Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: [HOWTO] QIP Infium  (Přečteno 7263 krát)

Jari

• Aktivní člen
  • *
  • skill: newbie
    • ...pro radost :)
[HOWTO] QIP Infium
« kdy: 20 Května 2008, 13:48:10 »
Pokud opravdu moc toužíte po QIPu a chcete být zároveň na icq i jabberu → Infium se jeví tou dobrou volbou ;)

Tedy jak na to:
  • Předpokládám, že už jste ve wine qip provozovali http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=19198.0
  • Stáhneme QIP Infium Beta4 (nebo jinou starší/upravenou verzi - třeba z http://qipim.cz)
  • Nainstalujeme přes wine, nebo rozbalíme archiv
  • Nakopírujeme soubor "oleaut32.dll" stažený z http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?oleaut32 do $HOME/.wine/drive_c/windows/system32/ a nastavíme oleaut32.dll v Configure wine/Knihovny jako Nativní(windows) (já používám nativní(vestavěná) nic jiného ve wine beztak nevedu)
  • knihovna  "oleaut32.dll" už může být přítomná, ale doporučoval bych ji nahradit (aspoň mě to před nahrazením nefungovalo)
  • v Configure wine - Programy/Přidat aplikaci přidáme z daného umístění infium.exe a jako verzi obligátní Windows Vista
  • Spustíme Infium
  • (a kocháme se některými chybkami betaverze)

Nechť vás provází síla!
zdraví Darth Jarrus
Ubuntu HH na Acer TravelMate 4102WLMi (bez Windows || nefunguje infrared, ale ani jsem se o to nepokoušel, jinak v cajku)
Ubuntu LL na Dell  LATITUDE | D 510 (bez Windows || vše funguje rovnou)
 malý blog pro radost :)

premet

• Host
Re: [HOWTO] QIP Infium
« Odpověď #1 kdy: 22 Května 2008, 20:34:40 »
Stejně nefunguje  ;) s tou knihovnou nativní se QIP ani nespustí a bez ní je chyba v kodovaní, že v textu jsou divné znaky.

Jari

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 22 Května 2008, 23:12:01 »
Já teď mám čerstvé 9008 a jedu bez problémů... jediný "bug" je nemožnost posílání souborů. A všechny ostatní chybky se zdají zatím vyřešeny oproti minulým verzím.

Vážně jsi stáhl tu knihovnu z umístění a nastavil jak tak jsem psal? Ještě jsem zapomněl říct, že po rozbalení ta knihovna má název z velkých písmenek - po přepsání na standartní malá, všechno funguje jak má. Možná je to tím?  ???

Ale jinak nevím kde se vlastně stala chyba :(

Na stránkách wine je popis původní, který nefungoval moc dobře - já napsal navíc to co pomohlo u mě
« Poslední změna: 22 Května 2008, 23:14:11 od Jari »
Ubuntu HH na Acer TravelMate 4102WLMi (bez Windows || nefunguje infrared, ale ani jsem se o to nepokoušel, jinak v cajku)

premet

• Host
« Odpověď #3 kdy: 23 Května 2008, 09:42:40 »
Jo pomohlo to s tím přepsáním na malá písmena, ale stejně mi přijde ten Infium takovej přeplácanej ;D navíc, když jej zapnu tak než naběhne nebo, když tam čekám až mi naběhne nastavení něčeho vytěžuje to hodně procesor a nejde mi ani roztáhnout  :). Zůstanu u starého, zatím dík  ;).

Jari

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 23 Května 2008, 11:52:35 »
Roztáhnout jde v pohodě... stačí vypnout "dock to edges" ;) a ten novej 9008 už ani ten procesor nevytěžuje, nebo jsem to zatím nezaznamenal, jako u 9004, který to po změně nějakého parametru dělal často. A většina těch "přeplácaností" jde beztak vypnout. Jinak je to to samé co starý qip + navíc jabber :)

Jari

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 06 Června 2008, 14:44:37 »
vytěžuje to hodně procesor

A možná je problém v compizu. Tedy spíše "bez" compizu. Dneska jsem zjistil, že když vypnu efekty, infium se neskutečně zpomalí, začne strašně vytěžovat procesor a celkově bych si rozmyslel takový klient použít. Takže i Normální efekty  (Vzhled/Efekty vzhledu/Normální) zapříčiní 90% zrychlení QIPu a minimální vytěžování CPU.
Čím to přesně je, nevím. Ale aspoň u mě to tak funguje :)

Jari

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 20 Února 2009, 16:41:36 »
Od vyšších verzí už není tohoto návodu potřeba - Infium pod Wine běží bez potřeby dalších úprav hned po nainstalování.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.