Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nedodělanost KDE4 - KDE4 adoptovalo fvwm  (Přečteno 1699 krát)

honorguard

• Host
Nedodělanost KDE4 - KDE4 adoptovalo fvwm
« kdy: 15 Května 2008, 00:28:52 »
Ahoj všem,
ačkoliv normálně říkám že KDE4 je již vhodné pro stabilní užívání a práci, dnes jsem našel dost brutální chybu... Nainstaloval jsem si balík
fvwm-crystal (obsahuje správce oken fvwm a ještě nějaké dodělávky aby se to dalo použít jako pracovní prostředí). Po tom co jsem se restartoval zpět do KDE4 mě čekalo nemilé překvapení.. nabíhalo min. 8 minut... po naběhnutí jsem zjistil že okna nemají titulky (ač je compiz vypnutý) a nic nefungovalo jak mělo...

Už se mi to jednou stalo, ale to jsem zadal nějak špatně parametry tuším ke kpowersave. Stačilo ho odstranit z autostart a restart a bylo to ok... Tak jsem odstranil spouštěče a nic.. Už jsem propadal zoufalství...

Nakonec jsem přišel na zajímavou věc. Měl jsem puštěný klauncher a konsoli... nebyly titulky okne... no prostě děs. Přesunul jsem myš na klauncher a on se aktivoval... aniž bych na něj kliknul... přesně jako to dělá fvwm... Takže asi po 20ti minutách jsem zjistil že KDE4 záhadným způsobem "adoptovalo" fvwm jako správce oken... takže kwin --replace...

Nakonec jsem fvwm s těžkým srdcem musel odinstalovat a to kvůli compizu, nebo možná fusion-icon... nesnese u sebe tohohle okenního manažera a když spustím compiz tak prostě spadne x-server....

Takže je vidět že KDE4 prostě ještě potřebuje hodně času...

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
Re: Nedodělanost KDE4 - KDE4 adoptovalo fvwm
« Odpověď #1 kdy: 15 Května 2008, 17:03:13 »
Kolikrát to budu opakovat, že minimálně KDE 4.1, ale spíš tak KDE 4.2 půjde použít? :)
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

honorguard

• Host
« Odpověď #2 kdy: 15 Května 2008, 20:38:09 »
Mě upozorňovat nemusíš, protože tvůj názor nesdílím, jelikož KDE4 jsem úspěšně bez větších obtíží používal do včerejška... kdy přišly ty větší obtíže :-D. Ale jinak ač to říkám nerad tak KDE4.1 nebude o moc lepší než tohle... aspoň tedy podle toho co se o něm píše na stránkách... jediné co mi tam přijde jako největší novinka je Nepomuk (KDE PIM balík)... Žádné velké  změny ani opravy tam nahlášeny nejsou...

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #3 kdy: 15 Května 2008, 22:59:27 »
KDE 4.1 má vyjít pokud vím 16.července, to je za dva měsíce, do té doby bych očekával mnohá vylepšení, to je času dost.
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

honorguard

• Host
« Odpověď #4 kdy: 15 Května 2008, 23:55:07 »
Což o to... času je to dost, ale jak je to dlouho od vydání stable KDE4? Na to jak je to dlouho tak bych čekal že bude fungovat aspoň tray jak má :). Ale to je jedno... do KDE4 jsem šel s tím že s tím můžou být problémy... hlavní je že se mi to podařilo vyřešit...
S tím KDE4.1 jen doufám že to bude tak jak říkáš...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.