Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Chybí grafické prostředí - Ubuntu na USB flash disku  (Přečteno 1302 krát)

Cobras

• Návštěvník
Chybí grafické prostředí - Ubuntu na USB flash disku
« kdy: 18 Května 2008, 13:29:19 »
Zdravím všechny

Mám takovou prosbu, jsem začátečník a napadla mne jedna věc. Nic jsem nestudoval, ale bylo mi jasné že Linux jde nainstalovat i na flash DISk a tak jsem začal zkoušet různé instalace linuxů. Třeba SUSE po instalaci na USB je stabilní, ale Ubuntu po instalaci na flash má problém, že se mi nezobrazí prostředí. Dělal jsem vše jak má být (sice jsem to nevěděl, ale když mi to nechtělo ungovat tak jsem začal hledat návody) a opravdu, všechno co jsem měl udělat jsem udělal. Ale vždy to skončí tím, že zadám jméno uživatele heslo a konec: mám jen pozadí a to ještě bez toho ptáčka, asi je to nějaká volavka :D No a nemohu nic dělat - poradí mi někdo co s tím ?? O tenhle systém moc stojím, ale mrzí mne, že prostě se nemohu hnout dál.
Ještě jedna věc - možná chybí prostředí KDE, ale to nevím jistě. Můžete mi prosím pomoct ??
« Poslední změna: 19 Května 2008, 13:15:18 od Anna Taliánová »

WorshipJozin

• Aktivní člen
  • *
Re: Chybí grafické prostředí
« Odpověď #1 kdy: 18 Května 2008, 16:14:15 »
Než ti někdo poskytne opravdu relevantní odpověď (já bohužel zatím žádný systém na flesku neinstaloval), tak ti zkusím navrhnout: Což takhle zkusit nainstalovat Volavku normálně na disk? ;) Je nás už docela hodně, kdo jsme s ní spokojení.
« Poslední změna: 19 Května 2008, 13:15:43 od Anna Taliánová »
ASUS F3KA: AMD Turion 64 X2 TL60 @ 2 GHz, 1 GB RAM, ATI Radeon HD 2600, HDD 160 GB, Ubuntu 8.04 Hardy Heron

Cobras

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 18 Května 2008, 16:28:21 »
No tak to bych nerad, já to potřebuju kvůli netu, mám služ notebook, ale nemohu ho mít na net tak chci wifi na svém systému a mediu. Aby to nebylo vidět na HDD

WorshipJozin

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 18 Května 2008, 16:30:37 »
A co live CD ve spojení s flashkou na případné ukládání dat? Taky použitelné, když jsem byl nedávno u táty, úplně jsem si s tím vystačil a aspoň jsem nemusel lézt do Widlí - i když já vím, to aby člověk pořád nastavoval Pidgina a další programy...

No nic, asi nezbude, než počkat, co poradí někdo zkušenější.
ASUS F3KA: AMD Turion 64 X2 TL60 @ 2 GHz, 1 GB RAM, ATI Radeon HD 2600, HDD 160 GB, Ubuntu 8.04 Hardy Heron

Cobras

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 18 Května 2008, 17:02:49 »
Jo ale já nejsem linuxař a kdyby s tím někdo pomohl to udělat tak samozřejmě mě to bude stačit.
« Poslední změna: 19 Května 2008, 13:16:38 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.