ten MPlayer a zprovoznit ty mp3.
Doporučuji ti podívat se na wiki... http://wiki.ubuntu.cz/N%C3%A1vody
Tam najdeš v podstatě vše... A pak doporučuji ještě tenhle návod: http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=3129 Ten je pro začátečníky opravdu vynikající
« Poslední změna: 26 Října 2007, 22:00:12 od Anna Taliánová »
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Daggoth

• Návštěvník
Mplayer
« Odpověď #6 kdy: 25 Listopadu 2006, 20:23:44 »
jakub.lucky: To druhý jsem zkoušel a na to první jsem taky koukal,ale nějak mi to nešlo.S kámošovo radama jsme nainstaloval Easyubuntu a ted uz mi to u filmu DVD nehazi chybu,ze nejde prehrat,ale nehraje to.proste to neprehraje.
« Poslední změna: 26 Října 2007, 22:00:31 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.