Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Neviem sa pripojit na internet  (Přečteno 3517 krát)

dharmah

• Návštěvník
Neviem sa pripojit na internet
« kdy: 19 Května 2008, 06:36:52 »
Mam windows a instaloval som si Wubi cez to mi stiahlo najnovsie Ubuntu a nainstaloval som ho na novo vytvoreny disk.Pri spusteni pc si vyberam windows alebo ubuntu. Problem je ze neviem sa pripojit na internet. Prosim neodvolavajte ma na wikiununtu.To som si uz precital, vraj na to treba program KPPP ktory je vraj v zakladnej vybave ubuntu. To nieje pravda!!!! Je sice v ponuke programov ale nie nainstalovany.Na to potrebujem pripojenie na internet. a som ako v zacarovanom kruhu. Nasiel som program KPPP na internete ale je na striahnutie KPPP i386, KPPP amd64 a KPPP power PC. Ani jeden nieje kompatibilny a nejde instalovat!!!! co mam robit. Ak mi nik neporadi zanevriem na Ubuntu a odinsalujem ho.

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
Re: Neviem sa pripojit na internet
« Odpověď #1 kdy: 19 Května 2008, 07:21:12 »
KPPP je program pro KDE, nikoliv pro Gnome a popravdě netuším, zda je v KDE ihned po čisté instalaci. V gnome se využívá gnome-ppp, které jak jsem zjistil také není výchozí součástí systému (8.04). Ovšem co je na wiki uvedené jsou další programy jako je wvdialconf nebo wvdial, které už součástí systému jsou viz. zde
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Michal Kocián

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 19 Května 2008, 10:08:23 »
Pošli nám výpisy příkazů

Vypíše nastavení sítě:
Kód: [Vybrat]
ifconfig
Vypíše jaký máš v pc síťový hardware:
lshw -C network
Ještě doplním:
Nastavení sítí najdeš v Systém -> Administrace -> Sítě   (Předpokládám, že máš Gnome)

Restartování sítě
sudo /etc/init.d/networking restart
« Poslední změna: 19 Května 2008, 10:52:53 od Michal Kocián »
Asus A6M - Ubuntu 9.04

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
« Odpověď #3 kdy: 19 Května 2008, 13:13:03 »
Ak mi nik neporadi zanevriem na Ubuntu a odinsalujem ho.

Sorry za OT, ale tohle je jako pokoušet se vyloupit banku s výkřikem "Pokud mi nedáte peníze, tak se zastřelím" :)

Michal Kocián

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 19 Května 2008, 13:15:51 »
dharmah: No to je ... už podle toho mám dojem, že to nemyslí s Ubuntu tak vážně a za chvíli se vrátí zpátky k Mrkvosoftu.
Asus A6M - Ubuntu 9.04

Vivan

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 20 Května 2008, 11:31:44 »
Všetky bežné sieťové protokoly sú predca okamžite k dispozícii v základnej inštalácii.
Otázka je teda nesprávna, mal napísať aký typ pripojenia to je a teda vlastne
aký protokol potrebuje.

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #6 kdy: 20 Května 2008, 11:54:29 »
Vivan: podle toho, co psal bych tušil, že se jedná o vytáčené připojení pomocí modemu.
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

dharmah

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 24 Května 2008, 01:30:56 »
Upresnim to.Mam mobil a mam v nom internet cez mobilneho operatora a osahuje to aj modem. vsetky nastavenia som si mi urobilo automaticky cez program PC suite for smarphone. Ale na ubuntu ziaden pc suite nieje.To je v poriadku ze su tu programy podobne pc suite. Ale ved na to aby rozpoznalo mobil pripojeny cez usb potrebujem predsa drivery-ovladace. Ked pripojim mobil na ubuntu tak nic nevidim.Ten program sa nechova nijak.

Jan__

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 02 Června 2008, 19:09:11 »
Skus toto: http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=21124.0 fungujem takto uz par mesiacov ked nie som doma.
Ubuntu  12.04 [prostredie gnome]  

MB: MSI P55M-GD45, CPU: Intel core i5-760, Grafika: GTX 560 Ti , HDD:  2x HDD Seagate Barracuda 500GB a 250GB, RAM: 12 GB, Monitor - EIZO 20" S2001W Pomer 16:10

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.