Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Freecom DVB-T USB Stick  (Přečteno 2567 krát)

Petr Odut

• Aktivní člen
  • *
Freecom DVB-T USB Stick
« kdy: 11 Července 2006, 00:57:33 »
Dobrý den,

četl jsem na internetu, že s touto kartou nejsou pod linuxem problémy, jenže jsem se zároveň dočetl, že karta vyžaduje DirectX 9.0, což moje grafická karta (Ati Mobility Radeon 9000) nepodporuje.

Nemáte někdo zkušenosti, jestli tuner funguje i s touto grafickou kartou?

Robert

• Stálý člen
  • **
Freecom DVB-T USB Stick
« Odpověď #1 kdy: 11 Července 2006, 09:27:15 »
jestli funguje s linuxem, tak se určitě po DX9 shánět nebude :-)

Petr Odut

• Aktivní člen
  • *
Freecom DVB-T USB Stick
« Odpověď #2 kdy: 11 Července 2006, 13:29:44 »
tak to mě jasné, vzpomínám si ale, že DX9 bylo celkem přelomové vydání a spousta starších karet je nepodporovala (včetně mé karty).

I když, digitální vysílání je vlastně MPEG-2, a to si myslím, že Radeon 9000 zvládá (DVD přehrává bez problému).

Ještě počkám pár měsíců (až se do naší lokace dostane digitální vysílání) a pak sem napíšu, jak to funguje ;-)

Robert

• Stálý člen
  • **
Freecom DVB-T USB Stick
« Odpověď #3 kdy: 11 Července 2006, 13:48:37 »
jinak ty usb prckové jsou extrémně citlivé na rušeníé signálu ... v bytovce kde lidi používaj různý bezdrátový telefony a autíčka na vysílačku to občas docela vadí ...

Petr Odut

• Aktivní člen
  • *
Freecom DVB-T USB Stick
« Odpověď #4 kdy: 11 Července 2006, 15:20:10 »
U tohoto kousku jsem se dočel, že má dobrý příjem, navíc je dodáván s externí anténou.

Docela se mi líbilo, že v Linuxu je prý o dost lepší obraz a taky že originální ovladače a software pro Windows jsou celkem k ničemu. Myslím, že v linuxu s Kaffeine nebo Klear to bude skvělá volba.

Tady je recenze (anglicky): http://www.dvhardware.net/review82_freecom_dvb-t.html

eNDe

• Návštěvník
Freecom DVB-T USB Stick
« Odpověď #5 kdy: 12 Září 2006, 15:43:39 »
Me by zajimalo jak to sprovoznit, protoze ve vypisu dmesg je ale kaffein rika ze nic nevidi.

Asi budu muset cist wiki. Jestli nekdo mate nejake easy help sem s nim

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.