Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s automatickým spouštěním aplikací po přihlášení (Gnome) HH [vyřešeno]  (Přečteno 3462 krát)

Jere

• Stálý člen
  • **
V Systém -> Volby -> Sezení mám zadané spouštění Task Coach taskcoach.py, zkoušel jsem i taskcoach.py %f.
Problém je v tom, že aplikace se po přihlášení velmi často nespustí.
Navíc si myslím, že to není problém přímo TaskCoach, protože dřív to samé dělalo Kopete, které jsem také ručně přidával... Zajímavé je, že po přidání TaskCoach se již Kopete spouští bez problémů...

Takže otázka zní: Netušíte, v čem by mohl být problém? Je nějaká jiná možnost, jak spouštět aplikace po přihlášení uživatele?

Ukázka xsession-errors.txt po jednom z neúspěšných spuštění.

Díky
« Poslední změna: 22 Května 2008, 15:50:31 od Anna Taliánová »

c4pp4

• Aktivní člen
  • *
Nemá tam bejt náhodou tohle? (na začátku je tečka):
./usr/bin/taskcoach.py
a nebo ještě mě napadlo:
python /usr/bin/taskcoach.py
« Poslední změna: 17 Května 2008, 01:40:24 od c4pp4 »
IBM/Lenovo ThinkPad R61i [8932-9ZG / NF09ZCV]
Ubuntu 12.04 MATE 1.6 [plná podpora hardware]

ubuntu luky

• Host
jo pokud je v tom skriptu na prvnim radku toto

#!/usr/bin/env python

pak to staci spustit jak rika predchozi prispevek jinak taky treba

python skript.py

ale mozna ze se to nespusti proto, ze ten pozadavek na spusteni prijde driv nez pozadavek na spusteni pythonu, respektive treba python nekdy najede pozdejc
« Poslední změna: 17 Května 2008, 01:38:01 od ubuntu luky »

Jere

• Stálý člen
  • **
Bohuzel tohle nezabralo. Zase se to nespousti.

Neexistuje teda jiny spolehlivejsi zpusob, jak spoustet aplikace po prihlaseni?

emil54

• Host
Bohuzel tohle nezabralo. Zase se to nespousti.

Neexistuje teda jiny spolehlivejsi zpusob, jak spoustet aplikace po prihlaseni?
Pokud by to bylo v tom, ze se pokousi spustit driv, nezli python, zkus do toho scriptu pridat jako prvni instrukci
Kód: [Vybrat]
sleep 35pozdrzi to beh scriptu o 35s (nebo kolik tam das) a mezitim se python probere k zivotu

Jere

• Stálý člen
  • **
Pokud by to bylo v tom, ze se pokousi spustit driv, nezli python, zkus do toho scriptu pridat jako prvni instrukci
sleep 35pozdrzi to beh scriptu o 35s (nebo kolik tam das) a mezitim se python probere k zivotu

Do kterého skriptu? Předpokládám, že do toho, který má na starosti spuštění aplikací po přihlášení.... kde ho najdu? :-)
« Poslední změna: 20 Května 2008, 21:56:59 od Anna Taliánová »

emil54

• Host
Do kterého skriptu? Předpokládám, že do toho, který má na starosti spuštění aplikací po přihlášení.... kde ho najdu? :-)
Ne, sorry, nejak jsem zazdil, ze jde o python script, tam je sice funkce sleep taky, ale neznam syntax.
Ale napis si kratkej scriptik, ze kteryho si muzes pak poustet se zpozdenim cokoli, takze i ten "python /usr/bin/taskcoach.py"
Mohlo by to vypadat treba takhle:
#/bin/sh

sleep 30

uloz to treba jako ~/.po_startu.sh a zmen tomu atributy aby to slo pustit
chmod 755 .conky_start.sha hod to do programu po startu. Spusti se to nekdy behem nabihani systemu, ale pocka to 30 sekund a az pak to pusti ten tvuj script

Resilo se to tu uz vickrat, napr. tady: http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=18355.msg151018#msg151018 v souvislosti s pousteni Conky

Jere

• Stálý člen
  • **
Bohuzel to nepomohlo.

Ale kdyz jsem zkusil nechat spoustet tenhle skript a zaroven zapnul puvodni prikaz (python /usr/bin/taskcoach.py), tak to najednou funguje. Takze se splnilo moje podezreni, ktere jsem v prvnim prispevku naznacoval - Gnome (mi) proste nespousti posledni prikaz.
Kazdopadne je to timto siditkem vyreseno :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.