Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nejde nainstalovat Totem [vyřešeno]  (Přečteno 3560 krát)

Andrij

• Návštěvník
nejde nainstalovat Totem [vyřešeno]
« kdy: 17 Května 2008, 15:34:09 »
Přejí hezký den,

vyskytl se u mě problém, a to nejprve ten, že se mi sekali všechny přehrávače při přehrávání filmů a písníček, stejné to bylo i na youtube či stream. Buď vypadl zvuk nebo pole bylo černé. Po různých úpravách a instalaci balíků byl výsledek stejný a tak sem si řek, že odinstaluji kompletně totem, což sem udělal v Synapticu. Když sem ale zase znova chtěl nainstalovat Totem, psal mi, že závisí na ostatních balicích. V Synapticu jsem chtěl nejprve přidat libtotem-plparser10, ale zobrazilo se mi tahle tabůlka:

Citace
Could not mark all packages for installation or upgrade

The following packages have unresolvable dependencies. Make sure that all required repositories are added and enabled in the preferences.

Citace
libtotem-plparser10:
  Závisí na: libcamel1.2-11 (>=2.22.1.1) but 2.22.1-0ubuntu2.1 is to be installed
  Závisí na: libedataserver1.2-9 (>=2.22.1.1) but 2.22.1-0ubuntu2.1 is to be installed

Přitom libcamel1.2-11 a libedataserver1.2-9 mám už nainstalovány. Taky mi to nešlo i v terminálu:

Citace
sav@kompik:~$ sudo apt-get install libtotem-plparser10
Čtu seznamy balíků... Hotovo
Vytvářím strom závislostí       
Reading state information... Hotovo
Některé balíky nemohly být instalovány. To může znamenat, že požadujete
nemožnou situaci, nebo, pokud používáte nestabilní distribuci, že
vyžadované balíky ještě nebyly vytvořeny nebo přesunuty z Příchozí fronty.

Protože jste požádali pouze o jednoduchou operaci, je téměř jisté, že
balík není instalovatelný a měl byste o tom zaslat hlášení o chybě
(bug report).
Následující informace vám mohou pomoci vyřešit tuto situaci:

Následující balíky mají nesplněné závislosti:
  libtotem-plparser10: Závisí na: libcamel1.2-11 (>= 2.22.1.1) ale 2.22.1-0ubuntu2.1 se bude instalovat
                       Závisí na: libedataserver1.2-9 (>= 2.22.1.1) ale 2.22.1-0ubuntu2.1 se bude instalovat
E: Poškozené balíky

Děkuji za případnou pomoc a budu vděčný za každou užitečnou odpověď!
« Poslední změna: 22 Května 2008, 08:43:39 od Tomáš Pikálek »

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
Re: nejde nainstalovat Totem
« Odpověď #1 kdy: 17 Května 2008, 17:09:07 »
Zřejmě chyba v závislostech, taky mi kvůli nim nejde aktualizovat. Pokud na to nějak moc nespěcháte, počkejte pár dní, než to opraví. Nebo zkuste přepnout na hlavní zrcadlo, třeba už je to na něm opraveno.

peedee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 17 Května 2008, 17:12:38 »
mam ten samy problem:(

peedee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 17 Května 2008, 17:16:17 »
mam ten samy problem:(

tak ted se to chytlo z hlavniho serveru :) diky

Andrij

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 17 Května 2008, 17:22:24 »
Děkuji za odezvu, snad to pomůže při aktualizaci..jinak jsem vletěl ještě víc, že se mi nezobrazuje (ani po restartu) horní a dolní lišta, něco jsem asi odebral navíc, asi budu muset nainstalovat celý systém znova..

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 17 Května 2008, 17:35:07 »
zkus jen spustit program gnome-panel
« Poslední změna: 17 Května 2008, 17:39:19 od kkaarreell »

peedee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 17 Května 2008, 17:38:46 »
Děkuji za odezvu, snad to pomůže při aktualizaci..jinak jsem vletěl ještě víc, že se mi nezobrazuje (ani po restartu) horní a dolní lišta, něco jsem asi odebral navíc, asi budu muset nainstalovat celý systém znova..

mas nainstalovany gnome-panel ?

Andrij

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 17 Května 2008, 17:43:29 »
Je to už trochu offtopic, ale teďka vůbec nemám ovládací lištu s "Aplikace", "Místa", "Systém", časem aj. Nemám ani dolní lištu, na kterou se minimalizují okna  ??? . Takže vůbec nemůžu s tím nic dělat. Zkusil jsem zavést novou instalaci z CD-ROMu, ale prostě ho ignorovalo i když CD-ROM byl na prvním místě. Píšu teďka z jiného kompu. Jak odinstalovat takhle Linux? Ani nemám disk s Windowsy.

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #8 kdy: 17 Května 2008, 17:51:13 »

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 17 Května 2008, 17:54:02 »
a proc bys to odinstalovaval, kdyz ani nemas, co jineho nainstalovat? Proste ten system preinstaluj a nebo ho preinstalujes tim, co se rozhodnes na ten pocitac instalovat priste?

funguje treba Alt+F2 na spusteni aplikace? tam muzes spustit treba gnome-terminal ci xterm.

Andrij

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 17 Května 2008, 17:56:20 »
Ano, já rozumím, ale kéž by to byl zrovna tento problém. Pravý problém je ten, že tam žádný panel tam už není! Prostě dělal jsem nějaké úpravy, počítač vypnul, šel pryč, potom jsem se vrátil, zapnul počítač a od té doby tam není vůbec žádná lišta či panel..je tam prostě prázdno..pozadí. A na ploše disky a nějaký písničky, to je vše. To znamená, že jsem úplně odříznutej od kterékoliv úpravy systému..co s tím?

Ne, kombinace F2 a Alt nefunguje.

No chci tam nainstalovat zase Ubuntu 8.04, ale nezpouští se mi to z mechaniky. Ani z plochy již existujícího systému.
« Poslední změna: 17 Května 2008, 18:01:26 od Andrij »

peedee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 17 Května 2008, 18:03:06 »
tady jsem pred casem resil neco podobnyho, snad to pomuze.. http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=22579.0

Andrij

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 21 Května 2008, 22:04:45 »
Děkuji vám všem za odpovědi, systém jsem nakonec přeinstaloval. Chyba byla v tom, že jsem něco důležitého odinstaloval při pokusech a tak e to nezobrazovalo.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.