Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Anketa

Přejdete (popř. přešli jste) na jinou linuxovou distribuci?

ano, určitě
41 (27.5%)
několikrát jsem o tom už přemýšlel(a)
51 (34.2%)
nevím (zatím nevím)
14 (9.4%)
jednou mne to napadlo, ale zavrhl(a) jsem to
13 (8.7%)
ne, neuvažuji o tom
30 (20.1%)

Celkem hlasů: 133

Autor Téma: Přechod na jinou linuxovou distribuci  (Přečteno 74699 krát)

cinan

Re: Přechod na jinou linuxovou distribuci
« Odpověď #275 kdy: 04 Července 2008, 11:14:16 »
openSuse smrdi. Je pomale, postavene na RPM balikoch, a zaklada si na grafickej konfiguracii. Co horsie sa da cakat od takeho distra? :-P
Blog-zapisky: http://blog.cinan.sk/

qUAKER

• Host
« Odpověď #276 kdy: 04 Července 2008, 11:28:58 »
openSuse smrdi. Je pomale, postavene na RPM balikoch, a zaklada si na grafickej konfiguracii. Co horsie sa da cakat od takeho distra? :-P

já myslím, že opensuse je v pohodě distro, ale přecházet na něco jiného se mi nechce, když jsem spokojený s tím co mám

Pavel Půlpán

« Odpověď #277 kdy: 04 Července 2008, 11:30:55 »
4cinan: Dobře ti radím, aby jsi pro příště podobnou hantýrku vynechal. Příspěvek necháme, ale jestli z toho něco vznikne, poneseš si následky. ;)
« Poslední změna: 04 Července 2008, 11:59:54 od Pavel Půlpán »

JohnyN

• Host
« Odpověď #278 kdy: 04 Července 2008, 11:58:46 »
Je pomale, postavene na RPM balikoch, a zaklada si na grafickej konfiguracii. Co horsie sa da cakat od takeho distra? :-P

Zdravím.
K vášmu príspevku.. neviem, sám používam distro založené na grafickej konfigurácii a tiež používajúce RPM balíky. Aj keď to nie je OpenSuSE ale Mandriva. Avšak ak grafické klikátka fungujú, veľmi ľahko si na to zvyknete.. rovnako RPM má svoje zápory, ale aj klady.. dovolím si tvrdiť, že je rovnako dobré ako apt. Je to skôr o zvyku, ak si na to zvyknete, zrazu vám to v debiane chýba a ste lenivý nastavovať napr. sambu cez konfiguráky  :D

A, samozrejme, Hardyho mám tiež na druhom disku ako minoritný systém  ;)

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #279 kdy: 04 Července 2008, 12:05:02 »
<< huh. rofl.
ad.1) s/zaklada si na grafickej konfiguracii/obsahuje take nastroje pro grafickou konfiguraci/

cinan

« Odpověď #280 kdy: 04 Července 2008, 12:18:49 »
skus porovnat manualnu konfiguraciu konfigov napr. na opensuse a napr. na arch/gentoo. Ale niekomu to moze vyhovovat, zvlast zaciatocnikom, alebo pokrocilym, ktori su lenivejsi.

Pavel Půlpán

« Odpověď #281 kdy: 04 Července 2008, 12:26:21 »
Porovnáváš dva nesrovnávatelné přístupy distribucí. ;)

Jako je easy-to-use pro někoho jediným řešením, tak je pro druhého do-it-yourself jediným řešením.

Je to akorát žabomyší válka o tom, co je lepší. Každý je svého štěstí strůjcem a tak by to taky mělo zůstat. Nelíbí se ti jeden přístup, používej druhý. Nelíbí se ti ani ten druhý, vytvoř si svůj vlastní.

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #282 kdy: 04 Července 2008, 12:26:46 »
skus porovnat manualnu konfiguraciu konfigov napr. na opensuse a napr. na arch/gentoo. Ale niekomu to moze vyhovovat, zvlast zaciatocnikom, alebo pokrocilym, ktori su lenivejsi.
<< drahy cinane, budes se divit, ale je AFAIK stejna :D

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #283 kdy: 04 Července 2008, 12:27:33 »
4kanec << manualni konfigurace konfiguraku stejneho baliku v ruznych distribuci je AFAIK stejna..

Pavel Půlpán

« Odpověď #284 kdy: 04 Července 2008, 12:28:36 »
Správně. Akorát jde o to, jak jsou ty konfiguráky přehledný. ;)

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #285 kdy: 04 Července 2008, 12:32:42 »
<< zavisi na balikari/developerovi, jak okomentuje .conf daneho programu .. nepripada mi ale na druhou stranu prehlednej konfigurak, kterej obsahuje romanek ^# a ve skutecnosti se sklada ze 3 radku, ktere se v realu naparsujou. takovy konfigurak pak ::

mv xx.conf xx.conf.bckp
cat xx.conf.bckp | egrep -v '^#|^$' >xx.conf

cinan

« Odpověď #286 kdy: 04 Července 2008, 12:35:22 »

Jako je easy-to-use pro někoho jediným řešením, tak je pro druhého do-it-yourself jediným řešením.

Je to akorát žabomyší válka o tom, co je lepší. Každý je svého štěstí strůjcem a tak by to taky mělo zůstat. Nelíbí se ti jeden přístup, používej druhý. Nelíbí se ti ani ten druhý, vytvoř si svůj vlastní.
no ved to je samozrejme, ze kazdy si vyberie to najvhodnejsie pre seba, len som napisal moj pohlad na opensuse, nic viac. Nikomu opensuse ani ine distro nenutim, ani nikoho od nicoho neodhovaram, nech si kazdy utvori vlastny obraz.
A preco by nemohli byt neprovnavatelne?
V celku mi prave o to ide.

Pavel Půlpán

« Odpověď #287 kdy: 04 Července 2008, 12:42:39 »
Protože to srovnávání je v 99% obyčejný slovíčkaření a to nikam nevede... ;)

Pavel Půlpán

« Odpověď #288 kdy: 04 Července 2008, 12:44:18 »
mv xx.conf xx.conf.bckp
cat xx.conf.bckp | egrep -v '^#|^$' >xx.conf

Zajímavá metoda. Mě ty komentáře nevaděj, sám když něco dělám, tak komentuju kde se dá. Protože když to pak na 14 dní odložím (v mém případě jsou dny aj týdny), nevěděl bych která bije. I když chápu, všeho moc škodí. ;)

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #289 kdy: 04 Července 2008, 13:18:34 »
Protože to srovnávání je v 99% obyčejný slovíčkaření a to nikam nevede... ;)
<< s/slovickareni/krkani/

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #290 kdy: 04 Července 2008, 13:25:51 »

Tak tak.Zlate slova - prasiatko zase nesklamalo...

Vsak je ta pestrost krasna, nie? Uz to vidim, ako sa v lete na zraze ZuzanoMintoGentacky ozereme a chlapci z Ubuntackych radov pridaju, aby s nami nestratili krok. ;D ;D
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Pavel Půlpán

« Odpověď #291 kdy: 04 Července 2008, 13:28:54 »
4ntz:
<< s/krkani/zvraceni
// zahrajem si slovní fotbal? :D

4hase:
O tom nepochybuju... :D

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
« Odpověď #292 kdy: 04 Července 2008, 13:31:44 »
Vsak je ta pestrost krasna, nie? Uz to vidim, ako sa v lete na zraze ZuzanoMintoGentacky ozereme a chlapci z Ubuntackych radov pridaju, aby s nami nestratili krok. ;D ;D

A pár piv/fernetů po bratrském připití si na přátelství mezi distribucemi se rozhoří ta pravá bitka, ve které bude každý se zapáleným pohledem, uraženou sklenicí či židlí v ruce a ohněm v srdci bránit čest Té Jediné Pravé distribuce proti Těm nečistým heretikům/jinověrcům až do posledního dechu... A ti co zbydou se pobijí o to jestli 32 nebo 64 bit a jestli Firefox nebo Operu v KDE či Gnome...

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #293 kdy: 04 Července 2008, 13:41:25 »

A pár piv/fernetů po bratrském připití si na přátelství mezi distribucemi se rozhoří ta pravá bitka, ve které bude každý se zapáleným pohledem, uraženou sklenicí či židlí v ruce a ohněm v srdci bránit čest Té Jediné Pravé distribuce proti Těm nečistým heretikům/jinověrcům až do posledního dechu... A ti co zbydou se pobijí o to jestli 32 nebo 64 bit a jestli Firefox nebo Operu v KDE či Gnome...

<< vsak prijd. Jednoho cistokrevneho Ubuntaka bychom potrebovali, abychom meli kym zacit :: ja(suse), kanec(gentoo) a hase(mint) ;D

Pavel Půlpán

« Odpověď #294 kdy: 04 Července 2008, 13:42:42 »
Jen aby nás debianisti nepob(l)ili... :D

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
« Odpověď #295 kdy: 04 Července 2008, 13:54:51 »
<< vsak prijd. Jednoho cistokrevneho Ubuntaka bychom potrebovali, abychom meli kym zacit :: ja(suse), kanec(gentoo) a hase(mint) ;D

Jste všichni nevěřící a skončíte v (křemíkovém) Pekle! Jediná pravá je Fedora, protože ji používá Linus!

Jinak kdyby něco bylo v Brně, tak proč ne :)

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #296 kdy: 04 Července 2008, 13:59:11 »

Jste všichni nevěřící a skončíte v (křemíkovém) Pekle! Jediná pravá je Fedora, protože ji používá Linus!

<< ok, fedoristou lze taky zacit v poho ;D .. co kance? nabres ho rypakem, ja mu, posilnen z dojeni malych selat, rozcisnu lebku prazdnym panakem a hase by mu mohl prokousnout treba lytko

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #297 kdy: 04 Července 2008, 14:01:07 »

V Brne to muze byt taky - jako prvni kolo, ale to musime taky prase presvedcit aby docestovalo...Ja su v 2. polovine srpna plne k dispozici.

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #298 kdy: 04 Července 2008, 14:02:23 »
Ntz
to nebudu riskovat - jsem si za velky love konecne nechal udelat korunku...

Pavel Půlpán

« Odpověď #299 kdy: 04 Července 2008, 14:06:59 »
V Brně jsem už letos byl... a nějak mi to tam k srdci nepřirostlo. Dvě hodiny přes centrum. Zlatý Pardubice... ::)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.