Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s odpojenou mechanikou [vyřešeno]  (Přečteno 1467 krát)

servacek

• Návštěvník
Problém s odpojenou mechanikou [vyřešeno]
« kdy: 15 Května 2008, 11:45:05 »
Na starší kancelářské PC Compaq (CPU 800MHz;256RAM;20GB HDD;VGA int. SIS;Audio int. ?; bez FDD a bez CD,DVD mechanik) jsem připojil 3,5" DVD mechaniku a nainstaloval Xubuntu. Vše proběhlo řádně, rozchodil jsem síť, systém aktualizoval, stáhl lokalizační balíčky, systém restartoval, vše najelo a fungovalo. Po vypnutí jsem mechaniku odebral, protože ji potřebuji na druhém PC. Ale !ouha! xubuntu mi bez mechaniky nechce nabootovat!  ???  Skončí to v nějaké konzoli. Kamrádovi po telefonu jsem přečetl co mi to píše a on mi řekl, že pravděpodobně budu muset mechaniku standartně z xubuntu odebrat, ať ji linux při stratu nehledá. Ale už mi neřek jak! Standartní příkazy "umount" a "eject" sice provedou co mají, ale problém je, že mechanika je v systému někde zapsaná a já nevím co s tím.  ??? :-[
« Poslední změna: 21 Května 2008, 14:56:41 od Petr 'Merlin' Vaněček »

cz7asm

• Aktivní člen
  • *
Re: Problém s odpojenou mechanikou
« Odpověď #1 kdy: 16 Května 2008, 06:25:56 »
Je to zvlastni... podle me by se to tak chovat nemelo. Ale to co hledas je soubor /etc/fstab kde je nastaveno defaultni mount pro vsechny disky a mechaniky. Muj radek s mechanikou vypada takhle:
Kód: [Vybrat]
/dev/scd0       /media/cdrom0   udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0       0
takze ho odstran a uvidis co bude nasledovat...

servacek

• Návštěvník
Re: Problém s odpojenou mechanikou
« Odpověď #2 kdy: 21 Května 2008, 14:26:49 »
Děkuji za radu, ale mezitím jsem jsem zjistil, že si xubuntu nejak nerozumí ještě s mojí síťovou kartou 10Mbit a nemá drivery pro zvukovku. Zkusil PuppyLinux a tam se vyřešily problémy se síťovkou i s mechanikou.  :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.