Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak kompletně zálohovat Ubuntu?  (Přečteno 3138 krát)

neveceral

• Aktivní člen
  • *
Jak kompletně zálohovat Ubuntu?
« kdy: 11 Července 2006, 08:52:54 »
Dobrý den,
konečně se mi podařilo plně rozchodit vše potřebné v Ubuntu a než se jako nováček konečně vrhnu do experimentování a dalších pokusů a hlavně fatálních omylů, chtěl bych si kompletně zazálohovat ubuntu, abych je mohl v případě jakýchkoli problémů jednoduše obnovit a vrátit se tak zpět do původního funkčního stavu.
První, co mě napadlo, bylo zkopírovat  celý ubuntu oddíl pod WXP, ale to se nezdařilo kvůli potížím s právy, nevím proč?
Není nějaká jiná funkční možnost? Již při nastavování a instalaci HW se mi párkrát podařilo cosi zbabrat natolik, že ubuntu ani nenabootovalo a musel jsem je smazat a začít znovu, takže kompletní záloha by se mi jistě hodila. Existuje nějaký program s jednoduchým zálohováním a ještě jednodušší obnovou?
Díky
« Poslední změna: 27 Října 2007, 19:38:52 od Anna Taliánová »

zigi

• Aktivní člen
  • *
Jak kompletně zálohovat ubuntu?
« Odpověď #1 kdy: 11 Července 2006, 13:44:57 »
doporucuji si udelat image daneho disku a pote vypalit na DVD

pomoci:
Ghost od Symantecu
Ghost for linux
..:: be free - use kubuntu ::..

neveceral

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 11 Července 2006, 14:09:38 »
Díky, Ghost for Linux vypadá docela dobře, ale neexistuje ještě něco jiného více nováčkovského, třeba přímo pro či v ubuntu?

amsys

• Host
« Odpověď #3 kdy: 11 Července 2006, 16:20:36 »
postup zálohy v anglickém jazyce:
http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=35087

neveceral

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 11 Července 2006, 16:58:10 »
Děkuji, hezký návod až na to, že je pro mne nepoužitelný, protože vyžaduje, aby naběhl Linux, což se mi neustále nedaří, jelikož mi laboruje wifi, která vždy způsobí totální kousnutí bootu, když ji před vypnutím počítače nezakáži :-(.
« Poslední změna: 27 Října 2007, 19:39:14 od Anna Taliánová »

Jere

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 11 Července 2006, 17:28:54 »
Jestli ti jde o to zachranit konfiguracni soubory atd., tak zkus nejake Live CD. Nebo jestli mas nainstalovane i Windows, pomuze ti treba utilitka Explore2FS. Pripadne ovladace Ext2Fsd
« Poslední změna: 27 Října 2007, 19:39:27 od Anna Taliánová »

neveceral

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 11 Července 2006, 17:55:45 »
to jsem si původně myslel, že prostě vše (celou partition) zkopíruju pod WXP přes tu utilitu, ale nechci mi to dát práva a vůbec neExplore2FSvím proč...

PacholeK

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 11 Července 2006, 18:11:54 »
tak namountuj home jako dalsi partition

radin

• Host
« Odpověď #8 kdy: 29 Listopadu 2006, 11:27:33 »
Sice "Out of date", ale treba se to nekomu bude hodit (hlavne tem zacinajicim, jeste ne zcela "zatvrzelym" linuxakum). Nahodou se mi dostalo do rukou "Live CD Windows XP". Ano, i pres nevuli MS to existuje, pro neznale: jmenuje se to Bart PB (staci zagooglit) a jsou to vlastne minimalizovana WXP, spustitelna primo z CD. Pri tvorbe tohoto CD si muzete vybrat SW, ktery na nej umistite. No a na tom mem je mj. Norton Ghost a to mi stacilo k tomu, abych udelal zalohy vsech moznych konfiguraci a systemu (widle, ubuntu, mandriva....) z PC i NB. Prosim linuxovou komunitu, aby mne nebila do hlavy. Ale proc nevyuzit konkurence, kdyz dela presne to, co potrebuji?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.