Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: TV karta HVR 1110 - spojazdnenie analogu  (Přečteno 7403 krát)

Mizu165

• Návštěvník
Re: TV karta HVR 1110 - spojazdnenie analogu
« Odpověď #25 kdy: 26 Května 2008, 18:36:22 »
ta karta je iba cast z toho vsetkeho. mne je celkom jedno, co za "znacku" pouzivam, ja nemam problem pouzivat Microsoft IE, kebyze je dobry a hlavne pre mna pouzitelny. Pre mna je linux je momentalne urceny iba na apr veci, nemam vela casu sa mu uz venovat a spojazdnovat. Takze na internet, prezeranie fotiek, chat, kukanie videi... I toto je u mna problem. Moja karta vlastne nepodporuje rozl. 1680*1050 a tak videa na linuxe trhaju. Na windowse je to v pohode. (urcite koli ovladacom). Tiez na Ubuntu si neprehrajem niektore originalne DVDcka (diskriminacia voci inym OS ako win) a tiez si neprehrajem (teda cez VLC ano, ale nedostanem sa na disk) nahrane DVD zo sony DVD recordera. Ubuntu mi da tiez skusenosti o linuxe, donuti ma rozmyslat (ehm, skor hladat), no neda mi MS office bez winu, delphi, MS office proste potrebujem, v skole na prezentacii sa hodnoti aj struktura dokumentu a nikoho nezaujima, preco je to inak ako by bolo vhodne alebo preco to nebodaj nejde otvorit. I ked som zatial s tymto problem nemal, nemal som moznost vyskusat kompabilitu openofficu a MSofficu, MS off. je vnuteny standard, co je svinske, no v skole to nikto nebude riesit. Ale offcie by som prezil, zas co som cital, tak je to s openoffice celkom fajn. No este som zabudol napisat, ze moja tlaciaren MP600 nie je podporovana a co som skusal, tak najlepsie bezia ovladace z MP500, no dokumenty a internetove strany netlaci dokonale. Zas je tu ten kruh... Vsetko sa toci okolo MS, ja to vidim tak, ze Ubuntu mi ponuka lepsi system, co sa tyka rychlosti, modifikovatelnosti, no proste Windows je bezproblemovy co sa tyka HW a SW a to je pre mna dolezitejsie. Kebyze mam PC bez tlaciarne, grafiky, tej karty a nebudem musiet pouzivat Delphi - proste vylucim problemove oblasti linuxov, tak urcite mam Ubuntu. Mozno by sa ten HW dal spojazdnit, no SW nikdy nie. Na winoch sa mi paci, ze su vo vela smeroch bezproblemove. A presne za to som zaplatil. Linux je dobry napad, no strasne zle sa presadzuje. Buducnost je v jednoduchosti a nie v spojazdnovani hardwaru. Ubuntu prospievaju take veci, akoze sa vam automaticky po instalacii zapne vase rozlisenie, alebo hned z liveCD vam funguje wifi. To ma dostalo a Ubuntu ma lakalo este viac. Vo windowse som musel instalovat ako graficke ovladace, tak aj wifi ovladace. No podstatne je, ze to bolo po pol minute nainstalovane a aj ovladace od karty boli rychlo nainstalovane a takto to v linuxoch nechodi. Idealne by bolo, keby sa zobrala cast z windowsu, ktora ma na starosti WH a SW a zabudovala do linuxov. Pre ortodoxnych linuxakov nocna mora, pre tych, ktori chcu co najvacsi "vykon" je to logicke riesenie a pre realistov je to utopia.
Ja linux vobec nezavrhujem, no proste nie je pre mna. Ale na partici si ho este necham :), no vistu zapinam castejsie. Ako som hovoril to o tom kamosovi s NB, tak na toto su linuxy momentalne idealne. (su samozrejme vynimky a ak mate chut, stastie a velmi vela trpezlivosti (=neznasate MS a win), tak lin urcite ide tak dobre ako win)

PS odinstaloval som ATI, reboot, a aj tak TV karta nedava obraz a zvuk.
« Poslední změna: 26 Května 2008, 18:49:38 od Mizu165 »

talbot

• Návštěvník
« Odpověď #26 kdy: 13 Června 2009, 15:56:49 »
Pozerám, že tú kartu sa nepodarilo rozbehať. Ja mám s ňou tiež problém. Snažil som sa naladiť anal. signál v tvtime, ale bezvýsledne. Pritom systém detekuje kartu správne. Ste mi ešte ochotný poradiť?

gotzinger

• Návštěvník
« Odpověď #27 kdy: 08 Července 2009, 21:00:16 »
Jenom chci upozornit, že karta HVR-1110 funguje (a nic zvláštního jsem neprováděl) na Ubuntu 9.04 (32-bit) s updaty v Kaffeine a to analog i DVB-T včetně stanic MPEG4. Dálkové ovládání je detekováno správně v lirc , zatím mi ale nejde konfigurace uložit. Po opuštění lirc a znovuspuštění musím IR znovu detekovat.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.