Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Anketa

Přejdete (popř. přešli jste) na jinou linuxovou distribuci?

ano, určitě
41 (27.5%)
několikrát jsem o tom už přemýšlel(a)
51 (34.2%)
nevím (zatím nevím)
14 (9.4%)
jednou mne to napadlo, ale zavrhl(a) jsem to
13 (8.7%)
ne, neuvažuji o tom
30 (20.1%)

Celkem hlasů: 133

Autor Téma: Přechod na jinou linuxovou distribuci  (Přečteno 74534 krát)

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
Re: Přechod na jinou linuxovou distribuci
« Odpověď #300 kdy: 04 Července 2008, 14:10:52 »
<< vsak prijd. Jednoho cistokrevneho Ubuntaka bychom potrebovali, abychom meli kym zacit :: ja(suse), kanec(gentoo) a hase(mint) ;D

Jste všichni nevěřící a skončíte v (křemíkovém) Pekle! Jediná pravá je Fedora, protože ji používá Linus!

Jinak kdyby něco bylo v Brně, tak proč ne :)
<< ok, fedoristou lze taky zacit v poho ;D .. co kance? nabres ho rypakem, ja mu, posilnen z dojeni malych selat, rozcisnu lebku prazdnym panakem a hase by mu mohl prokousnout treba lytko

Kanec skončí v omáčce s knedlíkem, ntz bude utlučen plastovým chameleonem a hase umořen deklamací Mezinárodního paktu o občanských a sociálních právech a sovětského občanského zákoníku :)

Hase:
korunka uteče sama
srpen by šel :)

Kanec:
Za dvě hodiny dojdeš z Líšně do Králova pole :)

Pavel Půlpán

« Odpověď #301 kdy: 04 Července 2008, 14:11:59 »
Ale ne autem v pátek odpoledne. ;D

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #302 kdy: 04 Července 2008, 14:13:49 »
Ale ne autem v pátek odpoledne. ;D
S dobrou carou to Brno sjedes za 2 hodiny pesky ;D

Rincewind
korunka ke korunce...a budu mit na mustek ;D
« Poslední změna: 04 Července 2008, 14:15:44 od hase »
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Marvn

• Stálý člen
  • **
  • Take it easy :)
« Odpověď #303 kdy: 04 Července 2008, 15:49:28 »
teda...kouknu na abclinuxu a OpenSuse, kouknu sem a OpenSuse...borti se ma zivotni jistota, ze ubuntaci jsou nejurvanejsi ze vsechn linuxaku :)
mozna by bylo lepsi zkusit udelat podobne forum jako je toto pro opensuse a nez presvedcovat lidi o jeho kvalitach, tak pockat az se o nem presvedci sami...
jinak samozrejme ARCH & KDEmod  8)
Arch Linux x64 (KDE) | KISS  :-*
"Ignorance isn't stupidity, but choosing to remain ignorant is."

fermata

• Aktivní člen
  • *
  • skill: write in C
« Odpověď #304 kdy: 04 Července 2008, 16:38:42 »
kedze sa tieto prazdniny nudim a v Ubuntu sa vrtat nemozem (potrebujem ho na programovanie a surfovanie po nete), asi si nainstalim nejake este nejake ine distro, aby som sa mala s cim hrat... ;)
vcera som skusala liveCD openSUSE 11, polhodinu som sa zorientovavala v tom novom KDE4, ale potom som zistila, ze ide o celkom sympaticke distro...rozhodne nie horsie ako Ubuntu  :)
"A weak coder becomes a strong coder by reading code and writing code - every day, for fun."

Fujitsu Siemens V5505, Intel Core 2 Duo, 1 GB RAM, Intel X3100, Debian Sid/Squeeze LXDE + Ubuntu Intrepid Ibex

JohnyN

• Host
« Odpověď #305 kdy: 04 Července 2008, 23:16:35 »
kedze sa tieto prazdniny nudim a v Ubuntu sa vrtat nemozem (potrebujem ho na programovanie a surfovanie po nete), asi si nainstalim nejake este nejake ine distro, aby som sa mala s cim hrat... ;)
vcera som skusala liveCD openSUSE 11, polhodinu som sa zorientovavala v tom novom KDE4, ale potom som zistila, ze ide o celkom sympaticke distro...rozhodne nie horsie ako Ubuntu  :)

KDE4 som mal už nainštalované v (K)Ubuntu 7.10 aj 8.04 stále sa mi zdá, že je to ešte iba beta.. polovica aplikácii ešte nie je portovaných a vždy skončím s nejakým bugom. Oproti KDE 3.5.9 alebo GNOME 2.22 sa mi KDE4 javí ako veľmi nestabilné..
Fermata, odporúčam ti radšej niečo s GNOME alebo s KDE3.5.x  ;)
Skús OpenSuSE alebo Mandrivu, obidva distrá majú GNOME aj KDE 3.5.9  ;)

honorguard

• Host
« Odpověď #306 kdy: 05 Července 2008, 20:06:17 »
Já jedu už tak 3-4 měsíce na KDE4 (minulý týden jsem přešel na betu 4.1) a nemůžu si stěžovat ;)

col_boggy

• Host
« Odpověď #307 kdy: 06 Července 2008, 14:03:12 »
potřeboval bych poradit - utíkám od ubuntu a nemůžu se rozhodnout mezi SUSE11 a Fedorou9... vezmu do toho KDE4(resp. 4.1b). ubuntu ukončilo svou činnost proto, že se ani s envy nedokázalo vyrovnat s novou graf. kartou, a o zmíněnch dvou distribucích mimo jiné vím, že u nich to i bez grafické akcelerace za něco stojí... díky.

honorguard

• Host
« Odpověď #308 kdy: 06 Července 2008, 14:44:03 »
V tom případě doporučuji zkusit Suse... U Fedory mi nevyhovovalo hodně věcí... gigantickou instalací počínaje, neřešenými bugy konče. Pokud je to co říkal NTZ o SuSE pravda jako že je a pokud ti nevadí EULA, tak doporučuji Open SuSE.

cinan

« Odpověď #309 kdy: 06 Července 2008, 17:24:13 »
Vzhladom na vacsi pocet balikov by som isiel do opensuse, ale fedora mi zas pripada stabilnejsia a mal som na nej menej problemov so zavislostami.
Blog-zapisky: http://blog.cinan.sk/

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #310 kdy: 06 Července 2008, 21:37:11 »
suse ..

Kenji

• Aktivní člen
  • *
    • Ifrit
« Odpověď #311 kdy: 06 Července 2008, 21:43:37 »
S čím hrát? - Gentoo, Sourcemage :) Pokud ne až tak hrát, tak třeba Debian.
*´¨)
¸.·´¸.·´¨)
(¸.·´ (¸.·*´`*·>>>

Pavel Půlpán

« Odpověď #312 kdy: 06 Července 2008, 21:52:19 »
Bo rovnou LFS. 8)

Kenji

• Aktivní člen
  • *
    • Ifrit
« Odpověď #313 kdy: 06 Července 2008, 22:29:13 »
Bo rovnou LFS. 8)
To je už moc velký skok si myslím :D Já se taky jednou rozhodl že to zkusím, došel jsem v té knize až na seznam programů (zdrojáků), které se mají před pokračováním připravit. No a když jsem si prohlédl ten seznam, tak jsem se na to pro jistotu vykašlal :D
Nejlepší zkušenost mám s Debianem, je velmi jednoduchý, ale ne zase pro úplné lamy. Dobrý na server i desktop, velmi stabilní a možnost vybrat si aktuálnost a stabilnost programů a systému. Nejhorší zkušenost mám zatím asi s Ubuntu Hardy Heron a nejvíc teď jsem naladěný na Easybuntu (až vyjde nové, zkrátka jsem zvědavý, co Quaker vykutil :P ) anebo Slackware, nejvíc unix-like systém, s absolutní svobodou vybrat si co chci a nechci ve svém systému mít.
*´¨)
¸.·´¸.·´¨)
(¸.·´ (¸.·*´`*·>>>

Pavel Půlpán

« Odpověď #314 kdy: 06 Července 2008, 22:41:10 »
Debian je Debian. Na server dlouhou dobu moje jediná volba. Poslední dobou ale laboruju i s CentOS. 8)
Na desktopu mám též jasno, i když rozhodně nezavrhuju jiná distra. Dobrý zkušenosti mám aj Debianem, Mandrivou a poslední verzí openSUSE. Střídavě oblačno pak právě u Fedory a Ubuntu. ::)
Zajímavou alternativou, co mi prošla véboxem, je rakouský DesktopBSD. Povedenej kus béesdéčka. :D

Kenji

• Aktivní člen
  • *
    • Ifrit
« Odpověď #315 kdy: 06 Července 2008, 23:24:02 »
Debian je Debian. Na server dlouhou dobu moje jediná volba. Poslední dobou ale laboruju i s CentOS. 8)
Na desktopu mám též jasno, i když rozhodně nezavrhuju jiná distra. Dobrý zkušenosti mám aj Debianem, Mandrivou a poslední verzí openSUSE. Střídavě oblačno pak právě u Fedory a Ubuntu. ::)
Zajímavou alternativou, co mi prošla véboxem, je rakouský DesktopBSD. Povedenej kus béesdéčka. :D
jj DesktopBSD a PC-BSD :) Obě mám, ale moc jsem je netestoval, spíš se mi líbí klasické FreeBSD.
Jinak Mandrivu moc nemusím, připomíná mi moc wokna.
*´¨)
¸.·´¸.·´¨)
(¸.·´ (¸.·*´`*·>>>

qUAKER

• Host
« Odpověď #316 kdy: 07 Července 2008, 07:39:20 »
Tento týden si plánuju nainstalovat jiné distro vedle Ubuntu, bude to nejspíš Arch nebo Gentoo. Chci zkusit něco nového..

cinan

« Odpověď #317 kdy: 07 Července 2008, 10:59:55 »
Dik za tip, DesktopBSD rozhodne vyskusam! (vo virtualboxe :))
« Poslední změna: 07 Července 2008, 11:06:57 od qUAKER »
Blog-zapisky: http://blog.cinan.sk/

premet

• Host
« Odpověď #318 kdy: 07 Července 2008, 12:00:51 »
Gentoo teď vyšlo nový a taky už jsem o tom uvažoval, že bych si jej nainstaloval vedle Ubuntu.

Edit: Venku je hnusně a není co dělat  ;D takže už jej stahuju.
« Poslední změna: 07 Července 2008, 15:26:36 od Premet »

col_boggy

• Host
« Odpověď #319 kdy: 07 Července 2008, 16:56:18 »
takže suse 11 (dvd) už jsem vyzkoušel... úplně na nic, když jsem chtěl stáhnout nové ATI ovladače ("zaručeně funkční"), tak mi yast hodil chybu o načítání zdrojů..... nevíte o někom, kdo by si ji se mnou vyměnil za nějakou srovnatelnou NVidii? :D
« Poslední změna: 25 Července 2008, 14:50:30 od Anna Taliánová »

Chrizo

• Aktivní člen
  • *
    • Nepsavec
« Odpověď #320 kdy: 07 Července 2008, 17:27:20 »
Mě se suse líbí ,ale ten yast je děs.Taky je docela dobrá fedora

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #321 kdy: 07 Července 2008, 17:55:58 »
Na Suse se mi nepodařilo rozjet grafiku Ati jako Tobě a též mi Yast psal errory o spojení atd. V 10.3. v pohodě, ale ta 11...
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

fermata

• Aktivní člen
  • *
  • skill: write in C
« Odpověď #322 kdy: 07 Července 2008, 18:20:33 »
Citace
S čím hrát? - Gentoo, Sourcemage :) Pokud ne až tak hrát, tak třeba Debian.

nie som samovrah (ci skor "pocitacovrah"  ;D), aby som sa po troch mesiacoch s Linuxom pokusala nainstalovat Gentoo...Nan pride rad neskor... :)
« Poslední změna: 25 Července 2008, 14:51:15 od Anna Taliánová »
"A weak coder becomes a strong coder by reading code and writing code - every day, for fun."

Fujitsu Siemens V5505, Intel Core 2 Duo, 1 GB RAM, Intel X3100, Debian Sid/Squeeze LXDE + Ubuntu Intrepid Ibex

col_boggy

• Host
« Odpověď #323 kdy: 07 Července 2008, 18:33:40 »
Na Suse se mi nepodařilo rozjet grafiku Ati jako Tobě a též mi Yast psal errory o spojení atd. V 10.3. v pohodě, ale ta 11...
Máš zdání o nějaké distribuci, která by neměla problémy ani s takovým hardwarem, jako je ta ATI HD2400 s AGP? teď nemyslím zrovna SUSE, tu jedenáctku jsem si stáhl opravdu z nouze (s touto distribucí mám opravdu špatné zkušenosti)... na linuxy jsem si zvykl (spíš na CF :)) a ubuntu mi docela chybí.
« Poslední změna: 25 Července 2008, 14:52:00 od Anna Taliánová »

Pavel Půlpán

« Odpověď #324 kdy: 07 Července 2008, 19:10:04 »
Citace
S čím hrát? - Gentoo, Sourcemage Úsměv Pokud ne až tak hrát, tak třeba Debian.

nie som samovrah (ci skor "pocitacovrah"  ;D), aby som sa po troch mesiacoch s Linuxom pokusala nainstalovat Gentoo...Nan pride rad neskor... :)

Neboj sa... ]8-D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.