Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: všechny přehrávače se sekají, a to i flash a youtube  (Přečteno 2639 krát)

Andrij

• Návštěvník
všechny přehrávače se sekají, a to i flash a youtube
« kdy: 21 Května 2008, 22:15:25 »
Po tom, co jsem česrtvě přeinstaloval systém, vyskytl se zase zákeřný problém. Když jsem měl základní verzi bez pluginů aj., tak amarok přehrával vše v pohodě. Najednou, jak jsem naisnstaloval flash, všechno se začalo sekat. Totéž se stalo i s tímto balíkem: Ubuntu restricted extras. Tohle se mi stalo už po třetí, i když jsem přeinstalovával celý systém, přidal jsem jen málo nových programů (grafický editor,...).
Vypadá to prostě tak, že se přehrávání zpomalí, a buď video stojí nebo přehrává se po kouscích. Zvuk zmizí a jen háhodile tam něco zazní. Prostě u všech přehrávačů. Taky jsem si nainstaloval pár syntezátorů, i u nich se vyskytl problém se zvukem. Prostě zmáčknu notu a ten synťak se sekne.
Podle mě mám všechny důležité pluginy nainstalované, tak jak Ubuntu restricted extras obsahuje většinu otřebnýho. Napadlo mě, není problém v jiném? Třeby systémobý nebo hardwarový? Či má snad flash nějaké negativní důsledky? Já mám základní desku 848 neo-v, v ní je integrovaná zvukovka. Není to třeba málo a nechce to přidat další zvukovou kartu?

Děkuji všem a dofám, že tento problém společně vyřešíme.
« Poslední změna: 21 Května 2008, 22:18:29 od Andrij »

premet

• Host
Re: všechny přehrávače se sekají, a to i flash a youtube
« Odpověď #1 kdy: 21 Května 2008, 22:23:14 »
Jestli máš nový Ubuntu 8.04 tak tvůj problém zní PulseAudio  ;). Mrkni se sem http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=21672.0 a sem http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=23348.0 třeba ti to pomůže nebo se dej vyhledat tady na foru pulse a najde ti to dost témat s PulseAudio  ;).

Andrij

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 21 Května 2008, 22:59:16 »
Tak jsem všechno udělal podle návodu a stejně je to jak to bylo..synťáky se sekají stejně jako písničky. Moc mi to nepomohlo. Opravdu nevim, v čem je problém, já to snad nikdy nevyřeším a asi se budu muset vzdát youtube a flashe..ono mě linuxy trochu přestávají bavit..čím více programů se sem instaluje, tím hůř to funguje. :(

PS:
Citace
Ubuntu, vaše denní dávka emocí Smích

To teda jo...
« Poslední změna: 21 Května 2008, 23:01:01 od Andrij »

Andrij

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 26 Května 2008, 22:27:57 »
Pomozte mi prosím..já už fakt nevím, jak docílit stabilního řešení, neustále se to seká a pulseaudio sem nainstaloval, jak jste mi poradil tady http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=21672.0 . Ještě k tomu sem si nainstalovat balíky     

* xmms-pulse - PulseAudio plugin for XMMS
* libao-pulse - PulseAudio plugin for libao
* gst-pulse - PulseAudio plugin for GStreamer

z http://www.pulseaudio.org/wiki/AboutPulseAudio#Features . Pomocí příkazu asoundconf set-default-card PARAMETER   jsem nastavil stav, který vyžadovalo pulseaudio na konci instalace. Chcíli vše fungovalo a dneska se zase vše pokazilo a to jsem nic neinstaloval :-(. Zkusil jsem ten příkaz, ale ani to nezabíra. Co s tím? je to ve všech přehrávačích, stejně tak i ve flashi. Už mi došly nápady.nevím, co dělat.

Teďka jsem zkoušel restartovat Pulseaudio, ale vyskočilo mi tohle:

Citace
andrij@komp:~$ killall pulseaudio
andrij@komp:~$ pulseaudio &
[1] 5918
andrij@komp:~$ W: alsa-util.c: Device front:0 doesn't support 44100 Hz, changed to 48000 Hz.
ALSA lib control.c:909:(snd_ctl_open_noupdate) Invalid CTL front:0
W: alsa-util.c: Device front:0 doesn't support 44100 Hz, changed to 48000 Hz.
ALSA lib control.c:909:(snd_ctl_open_noupdate) Invalid CTL front:0

Vznikly nějaké problémy s frekvencí, není to třeba hlavní problém, který se týká veškerého zvuku?
« Poslední změna: 26 Května 2008, 22:38:54 od Andrij »

fermata

• Aktivní člen
  • *
  • skill: write in C
« Odpověď #4 kdy: 27 Května 2008, 15:41:04 »
myslim ze nie, takychto veci mam plne logy, a zvuk mi ide bez problemov
"A weak coder becomes a strong coder by reading code and writing code - every day, for fun."

Fujitsu Siemens V5505, Intel Core 2 Duo, 1 GB RAM, Intel X3100, Debian Sid/Squeeze LXDE + Ubuntu Intrepid Ibex

Andrij

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 27 Května 2008, 22:35:32 »
Tak když ne tohle, tak co by s tím mohlo být?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.