Jde o to, cemu rikas kvalitni navigace. Akcelerometr muze byt pouzit pro odhad smeru a vzdalenosti pohybu na kratkych vzdalenostech (nekolik metru max) a to by jeste telefon samotny mel udrzovat stalou orientaci (treba ve stojanu, pred sebou vodorovne v dlani,..). Presnejsi urceni pozice (na mape) ti nezajisti, neb stejne nikdy nevis (diky presnosti GPS), kde presne se nachazis (tj. presunul jsi se o dva metry z "nevim presne kde jsem" do "ani ted nevim presne kde jsem"). A informace, ze jsem se s telefonem u ucha otocil o 90 stupnu vpravo mi pro navigaci nijak prevratna neprijde.
Hledal jsem na internetu na co treba vyuziva akcelerometr iPhone a narazil jsem na dve "uzitecne" veci:
- otaceni obrazu podle natoceni telefonu (ale na to akcelerometr neni potreba)
- vypnuti displeje kdyz prijmu hovor a dam telefon k uchu (podle pohybu rozpozna ten smer pohybu k hlave, snad)
No ale jak rikas, herni vyuziti tu je (viz iPhone). Uplne vidim implementaci te oblibene hry, kdy naklopenim krabicky pohybujes kulickou, jez ma proklickovat mezi dirami az do branky (ci do stredu bludiste). :-)
Nicmene ma predchozi veta "takze nic uzitecneho" byla tak trochu ironie a treba budu nakonec prijemne prekvapen, aspon bych si to pral. Jak uz jsem rekl, libil by se mi vic barometr (pro ktery ale zase treba nemaji vyuziti ostatni), ale jak koukam, tak je ve wish listu.