Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace Ubuntu do windows jako aplikaci  (Přečteno 2439 krát)

fioler4

• Návštěvník
Instalace Ubuntu do windows jako aplikaci
« kdy: 15 Května 2008, 12:31:03 »
Potřeboval bych poradit. Má dcera má kamarádku, která by hrozně chtěla kubuntu, ale bohužel její PC je naprosto linuxovzdorné. Ani za nic nejde rozdělit disk a systém nainstalovat. Jako jisté řešení mě napadlo WUFU, tedy instalace ubuntu jako aplikace do windows, ale nevím jaké jsou s tím zkušenosti. Nerad bych jí odradil rychlostí systému, apod.

ufaak

• Závislák
Re: Instalace Ubuntu do windows jako aplikaci
« Odpověď #1 kdy: 15 Května 2008, 12:38:32 »
WUBI samozrejme je jednou z moznosti, nicmene takto nainstalovany system neni "to prave orechove..." System bude pomalejsi nez pri klasicke instalaci, hrozi realne poskozeni systemu, protoze se nachazi na stejnem disku jako Windows.
Doporucuji ve Windows provest defragmentaci a pote spustit instalaci Ubuntu nabootovanim z LiveCD.

Pekny navod nejen na instalaci je k dispozici napr. na strance http://wiki.ubuntu.cz/Uživatelská%20příručka

Je to vynikajícím způsobem zpracovaná příručka, je dostupná ve formátu PDF.
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
« Odpověď #2 kdy: 15 Května 2008, 13:05:21 »
může zkusit andlinux, což je odnož colinuxu s ubuntu (tzn. linux skutečně běží ve windows jako aplikace) - ale nemůže od toho čekat to co od plnohodnotné instalace..

http://www.andlinux.org/

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #3 kdy: 15 Května 2008, 13:09:19 »
zkuste jinou distribuci .. GNU/Linux != "Ubuntu only" .. za sebe doporucuju openSuSE, coz mi v soucasne dobe pripada jako jedna z "nejprofesionalnejsich" distribuci k mani ..

fioler4

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 15 Května 2008, 15:08:18 »
Děkuji za odpovědi. Ta holka je puberťačka, která chce všechno mít hned :P a jak se někde něco zasekne, tak ztrácí trpělivost. Wufu mě připadalo pro takovéhle lidi ideální. Škoda, že se to nedá používat plnohodnotně. Nejraději bych to vyzkoušel sám, ale nemám momentálně k dispozici windows (snad jen ve virtualboxu). Myšlenka Wufu je ale super - bylo by pěkné, kdyby dokázaly existovat 2 systémy na jednom disku bez rozdělení.

ufaak

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 15 Května 2008, 15:11:24 »
jen pro uplnost, je to WUBI ;) ne Wufu :)
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.