Ahoj všem,
ačkoliv normálně říkám že KDE4 je již vhodné pro stabilní užívání a práci, dnes jsem našel dost brutální chybu... Nainstaloval jsem si balík
fvwm-crystal (obsahuje správce oken fvwm a ještě nějaké dodělávky aby se to dalo použít jako pracovní prostředí). Po tom co jsem se restartoval zpět do KDE4 mě čekalo nemilé překvapení.. nabíhalo min. 8 minut... po naběhnutí jsem zjistil že okna nemají titulky (ač je compiz vypnutý) a nic nefungovalo jak mělo...
Už se mi to jednou stalo, ale to jsem zadal nějak špatně parametry tuším ke kpowersave. Stačilo ho odstranit z autostart a restart a bylo to ok... Tak jsem odstranil spouštěče a nic.. Už jsem propadal zoufalství...
Nakonec jsem přišel na zajímavou věc. Měl jsem puštěný klauncher a konsoli... nebyly titulky okne... no prostě děs. Přesunul jsem myš na klauncher a on se aktivoval... aniž bych na něj kliknul... přesně jako to dělá fvwm... Takže asi po 20ti minutách jsem zjistil že KDE4 záhadným způsobem "adoptovalo" fvwm jako správce oken... takže kwin --replace...
Nakonec jsem fvwm s těžkým srdcem musel odinstalovat a to kvůli compizu, nebo možná fusion-icon... nesnese u sebe tohohle okenního manažera a když spustím compiz tak prostě spadne x-server....
Takže je vidět že KDE4 prostě ještě potřebuje hodně času...